Poradna duly
Jana Čurdová
@Katcza my už máme objednaný kočárek a koupené pleny. Asi tři balení bodyček a nějaké letní komplety. Ty už jsem koupila loni když jsem byla přesvědčená, že nám vyjde inseminace. ![]()
@penalda na kočárky už se taky dívám, bo to je docela drahá záležitost a bude to v režii muže
obecně ty větší věci jako postýlka, kočárek, pult atd musíme pokoupit a sestavit teď, páč mi v lednu odjede, tak ať je toho co nejvíc nachystáno.. a taky bych si už nakupovala i plenky atd, bo kdoví jak to ještě bude s cenama, ale já vůbec nevím ty velikosti
a netu všude udávaj nějaké tři, ale co já vím jakou? nebo mám rovnou vzít raději tu větší?
@Katcza je to stupňované podle kg miminka. 1. jsou newborn od 2-5kg a pak to pokračuje. My se rozhodli pro látkové pleny, ale protože jsem je neviděla naživo tak jsme jeli na dětský veletrh. Tam nám je paní ukázala a vysvětlila co a jak.
No a pak jsme tam zahlédli kočárek co už se nám líbil na netu a po ukázce a hodině rozmýšlení jsme ho rovnou objednali s tím, že kdyby to nevyšlo tak se to stornuje. Původně jsme měli mít kočárek po neteři. Že si pak koupím až nový sporťák.
@Katcza já jsem z toho všeho bezradná. Koukala jsem na kočárky a absolutně nevím, jaký je ten správný. Vím akorát, že chci dvojkombinaci. A taky vím, že stejně jako svatební věci, je to přehnaně drahý a nechci kupovat bezhlavě a zbytečně utrácet, kór když nevíme, co se bude dít příští roky…
@jaanul.e Také bych řekla, ze potřebuješ magnézium. Zmínila bych se i na gynekologii. Me v prvním těhotenství magnézium napsala.
@Katcza Manžel u porodu bude. Byl i u prvního.
Ale už před prvním jsem říkala, ze jestli se na to necítí/nechce tam být, že si vezmu mamku.
@none21 Ja jdu až 14+0tt podle MS. Dle UZV to zatím vypadá na 13+3tt. Ptala jsem se gynekolozky, zda uz to není pozdě. Pry je to v pohode.
Krev mi samozřejmě nabere driv.
@Katcza V prvním těhotenství, kdyz se mi líbilo nejake body v obchode, tak jsem zacala brat po prvním screeningu. Kocarek, vanicka, postýlka, ostatni veci (hygiena, pleny…), veci do porodnice az ve 30tt, zabalení tasky ve 33tt a „pokojíček“ jsme montovali měsíc pred porodem. ![]()
@none21 píše:
Holky a v kolikátým přesně týdnu jdete na 1. screening? Já podle UZ v 12+5 (podle MS budu 12+3). Chtěla jsem to o den posunout, aby mohl přijít i manžel a ona mi řekla, že ale 12+5 je nejlepší pro měření…
Já půjdu až 13-14tt chci rovnou říct co čekám za pohlaví ![]()
Já teda zatím nekupuju nic. Po synovi nic moc nemám, ale je čas.
Kočárek budeme kupovat stejný jako měl syn, s ním jsem byla spokojená. Řešit to začnu až po novém roce nejdřív asi 😊
Ale vy co čekáte první nakupujte a užijte si to
@Elíseček já chci rozhodně trojkombinaci i se sedačkou páč jezdím autem a už se jen dívám po něčem kvalitním ale za rozumnou cenu a taky aby se mi líbil vizuálně…
@Katcza já jsem právě hodně četla, že vajíčka v trojkombinaci jsou nekvalitní a neprochází dobře těmi testy, takže vajíčko jediný vím, že chci Cybex, jinak nevím nic. Co na dtestu vyšel nejlépe kočárek Joie, tak si ho zase holky nepochvalují, že je naprd, tak už nevím, fakt. Taky jsem řidička, bydlíme na vesnici, takže jezdit budu taky hodně.
@Elíseček tolik jsem to teda zatím nezkoumala.. rozhodně se chystám tady do nějakých showroomů, myslím, že tu máme dva a omrknu si.. ale asi i tak risknu trojkombinaci, leda že by se dala koupit sedačka mimo a přidělat na kočárek, ale to nevím..
@Katcza oni to tam právě píšou, jaké adaptéry to obsahuje
my taky pojedeme do obchodu, ale myslím, že z toho stejně nakonec nebudu moudrá
chci to začít řešit po novém roce. Teď, jak mám zápřah v práci, tak nemám čas a večer když přijedu domů, tak jsem vyřízená a ještě starost o dům a 2 pesani, kteří celý den čekají, až přijedu, mě zaměstná na zbytek dne
![]()
@Elíseček @Katcza no já jsem blázen do bezpečnosti dítěte v autě, syn jezdil do 4 let v protisměru a až na naprosté vyjímky jsou vajíčka z trojkombinace naprd
a ani d test není teda nic čemu by se dalo věřit v rámci kvalitního testování…ale nechci tady být za mega chytrou prudičku ![]()
@Katcza většina kočárků má adaptéry na bezpečné autosedačky
stejný “vstup” mají Cybex, Maxi-Cosi, Besafe, Avionaut… jedny z nejbezpecnejsich sedaček na trhu ![]()
Já co jsem procitala diskuze ohledně kocarku, tak se odklanim od dvojkombinace a pravděpodobně půjdeme cestou klasického hlubokého kocarku s pevnými 4 koly, k tomu něco typu Cybex Mios jako podvozek pod autosedacku a sportak potom vybereme zvlášť dle potřeby… i v okolí kamarádky všechny měnily kočár z kombinaci v cca roce..:
Edit - navíc chci co největší hlubokou korbu, ať v ni vydrží aspoň část zimy, nesedici dítě do sportaku proste nedám… a dvojkombinace co se mi líbily mají anatomické sezení, to jsem taky vyškrtla ![]()
@Elíseček tak já pokavaď toto chci vybírat a řešit s partnerem tak bohužel musím do konce roku páč v lednu odlítá a pak už na vše budu „sama“ (samozřejmě mám mámu, tchýni, ségry atd.)
jinak teda toho máš dost.. já to mám naštěstí volnější.. v práci už jsem to oznámila, takže mě nikdo nehoní, můžu si zůstat doma, nebo odejít dřív atd prostě podle toho jak mi je.. a byť jsme na baráčku, tak je dvougenerační - spodek má přítelova máma a ta si dům zatím obstárává sama - přece jen je její, jí se jen přivtěřila
.. a dvě kočky co máme venčit nemusím takže pohoda no
![]()