Poradna duly
Jana Čurdová
@Lišákova Jo, jsem za něj moc vděčná.
jéé tak to je krásný, a je super, že máš s tou svatbou pomoc, to je potřeba. Ono se to říká, hlavně klid a žádnej stres, ale to by člověk musel pauznout život
V druhým trimestru se to všechno snad trochu srovná…
S těma vyšetřeníma to mám trochu jinak asi, my žijeme v UK, manžel je Brit. Nevím přesně, jak to je s kontrolama v ČR, ale měla bych jich jako ne-prvorodička (a pokud to půjde dobře) mít po celkem šest kontrol, přičemž ta první je spíš informační - tu jsem měla teď ve středu - plus dva scany. Co říkaly kamarádky tak v rámci NHS se snad nedělají ultrazvuky, to je na těch scanech okolo 12-13tt a pak 18-20, ale to ti jen nabídnou, nemusíš na to jít. My si platíme soukromý pojištění a mám svoji midwife, ke který budu chodit celý těhotenství a pak povede můj porod, pokud všechno bude ok, a ona se mnou hodně spolupracuje, takže jsem si připlatila a ve středu jsme se na prcka podívaly ultrazvukem a poslechly si tep, ale není to běžný, to by kdyžtak bylo až na scanu. Normálně ani nedělají vnitřní vyšetření, pokud není podezření na nějakej problém (nebo pokud si to přímo nepřeju). Takže takovýto jak třeba holky řeší jestli je v sedmém osmém týdnu slyšet srdíčko nebo tak, to tady moc není, pokud si teda nepřiplatíš.
Na screening asi půjdem, ještě jsem se nerozhodla, ale kdyby se tam něco našlo, tak to radši chci vědět dopředu, abych se mohla nějak připravit. ![]()
@Deniszja jojo mám:-) ale nezvracím…je mi blbě prakticky celý den, žaludek na vodě a furt mám hlad, pořád jím, když se 2h nenajím, tak se mi chce zvracet…nejhorší je, že se šíleným hladem a bolestma žaludku budím už ve 2-3h v noci…tak mám u postele kefír a piškoty..a přečkávám tak do rána do velké snídaně. Na to jak se láduju, tak mám zatím nahoře jen 2kg což je dobrý (vzhledem k tomu, že dřív jsem snědla tak půlku) ![]()
@Veeruuu Ahoj, ať ti všechno pokračuje tak, jak má.
Jestli si musí vybírat tak asi možná až bude prcek větší, tam už to opravdu vypadá jako miminko a ne jako paryba. ![]()
@Deniszja ahoj, to je super, že se znovu zadařilo, držím palce, ať je všechno ok
taky se mi to dost vleče, už aby byl konec července. S nevolnostma politovávám, mám to stejně a není to moc zábavný
chtěli bychom ještě letos někam v létě na dovolenou jen ve třech, tak snad mi v srpnu bude už dobře… ![]()
@Ariak Taky se pořád cpu
Je mi zle ať se najim nebo ne.. Je to dost nepříjemný ale Dr. mi řekl že to značí prosperující těhu. Tak si říkám že aspoň tak vím že je vše ok
Já zase 4× za večer vstávám na malou… @EscapistV Děkuji
My se letos nechystáme, přítel má novou práci a na dovolenou tudíž může zapomenout. Chtěli jsme jet aspoň na víkend někam na výlet ale mám z toho strach protože nikdy nevím jestli mi bude zle jen chvíli nebo cely den
Občas to tak bohužel bývá.. Snad už nám v srpnu bude fajn, všude čtu že po tom 3 měs. by se to mělo zlepšit. Jee holky hned mám trochu lepší náladu, po prvním nezdaru jsme si řekli že budeme tajit co nejdéle takze to nikdo neví nemám ani s kým o tom pokecat..
@Deniszja jo, teď bych taky ani náhodou nikam nejela, v úterý jsem musela na chvilku do práce, a málem jsem nedojela…
v prvním těhotenství jsem to měla stejně a ten čtrnáctý týden už se to fakt zlomilo, tak to snad bude stejný i tentokrát a u tebe
Je to fajn no
To mě mrzí, co jsi zažila, a úplně to chápu, my jsme si ZT prošli v srpnu, tak jsem teď taky taková opatrná a budeme se s tím svěřovat až po scanu a po prvním trimestru.
I když ty nevolnosti se tají blbě no ![]()
@EscapistV Njn bohužel stává se byla jsem s toho dost špatná ale na konec jsme si s přítelem řekly že to tak asi mělo být.. A zkusily znovu a vyšlo to hned na poprvé
To jsme ani jeden nečekaly. Takže o to větší radost teď máme. I u nás je to stejný taky si říkám že budu mlčet co nejdéle kdyby neco
Ale na rozdíl od prvního těhotenství mám s tohohle dobrý pocit. Přijde mi že teď je vše tak jak má být u prvního to tak nebylo…Tjn já taky pořád vysvětluji proč se mi nikam nechce a proč zrovna nemůžu
Můžu se zeptat v kolikátým tt jste přišli na ZT? Jestli bude vadit že se ptám tak neodpovídej..
@Deniszja Nevadí
Ale ta skupina by byla fajn, nemusí to vidět každej
My jsme původně plánovali větší rozdíl mezi dětmi, ale v srpnu se zadařilo nějak omylem, a pravda je, že jsem byla taková rozpačitá, přišlo mi to brzo. Bylo mi zase hodně zle, ale pak se mi najednou udělalo dobře, tak jsem byla překvapená, a v 8+něco jsem měla první kontrolu a nebyla žádná srdeční akce, vývojově asi o dva týdny menší, zamlklé. Asi týden na to potom SP. Paradoxně to vlastně skončilo ve chvíli, kdy jsem se s tím srovnala a začala se těšit a hodně mě to rozhodilo, tak jsem teď s těšením opatrná. Takže jsem teď za ty nevolnosti vlastně ráda, říkám si, že aspoň vím, že je všechno ok. ![]()
Ahoj holky, ty vedra me taky znici. Venku na padnuti, v praci openspace a klima, ted se mi jeste dela spatne v aute, autobuse a to dojizdim, nekdy se modlim abych dojela
Moc toho nesnim a kdyz uz tak musim opatrne jinak mi je pak zle..obcas se to v praci tezko predstira
..snad to brzy prejde… @Lišákovà .. ja na screening jdu, chci vedet, ze je prcek v poradku, jdu 4.7. to budu 10+9, 18.7. mam ultrazvuk, cca 12+9..uz bych chtela mit po 1.trimestru, vedet pohlavu, nakupovat, tesit se , zatim jsem opatrna a porad se bojim aby vse bylo v poradku ![]()
@EscapistV Tak to je škoda
Já to měla podobně když už jsem uvěřila že čekáme tak jsem začala špinit.. A pak to šlo raz dva… No co asi to tak mělo být a teď už to snad bude dobrý
Od ty doby co nám doktor řekl že ty nevolnosti jsou dobrý znamení tak z nich má radost hlavně můj přítel ![]()
Co tu tak čtu tak skoro všem už pomalu leze bříško
Já jsem dost oplácaná a zrovna na břiše nejvíce
Tak asi budu muset dost dlouho počkat, ach jo ![]()
@nanduska93 ahojda, tak to jsme kousek od sebe. ![]()
Já mám TP 29.1.
A taky mám ten první screening naplánovaný na 25.7.
Tak si pak napíšeme.
@EscapistV
Díky díky.Nápodobně ať i u tebe probíhá vše tak jak má.
![]()
@Deniszja Taky doufám
A neboj, mně břicho ještě neleze
Jak furt zvracím, dokonce jsem trochu zhubla. Ono pak vyskočí, že se až budem divit, odkud se vzalo. ![]()
Ahoj holky rada se pridam.TP mame 27.1.poprve do.poradny jdeme 4.7.