Poradna duly
Jana Čurdová
Moc dekuju holky
@Prtulak @KamilaDen Náš to má stejně, taky ji někdy drzi hezky, jindy s ni tak kejve, ze mu ju radsi trochu pridrzuju
A nas teda uprednostnuje jednu stranu (doprava)
V pondělí měl tři měsíce, ale korigovaně měsíce dva ![]()
@KamilaDen zkus mimcu pridrzet zadecek, pripadne maličko stisknout raminka, klidne si ho pokladej na sebe, to se taky pocita jako doba stravena na brisku, hodne motivuj hrackama, u nas frci ty, co susti. ![]()
@Nikollllka naše ještě před pár týdny držela hlavičku úplně luxusně, pomalu jak děti drží ve 3 m (teď ji je 2,5 m) i doktorka aji na kontrole cvalila jak je napřed, ale poslední asi dva týdny ji drží jen trochu a hned si ji pokládá a cucá si ruku taky netuším co se najednou stalo ![]()
@flicek18 Jeee, tak to jsem cetla, ze kdyz ti prijde, ze dite neco zapomene, tak te brzo prekvapi necin jinym
ale jestli je to pravda, tak to nevin
Dominik je vcelku opozdenej, ale dela to podle me hodne i ta nemoc, ze ho vysiluje
A stve me, ze uprednostnuje jednu stranu, obavam se, ze budem muset chodit nekam cvicit
Mas fotku, jak pase konicky?
@Nikollllka zkus mu dávat hračky na tu druhou stranu, něco co bliká, šustí nebo u nás fungovalo i zrcadko…
To je měsíc stará fotka ![]()
Ahoj holky.Zabloudila jsem na vasi diskuzi.Mela jsem TP v lednu a obcas vas sledovala.S temi hlavickami.Prectete si neco o KISS syndromu.Nase juniorka ho ma a uz s ni chodime na osteodynamiku.Je to jemna masaz,ale uz po prvni aplikaci otaci hlavicku krasne na obe strany.Nevime,co jsou to prdiky a hlavne mame razem usmevave a hlavne spave miminko.Na fb je skupina,kde sezenete i kontakt na terapeuty,co osteodynamiku delaji.Nase fyzio mi rikala,ze kdyby kazde mimi hned po porodu tuhle masaz melo,nebylo by tolik vojtovek,ktere rozhybou,ale neuvolni.A lidi by nemeli v dospelosti problemy s pateri.Pediatri syndrom neuznavaji,protoze to neni hrazene pojistovnou a nemaji z toho penize.Hezky den! ![]()
@nezna_margarita A jak se ta skupina na FB jmenuje? Nic jsem tam nenašla. Děkuji ![]()
@nezna_margarita u kiss syndromu ale miminko hodne place,ne? Protoze ma, zjednodušeně, bloklou pater. To si myslim, ze s preferenci strany asi nema nic společného, ale je dobre, ze jsi o tom napsala. Hodne maminek syndrom nezna a nechape, proc jim miminko stale place ![]()
@Kačka Pekáčková nemusi hodne plakat.Nase neplakala.Poznala jsem to z hlavicky stale k jedne strane.Kam davala hlavicku,tam mela i ,,zatuhlou,, ruku.Trapily ji koliky a spatne kakala.Kazde dite nemusi mit KISS syndrom,to mas pravdu.Ale vetsina deti je ,,zatuhlych,, a tak jim pak staci jen jedno osetreni.U nasi prvorozene pani poznala uz KIDD syndrom podle toho,ze nemluvila ciste a pak ji poslala ode dveri,aby sla k nam.Mela lehce vtocenou pravou nozicku,kdy jsme si toho nikdo nevsiml.Osetrila ji a ted je to na spunty do usi
A to prvni byla extreme hodne a spave miminko,takze by nikoho nenapadlo,ze by mela KISS,ktery po roce prechazi prave v ten KIDD.Nekdo by mohl rict,ze pani chtela vic penez vydelat.Ne,udelala to za cenu,jako by osetrila jen jednu nasi princeznu
@Prtulak no,popravde zatim k jedne strane,ale snazi se i o tu druhou,je fakt,ze doktorka rikala,ze miluje pravou stranu,takze ma malinko vzadu tu hlavicku asi plavatou nebo jak to rikala,otocila jsem ji lezeni v postylce,davam ji nq levy bok,chodim z leve strany…ale c noci ji proste ma napravo,ale ted koukam,ze spi nslevou stranu…tak uvidime,paseni trenujeme,zadecek ji pridrzuju a rucucka drzim jakobu tela,nekdy ma pesticku jindy ne,ruzne,tak snad se vse srovna a bude to umet dobre,davam ji 4× za den na brisko,jak rekla doktorka…uvidime snad to dame…
@Prtulak no,popravde zatim k jedne strane,ale snazi se i o tu druhou,je fakt,ze doktorka rikala,ze miluje pravou stranu,takze ma malinko vzadu tu hlavicku asi plavatou nebo jak to rikala,otocila jsem ji lezeni v postylce,davam ji nq levy bok,chodim z leve strany…ale c noci ji proste ma napravo,ale ted koukam,ze spi nslevou stranu…tak uvidime,paseni trenujeme,zadecek ji pridrzuju a rucucka drzim jakobu tela,nekdy ma pesticku jindy ne,ruzne,tak snad se vse srovna a bude to umet dobre,davam ji 4× za den na brisko,jak rekla doktorka…uvidime snad to dame…
Ahoj holky, dlouho jsem tu nebyla tak podávám pár info o nás
minulý týden jsme byli s Adàmkem na 3m kontrole, 4kg a 55 cm, začali jsme očkování s pneumokokem, příští týden hexa. Jinak vyšetření ledvin a neurologie v pořádku. Taky natáčí hlavicku na jednu stranu tak jsme byli na rehabilitacnim vyšetření, tam malýho procvičili a odbloklovali krk, nebo teda aspoň mu to tam rovnal a jsme objednany na další cvičení..No ale co jsem slyšela, dělá to hodně děti…už mě asi z těch doktorů švihne ![]()