Termín porodu - Leden 2019

Napsat příspěvek
Velikost písma:
335
21.7.19 20:06

@marrynka Tak náš měl 11.7. už 7 měsíců (bez odečtenýho měsíce). Na preventivní prohlídce jsme byli ve čtvrtek (jakože půlroční), váha 7150g a 70cm. Věčnej spáč a bez zubů :D Najednu stranu jsem ráda, je bez nich totiž děsně roztomilej :roll: Jinak pořád kojím a příkrmy jí hezky, teda pokud mu nedám květák nebo brokolici, to se mu navaluje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3092
29.7.19 23:51

Holky, s tím spánkem to máme podobný :mrgreen: Davídek je teda pěknej vztekloun v momentě, kdy se mu chce spát ale nejde mu to :lol: jinak si bravurně usne vždy ta 10-20 minut před jídlem :zed: jinak už péruje na čtyřech a cestuje po postýlce :) a co holky jak vám prcci zvládají ty horka? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
1.8.19 15:48

@Nová máma ve 3.měsíci to vypadalo, že zoubky porostou.. dala jsem prsty na dáseň a nahmatala jsem asi 5 zoubků… taky hodně brečel brouček, ale po měsíci to nějak přestalo a teď už jen čekám, kdy to na malého přijde znovu :D nějak se nám to zaseklo… to co jsem nahmatala, už ani nejde cítit, takže uvidíme :D
já si teď taky procházím růstem zubu :D moudráček se mi už skoro 3/4 roku dere ven a je tam jen malá špička a hlavně ta bolest… takže si umím přibližně představit jak to musí bolet

a jak jste na tom vy se zoubkama? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
1.8.19 15:54

@Nikollllka no je pravda, že bez zubů jsou krásný :D a jestli kojíš tak můžeš být jenom šťastná, že zuby ještě nerostou :D
mě nic nehrozí, bohužel mi došlo mléko už po 2 týdnech po porodu.
v porodnici zhubl malej půl kg, jelikož se přišlo na to, že jsem měla jen 5ml…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1003
1.8.19 15:59

@marrynka malé se pred pár dny prorezaly spodní jedničky už kousek couhaji. Do toho jsm emeli očkování takze super par dni… Ale zoubky má docela v pohodě byla jen mrzuta a hodně mazliva. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.8.19 21:03

@marrynka já jsem na tom se zoubkama bidne :) taky mi roste moudrak a jsem na paralenu :) malej nic. Zdroj jeho současný protivnosti musím hledat asi jinde :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
3.8.19 10:02

Ahoj všem, chci se přidat taky k povídání. Jak to máte s kočárkama? Naše malá posledni týden, jen co se vydáme ven, hopne na bříško a kouká kde se co šustne i když je totálně unavená a mne si oči. Už v kočárku nechce vůbec ležet na zádech. Někde jsem četla, že prý do sporťáku by měli děti správně až v 10 měsících, což je ještě Teda dlouhá doba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.8.19 11:07

@Kačabka7 já malýho nechávám v kočárku i na břichu, když chce. Kolikrát takhle můžu sedět v kavárně a s někým si povídat a on si vyhraje na břichu. Jinak my jsme už ve sporťáku. Jednak se nám prestaval vejít do korbičky a jednak často cestujeme a máme malý kufr, korba byla dost nepraktická. Ale rozhodně ho neposazujeme, nás sporťák se dá nastavit do lehu, tak mi to přijde v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1003
3.8.19 12:02

@Kačabka7 mě mála cca od 4 měsíců v korbicce plakala, řešila jsem to nositkem a šátkem, ale v těch vedrech už jsem to pak nedávala ani s Moira trikem na malou. Tak jsme se v 6 měsících zeptala doktorky zda ji můžu dát do sportaku když bude opravdu jen v mírném pololehu. Řekla že jo.
Malá je spokojená a na procházku můžou už i babičky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
5.8.19 15:17

@Nová máma tak to my jsme na břichu právě v korbicce už asi dva týdny pořád. Na zádech je asi tak 5procent času a šup, je na bříšku. Ale má tendenci se nekoukat dopředu, i když ji tam otevřu stříšku, ale otáčí se na mě. A když ji otočím hlavou k sobě, tak na ni třeba svítí a to zase nechci. Nebo jezdíme do kopce a z kopce a to na to taky není dobré, posouvá se k okrajům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
6.8.19 12:22

My máme kočárek ještě po mne a korbička má cca něco málo přes metr… takže malej se do kočárku vejde krásně a má dost místa i na hraní a převalování, takže si vůbec nestěžujeme a nemusíme ještě nějakou dobu kupovat nový kočárek.
je pravda, že malej taky občas brečí, že nechce ležet, ale neděje se to moc často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1003
11.8.19 15:44

Čaute holky, zkouším jestli nemáte někdo radu/tip. Malá od chvíle kdy ochutnala ovoce a kasičky nechce zeleninové prikrmy (jedině mrkev, dyni a hrášek -takze sladke). Nevím co s tím. Jestli třeba měsíc počkat a pak ji dávat zeleninové a teď jen ovoce a kasičky. Nebo to pořád zkoušet.
Vezme si 1-2lzicky a pak semkne pusu a nechce :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.8.19 22:48

@flicek18 tyjo toho jsem se taky bála. Blbý je, že když to takhle uděláš, že jí budeš dávat jen ovoce, tak mu tu chuť na sladké jen utvrdis, pak bys tu zeleninu do ní nemohla dostat vůbec. Každopádně zelenina je pro tyhle prtousky fakt důležitá, mnohem více než ovoce kvůli železu a dalším látkám. Já bych to udělala obráceně, vysadila ovoce a i po minilzickach podávala zeleninu, dokud se nerozji, s ovocem bych počkala. I na úkor, že se vrátím ke kojení. Neni kam spěchat. Akorát to ber s rezervou, protože každé dítě je jiné a boří mýty :) třeba by fakt malá pak neměla problém tu zeleninu přijmout, ale já bych se bála že tu sladkou chuť bude preferovat. Mrkev dýně a hrášek je dobrý combo, můžeš zkusit připravit něco v kombinaci s tímto. Anebo k zelenině přidávat batáty, ty jsou taky sladké a mohla by to třeba tolerovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1003
12.8.19 23:00

@Nová máma jsme se s pritelem shodli na tom, že je budu dávat jablko s mrkví a postupně ubírat jablko a pak k té mrkvi budu po minikousíčkách přidávat jinou zeleninu. Já si myslím, že ji možná vadí ta konzistence, nebo ze je to vařené. Dneska jsem ji dala do ruky plátek okurky a ona ho cucala a pak si i kousek ukousla párkrát, to samé s platkem kedlubny :) budu zkouset a uvidime :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
13.8.19 15:45

@flicek18 měla jsem s tím taky problém, ale nějak se mi poradila… malému jsem dala bílou mrkev od hipp, která je více nasládla.. tu přijímal dobře po ovoci a pak už bylo jednodušší mu dávat opět jinou zeleninu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí