Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, já mám termín 25.1. Z minulého týdne máme potvrzené srdíčko
. Je to naše první tak snad vše bude bez problémů ![]()
Ahoj holky, tak mě TP vychází na 1.1.2019.
Jinak ty vedra mě také ničí. ![]()
Ahoj holky
, přidávám se k vám
, jsem na začátku 7tt, zítra jdu na další kontrolu, tak snad už bude
. Termín mi zatím vychází na 27.1.2019
jinak zatím nepociťuji vůbec nic, jen že chvílemi v práci usínám a sem tam se mi trochu motá hlava. Snad bude zítra vse v pořádku
Ahoj holky! Mně to vychází cca na 22. ledna.
Je to naše první dítě, tak jsme doma úplně nadšení. Vedro zatím zvládám, ale některé dny jsem úplně nepoužitelná a furt bych jen spala. Jinak se mnou ty hormony docela lomcují, podprsenku jsem si už musela vyměnit za větší, do starých se už nevejdu.
Trochu vám závidím ty kontroly kvůli potvrzení srdíčka. Já byla u doktorky v 6. týdnu, jen mi potvrdila těhotenství a řekla, ať přijdu ve 12. týdnu na ultrazvuk.
Tak to mne se prsa zatím moc nezvetsily, ale boli teda. Hormony zatim nic. Si připadám jako kdybych nebyla ani tehotna. Tak si právě rikam jestli je vse v pořádku. No uvidim zítra, to zase v noci nebudu spat jak budu netrpeliva
. Jinak taky naše první po 2 letech snažení. I na laparoskopii a hysteroskopii jsem byla. A nakonec se povedlo.
@k.pechacova tak to máme úplně stejně. Taky si připadám až moc normálně. ![]()
Jé, tak to je super, že se nakonec zadařilo. U nás to bylo asi hned napoprvý (symbolicky prvního května), že jsem z toho byla až překvapená, myslela jsem, že nám to taky bude chvíli trvat (moje mamka se snažila 2 roky než měla první dítě, jedna babička 5 let a druhá dokonce 7 let, tak jsem myslela že mi to taky potrvá). Hlavně se moc nepozoruj a nestresuj. V pořádku to prostě je a tečka. V tomhle věřím v pozitivní myšlení. I kdyby něco bylo špatně, tak strachováním si člověk nijak nepomůže, takže výhodnější strategie je se těšit a být pozitivní. Každý tělo přece reaguje jinak, třeba moje švagrová od začátku neustále zvracela a neměla chuť k jídlu a já naopak bych se cpala furt a špatně mi skoro neni. A byla bych mnohem radši, kdyby se mi prsa nezvětšovaly (i normálně je mám moc velký). Jinak když jsem si v 6. týdnu své gynekoložce stěžovala, že se mi dělá špatně v autě, tak mi řekla, že je na to ještě brzy a že jsem si to vsugerovala.
Asi by ses jí víc líbila ty, když nic moc necítíš. ![]()
@Anett97 píše:
@k.pechacova tak to máme úplně stejně. Taky si připadám až moc normálně.
Tak teď si zas já budu připadat nenormálně, že se mi toho děje docela dost.
V sobotu jsem spala 16 hodin a jednoduše jsem nedokázala chvíli vydržet vzhůru. Hrozně špatně se mi soustředí na práci a do toho se mi minulý týden začaly šíleně mastit vlasy (vždycky už druhý den po umytí), což mě docela rozčiluje. A hned od začátku mi přestalo chutnat kafe. Dřív jsem vypila i tři kafe denně a teď ho nemůžu ani cítit (ani bezkofeinový). A k večeru mívám křeče v břiše jako při menstruaci (asi jak se mi roztahuje děloha). Kdo máte od takových věcí klid, tak buďte rády! ![]()
No my uz jsme chodili i na IVF a resili to s nema. Na podzim jsme chtěli jít na umele kdyby se nepodařilo. Ale ja jsem porad věřila ze se to povede prirozene. Sice nejsme nejmladší (bude mi 37), ale ani jeden na tom nejsme az tak spatne. Proste jsem verila. A ve chvíli kdy jsem si zacla vybirat dovcu u more a zacla jezdit na kole do prace, tak to prislo
To ja se samozrejme snazim myslet pozitivne
S tim soustredenim mam taky problem. V praci ze me asi za chvili zesedivi ![]()
@Anett97 tak to jsem rada, ze nejsem sama
. Na jednu stranu je to fajn, kezby to tak vydrzelo ![]()
A jeste k tem prsům…ja mam male tak se i tesim az si vyzkousim jake je to mit vetsi
. Mojemu se to urcite taky bude libit…ale netesim se na prsa po kojeni
![]()
Ahoj holky, pridavam se k ledňáčkům, termin jen podle mych vypoctu vychazi na konec ledna, jsem 6+5 tt, toto pondeli potvrzeno
a cekame prvni. Jen me trochu zarazilo ze na ultrazvuku jsou videt dve „tecky“ - jedna zloutkovy vacek a druhe mimi, zarazilo me ze mimi je mensi nez vacek. Dr. nic konkretniho nerikala, napadlo me to az po dukladnem prohlizeni doma jestli je to normalni…nebo je mimi podezrele male? Kontrolu mam za dalsi 2 tydny vcetne veskerych odberu, do te doby by mi to porad vrtalo v hlave ![]()
Ahoj holky, tak já se k vám přidám. zatím jsem 8tt.,tak termín porodu ani průkazku od doktora ještě nemám. Na kontrole jsem byla poprvé minulý týden a vypadá to, že zatím je vše v pořádku. Na další kontrolu, kde mi určí TP jdu až za 3 týdny, tak teď jen odpočítávám:-).
Nějak mi dost roste břicho, tak vůbec nevím, jak to před rodinou ještě chvíli utajit. Jak jste na tom s bříškem vy?(tak nějak jsem doufala že začne růst později. dost jsem vždy sportovala a jsem spíš štíhlejší postavy..tak mě to překvapilo)
@misa1990 píše:
@Kačka Pekáčková ahoj Vitame te tuja mam 26.1.2019 termin..
a jak se citis? Uz si byla na potvrzeni?
Ahojky, byla. Už minulý týden. Další vyšetření mě čeká v 9. týdnu. Až na občasnou nevolnost a únavu to je fajn. Co ty?