Poradna duly
Jana Čurdová
@sakasi termín mám 8.8. takže už odpočítávám poslední týdny (teď 36+3), jméno taky nemáme a partner se k výběru ani nemá
jinak malá se mi taky chodí mazlit s bříškem, včera se dokonce chtěla podělit s mimi o křupky 😍 mi položila kousek na bříško a prý "mimi mňam ", tak jsme se domluvili že křupku sním já a pošlu ji miminku
a na vycházky chodíme až večer, když se trochu ochladí, ono se v tom teple nechce ani malé, takže v tom mám výhodu
X @Terikka jojo pořád 2v1, termín mám až ke konci srpna ale myslím, že bude taky o chvíli dřív jako dcera.
Vedra jsou hustý, jsou dny kdy ani nejdeme s dcerou ven, jinak bych se asi upekla.
Jinak jsem zjistila úžasnou věc. Bolesti zad a i břišních svalů, nejsou tak normální jak třeba moje gyndarka tvrdí nasla jsem si fyzioterapeut ku zaměřenou na těhotné, ukázala mi co si mám hlídat udělal mi pár cviku a velká bolest zad byla fuč, pak mi jemné promasirovala horní část břicha a svaly přestaly taky bolet. Vysvětlovala, že žádná bolest zad a břišních svalů není normální, jen je to u těhotných časté tak to doktoři neřeší.
Takze za mě boží věc ![]()
@flicek18 taky jsem měla štěstí na rehabku. Doktor se sice tvářil všelijak, ale poukaz napsal. Měla problémy s bederkou už přelom 4./5. měsíc, tak co budu dělat na konci těhu.. fyzioterapeutka moc příjemná, vysvětlila, poradila na co si dát pozor, ukázala pár cviků a protahování a u masáže jsem skoro vrněla blahem
jen mě mrzí, že se mi v okolí nepovedlo sehnat nějakou těhotenskou masáž
@Terikka píše:
@flicek18 taky jsem měla štěstí na rehabku. Doktor se sice tvářil všelijak, ale poukaz napsal. Měla problémy s bederkou už přelom 4./5. měsíc, tak co budu dělat na konci těhu.. fyzioterapeutka moc příjemná, vysvětlila, poradila na co si dát pozor, ukázala pár cviků a protahování a u masáže jsem skoro vrněla blahemjen mě mrzí, že se mi v okolí nepovedlo sehnat nějakou těhotenskou masáž
Mě doktorka nedala zadanku, ale já jsme ji o to ani vyloženě nezadala. Ona řekla, že je to normální a tečka. A ta u které jsem byla nemá ani smlouvy s pojišťovnama myslím.
Me udělala masáž kamarádka, sice nedělá vyloženě těhotenské, ale řekla, že mě nn1namasirujw bez tlakových bodů atd, a bylo to příjemné uvolnění ![]()
Jinak, často dělají tehu masáže duly a komunitní PA, tak s e zkus podívat o okolí, moje dula masáže dělá ![]()
@flicek18 já dulu nemám a na poslední 3 týdny asi už nemá smysl hledat
@Terikka píše:
@flicek18 já dulu nemám a na poslední 3 týdny asi už nemá smysl hledat
Já jen kvůli té masáži, pro mě to byl úžasný relax. Ale je fakt, že čas může mít kort teď v létě až za dyl, tak to nemá moc cenu
![]()
@flicek18 jakpak to u tebe vypadá? Nám se včera narodil Josífek 3860g
40+3tt
@Terikka Jeeee, moc moc gratuluji
ať jste oba v pořádku a užíváte si nádherné společně chvilky
já jsem dnes 38+5, občas mám poslíčky, ale poslední dny jsou jen takové malinké a krátké. V týdnu jsem byla na rovnání kostrce a uvolnění pánevního dna, aby to pomohl olehcimu porodu. Prcka už se nemůžeme dočkat, tak uvidíme, kdy se rozhodne mezi nás přijít ![]()