Poradna duly
Jana Čurdová
@petulkas prý od 6. do 8. a u kožených může trvat i o něco málo déle.
kojenym dětem se můžou příkrmy začít dávat od 6. měsíce klidně, takže by to bylo asi nepraktické ![]()
@petulkas ale píšu jen co mi řekla doktorka, jinde jsem si to nezjistovala. co jsem teď rychle koukala názory odborníků se liší. jako u všeho
![]()
@petulkas tak lepek můžeš zavést i jinak než v kaši od 6měsíce já mám doma od hippu krupicovou kaši s vanilkou a ta je od 4 měsíců a je to tak jak říkáš intolerance na lepek je mezi 4-6 měsícem v 7 už ne
@flicek18 imunologický okno by mělo být právě mez 4. a 6. měsícem bez ohledu na to, jestli je dítě kojené nebo na UM
říkalo mi to víc doktorů i jsem to četla na více stránkách
jen s tim lepkem mají dr jiný názory :/
@petulkas já četla dneska víc názorů na netu taky nevím no. Ale přijde mi divné, že teda kojene dítě má začínat s příkrmy po 6. mesici a dítě na UM po. 4 měsíci ![]()
@petulkas to mě teda zajímá co já to mám za zdroje
snad všude co jsem četla psali že na UM se začíná ve 4 a kojene v 6
. u dalšího dítka budu vědět ![]()
@flicek18 pokud kojené dítko prospívá, tak se s příkrmy dle WHO začíná od ukončeného 6. měsíce.
U kojených děti není kam spěchat. U dětí na UM je prioritou nahradit umele mléko normálním jídlem. Hlavně to dělej, jak to vyhovuje vám. První dcera začala s příkrmy v 10mesicich. Dřív o jídlo neměla zájem, je to zdravá holčička.
@Kačka Pekáčková mě malá už cca od 5. měsíce kouká po jakémkoliv jídle, občas mám pocit, že kdyby mohla rak po mě skočí a jídlo mi vyrve klidně z pusy
my začali s příkrmy kolem konce 6. měsíce, a zatím to vypadá dobře. Kdyby nechtěla nemám problém dva týdny počkat a pak zkoušet znova.
děkuji za info, hlavně ať máme prcky zdravé a šťastné ![]()
@flicek18 ta moje mi i jídlo krade! Ale o mixovanou mrkev nestojí
. Tak ať se vám hezký dari ![]()
@Kačka Pekáčková
u nás mrkev zabodovala ale malá z ní má nejspíš zácpu
ale dneska mi zblajzla kedlubnu s cuketou a snědla toho docela dost ![]()
dekujeme i vám ať se hezky daří ![]()
@flicek18 zácpu po mrkvi jsem řešila u starší dcery, udělala jsem ji odvar z jablka a heřmánkový čaj, hned to zabralo ![]()
@Kačka Pekáčková mála od tech veder začala makat ve vaně. Takže jsme ji dala do vany a šlo to
pořád jaká docela tuhé bobky ale zvládá to už i do plenky takže dobrý ![]()
Čauky.. Náš malej už má skoro za sebou první půlrok, měří cca 64cm a váží necelých 7,5 kg
před dvěma měsíci jsme z nutrilonu přešli na Hipp a od té doby už nemáme žádné potíže
zeleninu, maso i první kaši zvladame bez problémů, ale spánek přes den je hrozný
když potřebuju uklidit než přijde manžel z práce, tak mě mrňous nenechá, protože chce, abych trávila čas s ním..
Přes den mi tedy naspi celkově 3-4hodinky v různých intervalech. Ale aspoň večer spí krásně.. To mi usne okolo 19-20:00 a probudí se až v 6 ráno ![]()
@marrynka kdybych sem psala příspěvek vypadal by úplně stejně
teda skoro. Vážíme stejně jen měříme přes 70 cm, je to dlouhán a už se mi nevejde do korbičky, museli jsme předeslat do sporťáku
dvakrát denně dokrmuju a HiPP nás taky zachránil. A se spánkem to máme stejne akorát že přes den spí jen hoďku, max 2 a rozdělí si to na dva někdy tři spánky, takže je pořád vzhůru
a co zuby rostou?