Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, tak se přidávám i já, termín porodu 2.1.2019, jsem na neschopence, na rizikovém…musim říct, že je to na mě tak nějak strašně dlouhé…vycházky mám od 1 do 7, kolikrát ale nevim, co budu dělat doma,nechce se mi pořád uklízet,vařit, atd..manžel maká, takže jsem i většinu času sama…vzácné chvilky, když můžeme být spolu…ráda bych tak někam vyrazila, ale s tou neschopenkou to dost dobře nepůjde…pustil mě doktor v červnu na 4 dny k rodičům, ale ty mám ve Varech…zkusím zase poprosit, jestli bych nemohla zase na pár dní odjet…
@KamilaDen ahojky, končím 12.týden, na pn jsem už přes měsíc, takže vim o čem mluvíš. Přítel má dvě práce, takže jsme spolu takřka jen po večerech. Máme 4 letého prcka, tak trochu rozptýlení je, ale ty vycházky člověka fakt omezují. A to jsme měli odjet za 14 dní na dovču. Už aby s náma mimča byly co
![]()
No…už aby to bylo, občas mi přijde, že mi fakt hrábne…nějak se asi neumim zabavit, navíc mi čekáme první…takže se ani nemám jak moc zabavit…samotná moc nerada chodim někam…já ani nevím, zda se mám doktora ptát, zda by mě někam pustil, obávám se, že by to nadopadlo dobře…jsem ráda i za těch pár dní u našich, chatu nemáme, bydlíme v bytě, takže peklo…
@Ivule86 Jee ty se máš
Já pořád trpím teď už teda jen ráno občas večer ale i tak už mi to leze nervy… Dneska jsem 14+0tt doufám že brzy ty nevolnosti zmizí úplně
Jinak užívejte s mimčem dovču
Krásně si to prcek naplánoval určitě s těma nevolnostma ![]()
@Deniszja byl to tedy takovy risk, kupovali jsme tyden pred, zmenili na kratsi a min teplejsi destinaci a zatim vse super, kdybych mohla pit a neomezovat se v jidle (preci jen z nekterych potravin mam strach) ani nevim, ze jsem tehotna
.. nemusim myslet na velky UTZ 18.7. co nas ceka …ted jsme zvedavi na pohlavi ![]()
@Ariak tak to je take dobre, ze je lepe
uz pres tyden zadna nevolnost a hned je lepe
ale rikam si jak strasne to leti, uz 12.tyden, zatim stale tajime, brisko zadny, ted teda dozenu co jsem shodila jinak nic ![]()
To je super, že vám nevolnosti polevujou, už se na to taky těším.
Dneska mám za sebou scan, dostali jsme fotky a pořádně toho prcka viděli a bylo to moc hezký. Malou jsme nakonec vzali s sebou a bylo to fajn, děsně ji všechno zajímalo.
Zatím to vypadá, že všechno ok, takže už to tak pomalu začneme říkat lidem kolem. ![]()
@EscapistV ja uz bych taky chtela obrazek
ale uz se snad dockame za tyden a neco … S tou malou je to super ![]()
@Ivule86 tak to už máš za chvilku, aspoň se máš na co těšit
držím palce, abyste si to taky pěkně užili
Za malou jsem ráda, moc se jí líbilo hlavně poslouchat tep miminka, tak uvažuju, že si půjčíme od kamarádky ten poslouchač srdíčka na doma, to by mělo velkej úspěch
Teď má spoustu dotazů, jestli tam mimi čůrá, s čím si tam hraje, a tak ![]()
Ahoj holky, tak se k vám přidávám, termín porodu 20.1. Dneska jsem12+1tt, první těhotenství a už se nemůžu dočkat další kontroly 17.7., to čekání je nekonečný.. Jen doufám, že mimi je v pořádku
bojím se to ještě někomu říct, kdyby náhodou, ale pevně doufám že to kriticke období je už skoro za námi.. Nemám Vu EC žádnou zkušenost takže hlava v pejru
![]()
Holky bya jste nektera v Brne na Veveri v Prenatalu? Jak to tam probiha, jak dlouho to trva…? U prvniho jsem byla na NT screeningu u sveho doktora a ted se pry vechny posilaji do center…ceka me to tento tyden tak jsem zvedava
![]()
Ahoj Holky, tak se přidávám i já
dnes jsem 13+0, termín porodu 15.1.2019.
Naše první miminko
, tak snad bude vše v pořádku. Taky čekáme na velkou kontrolu, jdeme 16.7.2018, konečně miminko zase uvidím
. To čekání je hrozné ![]()
Dneska jsem byla na kontrole na hematologii, kvůli leidenské mutaci, kterou mam. Můj gyn. mě pořád strašil, jak tam musím jít co nejdříve, aby mi injekce na hematologii na ředění krve dali, co nejdříve. A dnes mi Dr. z hema. řekl, že mě zatím budou jen hlídat a zatím žádné injekce nedoporučuje. Tak jsem z toho zblblá.
Už má za sebou nějaká velký ultrazvuk? ![]()
@Brilliance tak gratuluji mamco to jsme jen o 5 dní
já jsem nebyla zatim na žádném velkém vyšetření, jen normálka na kontrolách.. A myslela jsem, že velké se dělá až kolem 20 tt
mě doktor dělá pokaždé UZ a říkal že vzhledem k mému věku a žádným problémům není potřeba nikam pospichat.. Asi mě Teda první velký vyšetření čeká až triple test..
já mu věřím, snad ví co dělá..
@Lejla lejla
no já Ti také gratuluji
. O 5 dní, tak to je o pár ![]()
Mně také pokaždé Dr. dělá ultrazvuk a zatím vše v pořádku, je to zázrak vidět jak takové malé tečce tluče srdíčko
.
Na minulém ultrazvuku už ale bylo mimčo větší a krásně sebou mrskalo
měla jsem slzy v očích, partner byl semnou, takže ho na ultrazvuk pozval Dr. dovnitř, ale jen co vešel do dveří, miminko se otočilo zády a ani se nepohlo
Tak jsem to pak oplakala, že neviděl to, jak se hýbalo
, ale jen tlouct srdíčko
. Máme foto (11+1 tt) se „svatozáří“, tak mě snad čeká malý andílek
nebo andělka
![]()
A také mi minule brali krev a výsledky mi poví teď v pondělí 16.7. a dr. bude dělat znovu ultrazvuk. Tak nevím, zda už je to ten prvotrimestriální screening…
asi jo ![]()
Máte také foto z ultrazvuků? ![]()
@Brilliance juu to je nádherný když už je na ty fotce něco vidět
já jsem byla 26.6 tedy 10+1tt a měřili jsme 3.1 cm takže moje 1.kontrola na které je něco málo vidět, ale teď jdu 13+1 to už snad bude lepší… Přítel říkal, že je to zatím taková kreveta tak snad už příště uvidí mimčo
už se moc těším na úterý, nejradši bych to do té doby prospala
závidím vám i těch pet dnů navíc, v bříšku se dekou velke věci
my zatím svatozář nemáme, tak snad to nebude moc velkéj
dablik ![]()