Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj děvčata
hlásím se po dlouhé době
Davídek má za sebou 4 měsíční prohlídku a váží 7200 g a měří 64 cm
doktorka chválila jak krásně přibírá
koukala do pusinky a říkala že mu rostou spodní i horní jedničky
jinak je to šikulka, už se přetáčí na bok
a máme schválené zavádění příkrmu
a jak rostou prďolci vám? ![]()
@petulkas nazdárek, ty máš krásnou smečku 😍 Char vážila ve 4.5 měsících 6060 a měřila 62cm. Zoubky ji naštěstí zatím nerostou, ale už se začala otáčet na bříško. S příkrmy pořád váham, Char je plně kojená, ale o jídlo má ohromný zájem, někdy mám pocit, že nás sní očima 😁
@Kačka Pekáčková máš nádherný dětičky
naše malá taky po jídle kouká a když jim tak se bojím že po mě skočí
![]()
Ahojky maminy, s Áďou vás moc zdravíme
my budeme mít 16.tého 5 měsíců, 64 cm a 6830g, zoubky se nám prý dle dr rvou na svět nahoře (1 a 2) já teda nic neviděla
, už 3 týdny po dohodě s dr papáme zeleninku, už i banán jsme ochutnali a jakože joo
taky se otáčíme se na bříško, brácha mu nedá chvilu pokoj
strašně ten čas letí, ani se neohlídnem a budou mít ty naše prdelky půl roku
![]()
Já jsem dneska Charlotě zkusila dat mrkev, koukala na mě jako na vraha 😂 a plivala to o 106. S příkrmy teda ještě vydržím.😁
Ahojte holky, tak co já bojujete v těchto vedrech? Já bych nejradši s malou azlezla na celý den do vany nebo bazénku
malé se sem tam udělají i potničky tak už jsme ji tu dneska měla nahulatou jen v plence ![]()
@flicek18 malá teď přes den mizerně spí, jinak to snáší docela dobře, ono ji nic jiného nezbývá, starší dcera „musí“ chodit na hřiště, vedro nevedro.
na začátku září jedeme na Zakynthos, tak aspoň bude na horko zvyklá.
Ahoj holky, u nás se už oslavilo 6 měsíců, 65cm a 6600g…pretaci se na bříško jak.. stále chodíme k fyzio, snad už brzy nebudeme
ještě poslední hexa a na chvíli klid. Příkrmy pěkně basti, všechnu zeleninu, žloutek, lepek a maso, brzy začneme kaše a ovoce, nikam nepospichame.
Ahoj holky, kolikrát denně a jak dlouho Vám děti spinkají? Jsem lehce nešťastná z našeho spáče. Děkuji za info.
@Nikollllka malý spí 3× denně někdy hodinu někdy půl hodky víc nedá takže se hrajeme většinu dne na dece nebo venku tobě spí jak?
@Ainah Právě 3× denně cca 1 - 3 hodiny. Dneska jsem ho po těch třech hodinách už šla budit. Je pravda, že včera jsme byli u Dr., tak měl rozhozenej režim, tak možná dospává, ale taky cvičíme podle Vojty, tak i možná to ho vyčerpává. ![]()
Ahoj holky
Davídek má v 5 měsících 63 cm a 7,5 kg
jí zeleninu a kuřecí maso, zítra zavedeme hovězí
jinak přes den toho už moc nenaspí, když už konečně usne zbudí ho starší
co myslíte, můžu zavést lepek už od 5 měsíce? Chtěla bych ho zkusit v tom okně.. ale moje dr mi to neschválila, přitom dr ke kterýmu chodili starší to u nich schválil
co dr to jinej názor, tak teď nevím
Mám na to 8 zrnnou kaši ![]()
@petulkas ürčitě můžeš malému se zavedla lepek vbe 4,5 měsících právě kvůli projevu snášenlivosti aby se to kdyžtak zavčasu podchytilo absolutně nechápu proč ti to dr nedoporučuje moje mi to doporučila a i kdyby ne zavedla bych ho abych věděla co a jak takže v 5 ti měsících klidně můžeš ![]()
Mě když dr vysvětlovala co a jak postupně malé mám dávat tak na konci zmínila i lepek sice až někdy po 7 měsíci, ale je to pořád v tom imunologickem okenku. Takže nevidím v tom asi problém ![]()
@flicek18 není náhodou to okno od 4 do 6 měsíců?
@Ainah no prý pro to, že je na té kaši od 6. měsíce
ale to bylo i na té kaši kterou jsem zaváděla lepek starším ![]()