TP květen 2021

• Fotoalbum (96)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
103
1.9.20 16:51

@Ida11 Holky, když píšete o utrogestanu…Brala jsem ho před prvním těhu. Když jsem se před nějakým časem ptala dr, jestli mi ho může nasadit i v případě druhého těhu, řekla, že už se na ten účel jako kdysi nedává, ale že mi ho klidně potom napíše. Takže jsem to tak nějak nepochopila. První těhu s ním v pořádku, druhé bez něho a dopadlo špatně. Proto teď v případě, že to vyjde váhám, jestli o něj říct. Jestli mi teda můžete vysvětlit k čemu utrouš je? K udržení plodu? Díky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
1.9.20 18:47

@Ppkm Mi doktorka řekla, že mi ho předepíše pro jistotu, aby se plod udržel, první těhotenství totiž nedopadlo, a budu ho brát minimálně do 12tt :) má totiž v sobě hormon, který moje tělo málo produkuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.20 18:58

@Ppkm jde o to, že není žádná studie o tom, že by skutečně pomohl udržet těhotenství, pokud je chybná genetická informace, tak se potratí tak jako tak (přirozená selekce, aby se rodily jen životaschopné děti). Utrogestan je hormon, progesteron, měl by teoreticky pomoct, pokud by ho produkovalo tělo málo. Předepisuje se, jelikož s ním mají lékaři dobře zkušenosti a protože v začátku se prostě nic víc dělat nedá, pokud je vše v pořádku, těhotenství se udrží, pokud se vajíčko špatně uhnizdilo nebo se špatně předala genetická informace, těhotenství skončí. Za sebe bych napsat klidně nechala, lepší než nic. :-)

• Citovat
  • Upravit
pujda
1.9.20 21:03

@Ppkm Já v prvním těhotenství začala krvácet a v nemocnici mi předepsal utrogestan. Můj dr. pak řekl, ať ho neberu, že slouží pouze k zastavení krvácení a tím k udržení plodu, ale pokud má dojít k potratu, tak k potratu dojde, ale utroš ten mrtvý plod udrží v těle a pak bych šla třeba zbytečně na revizi, když by to bez prášků mohlo odejít samo.

• Citovat
  • Upravit
103
1.9.20 21:13

Moc děkuji všem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
2.9.20 08:11

@Ppkm bohužel lék na potrat neexistuje. Nicméně kdo má málo progesteronu, tomu může utrogestan pomoct. Já to beru jako takový vitamín, který mi neuškodí, a jestli pomůže byť jen z 0,5%, tak pořád lepší než nic :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.20 09:42

Holky máte po nocích žízeň???

• Citovat
  • Upravit
556
2.9.20 09:58

Ahoj těhule, můžu se přidat?
Dnes jsem 14 DPO a zítra mám termín MS 😊
Podle MS jsem dnes 4+6 ale jelikož mívám ovulaci fakt hodně pozdě, tak si myslím, že jsem míň. Mám doma ještě schovaný clear blue, tak čekám ještě až zesili čárka na papírových testech a pak zkusím digital 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
2.9.20 10:13

Ahoj holky, taky se k vám přidávám. dle kalkulačky mi vychází tp na polovinu května. Za 2 týdny první utz, tak snad bude něco vidět. Jinak doma máme 2 kluky 10 a 7 let teď snad vyjde holčička. Předposlední dva cykly byly // ale zkoncilo to opožděnou ms ikdyz byl utrogestan, jen dr mi vždy navázala utrogestan po 10 dnech vysadit ikdyz byl test pozitivni. Teď jsem // našla 10 dpo a utrogestan jsem proste nevysadila, dr jsem nic neřekla a je vse ok. jinak starší 2 deti jsou také s utrogestanem cely 1.trimestr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pujda
2.9.20 11:30

Ve kterém týdnu se poprvé chystáte k lékaři? Já jsem teď 5+3, v předchozím těhotenství jsem už v tomto týdnu byla na kontrole, ale měla jsem právě po jednom potratu, tak jsem šla dřív. Teď jeste chvíli čekám, ale mám pocit, že už to nevydržím. Hlavně mám strašnou potřebu to všem říct :lol:

Nechcete někdo založit soukromou skupinu?

• Citovat
  • Upravit
556
2.9.20 11:34
@Onisek píše:
Ahoj holky, taky se k vám přidávám. dle kalkulačky mi vychází tp na polovinu května. Za 2 týdny první utz, tak snad bude něco vidět. Jinak doma máme 2 kluky 10 a 7 let teď snad vyjde holčička. Předposlední dva cykly byly // ale zkoncilo to opožděnou ms ikdyz byl utrogestan, jen dr mi vždy navázala utrogestan po 10 dnech vysadit ikdyz byl test pozitivni. Teď jsem // našla 10 dpo a utrogestan jsem proste nevysadila, dr jsem nic neřekla a je vse ok. jinak starší 2 deti jsou také s utrogestanem cely 1.trimestr.

Taky už mám doma 2 děti 😊 holčičku 5 let a chlapečka 3 roky 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2035
2.9.20 11:37

Já slyším o utrogestanu poprvé tady od vás :oops: Vůbec jsem nevěděla, že něco takového je…
Každopádně doufám, že nám to všem vyjde a všechno bude v pořádku :kytka: :)
Ja mam dnes druhý den zpoždění ms, test sílí, tak už asi zavolám doktorovi. Ale stejně mě vezme asi nejdřív za 2 týdny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
2.9.20 11:41

@pujda já myslím, že ideální je cca 7. - 8.tt . Aby už tam bylo vidět něco víc, než gestační váček. Já jsem při prvním těhu měla taky obrovskou chuť vykřičet to do světa, ale dopadlo to špatně. Takže teď jsem 7+1, ale ví to jenom přítel. Asi opravdu počkám po prvním velkém screeningu a pak už se pochlubím. Teď mám ještě obrovský strach, aby naskočilo srdíčko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
2.9.20 11:45

@pujda já budu v den první prohlídky 5+4,ale necítím se nijak netrpělivě a kupodivu se mi moc nechce ani oznamovat svetu radostnou zprávu, ale zas na druhou stranu, bude to třetí dítě, tak půjdeme s pravdou ven az nepůjde schovat pupik :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
2.9.20 11:50

@Ida11 @Vaal holky ideal by bylo kdyby vseobecne všichni doktoři zvali az po ukoncenem 8mem tydnu.mne vždycky brzké prohlídky stresovali, bud pomalu rostlo hcg a strasili mimodeloznim nebo byl dlouho jen gestacni vacek a strasili vyskrabem. kolikrat ti studování nemají rozum, kdyz takto stresuji tehule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí