Poradna duly
Jana Čurdová
@Katcza píše:
Holky a já mám ještě další dotaz..Nejvíc asi pro ty, které čekají první jako já, ale vlastně můžou odpovědět i ty, které už mimi mají - jak to dělaly v minulosti.
Strašně už mě svědí prsty na to si začít objednávat věci pro mimčo (samozřejmě nějaké neutrální), ale vždy mě nakonec zastaví takový červíček co mi říká ať počkám aspoň do screeningu, že co by kdby. Jak to máte, nebo jste měly vy? Už jste nakupovaly, nebo jste si daly na čas?![]()
Určitě počkej po sceeeningu..ať pak nejsi zklamaná.
Holky, tím že my už čekáme druhé, tak máme většinu věcí doma. Co se týká sedačky, doporučuji jet mrknout osobně do speciálního obchodu. My vybrali Maxi Cosi a bude i pro druhý. Jinak s nákupy jsme začali až někdy v 5. měsíci postýlkou, vaničkou apod. Tím, že první dítě je zimní, tak budu muset dokoupit asi nějaké body s krátkým rukávem na léto a ještě nějaké drobnosti. Myslím, že to nechám až budu vědět pohlaví. Abych případně dokoupila pár červených věcí
babičky doufají, že bude druhý holka, ale já tuším že nás čeká druhý chlapeček ![]()
Kočárek máme taky Thule, na vesnici ideální, ale do sporťáku jsme šli v 6m. ![]()
Já mám vybavicku už zloňska novou nepoužitou
kočárek máme dvojkombinaci kinderkraft s adaptéry na autosedačku a tu mám Cybex… Postýlku taky kinderkraft takovou tu jak se dá prostrčit k posteli zatím…pak mám elektrickou odsávačku medelu ta je super do zacatku na rozkojeni. To jsou nové věci..jinak ostatní věci mám z bazarku. A oblečenicko mám něco nové a něco přes bazarek…převážně klučičí protože jsme čekali chlapecka. Tak uvidíme co z toho využijeme a kdyžtak dokoupim.
Těhotenská průkazku…
Holky můžete mi poradit? Dostala jsem dnes průkazku ale žádné vysvětlení nic… Můžete mi říct zda ty hodnoty jsou ok? Nebo si mám na něco dávat pozor?
My jsme při první začali nakupovat až někdy duben/květen (narodila se v červenci) jen kočár jsme měli už začátkem března - byl covid a byli jsme se podívat v Malvíku den předtím než zase všechno zavřeli…byl to teda boj, protože ty korby jsou fakt pidi (třeba moon nechápu jak se může prodávat) koupili jsme dvojkombinaci Zopa Falcon a k tomu Cybex atom 5 vajíčko - taky nám paní nedoporučovala pořizovat trojkombinaci kvůli nekvalitním vajíčkům. Korba nám vydržela asi 9 měsíců - malá tedy šla do sportovní korby nesedící, ale máme takovou, že jde do úplného lehu a navíc byla strašná zvědavka, takže i v korbě se mi snažila pořád vytahovat za boky aby viděla 🤦🏼♀️. Kočár máme na druhé a vejce taky podědí - už asi 3 měsíce koukám na pokračovací sedačku (každopádně chci protisměr) ale pořád nejsem schopná se rozhodnout. Na dTest jsme poslední dobou neslyšela nic moc chválu - jde prý o to kdo si to zaplatí, aby tam byl ![]()
No korba u Thule je malá, to je pravda, ale taky si nemyslím, že by mi mimčo chtělo ležet v 7-8 měsících v korbicce. Takže to v zimě budeme muset zvládnout s teplým fusakem a v pololehu
@misulinka27 už se se rozhodla a dnes jsem koupila pár věcí.. řekla jsem si, že to dítě tak jako tak jednou chci, takže ikdyby se stalo něco hrozného tak se ty věci budou hodit.. a navíc pevně věřím, že vše bude v pořádku ![]()
@Petulka21 a co od pokračovací sedačky chceš? Chceš otočnou? Jak velký je dítě do ní a jaký auto? ![]()
@Anča93 všechny hodnoty jsou úplně v normě. Jediné co, že máš Rh faktor u krevní skupiny negativní, bylo by dobre zjistit, jakou krevní skupinu má přítel/manžel a informovat doktora…
Kdyby se dr. Něco nezdálo, tak by ti to určitě rekl/a…
@Petulka21 tak zrovna Moon Relaxx má jednu z největších korbicek v kombinaci, přes 80cm ![]()
Kocar, postylku, holcici obleceni mam po prvni. Prebalovak uz nechci. Nakoupim neco malo obleceni az budeme vedet pohlavi. A pak nositko a nejaky houpatko. Kosmetiky staci jeden/dva kousky. Pliny radsi jen dva baliky predem.
Kocar mame neznamou znacku (nepamatuju si) od svagrovic. Prvni jezdila v korbe do 9 mesicu. Vajicko z trojkombinace. Ted sedacka po smeru s pultem.
Obecne holky doporucuju pro novorozence hodne dupacek a overalku a zavinovaci body. Nepotrebuji toho moc, neni potreba blaznit a kupovat veci za tisice. Ale na druhou stranu chapu, ze si to chcete uzit ![]()
@jaanul.e Je to blby, ale docela me potesilo, ze nekoho taky boli nohy! Ja na dnesek skoro vubec nespala. Pravy stehno a podbrisek uplne v pekle. Tezko rict, jestli vazy, nervy nebo zily…po horciku jsem mela akorat prujem a to jindy pomaha. Paralen nic. Protahovani nic. Preslo to az dneska dopoledne. V praci jsem byla jak mrtvola
Ve ct to proberu na gynde.
@Mrkma moc děkuji za názor! Já si to myslela ten faktor tuhle jsem to někde četla
… Hned zítra poprosím přítele ať to zjistí…
@Anča93 píše:
Těhotenská průkazku…
Holky můžete mi poradit? Dostala jsem dnes průkazku ale žádné vysvětlení nic… Můžete mi říct zda ty hodnoty jsou ok? Nebo si mám na něco dávat pozor?
Proč blaznis?
To neslouží k tomu aby ses vyznala ty, ale doktoři. Kdyby něco bylo blbě, víš to.
v klidu.
@Anča93 taky jsem negativní… A vím, že během těhotenství jsem dostala injekci-kolem 30tydne cca. Syn se narodil taky s Rh-
tak pak už se nic neřešilo.