Poradna duly
Jana Čurdová
@Nikollllka přijde mi to zvláštní, když je to něco ci není nijak závažné jen obyc nemoc…
Me zas doktorka řekla, že jako jo máme si klasicky umyvat ruce, ale nic extra, že se to šíří vzduchem tak je to zbytečné… My vetram několikrát denně i tak, ale dík za rady ![]()
@flicek18 To my delame vsechno samozrejme taky
a stejne k tomu nejak prisel
No samo o sobe to asi neni nejak zavazny doufam, ale malej byl kvuli tomu dva dny na kapacce, kterou mel zavedenou do hlavy kvuli dehydrataci… a to jsem rvala i s nim ![]()
@Nikollllka já mluvila o tom co má naše malá ![]()
Jo ti napristo chápu, nám doktorka před tím říkala, že kvůli některým bychom kdyz tak museli taky di nemocnice. Už jen při tom pomyšlení na mě šli mdloby… takže tě chápu, taky bych to ořvala
hlavně, že už jste doma ![]()
@flicek18 Aha, no hlavne ze Vam neni nic vic, protoze tohle fakt nikomu nepreju. Nejradsi bych byla, kdyby neexistovala zadna nemoc
Treba ti ani volat nebudou, ale od nas z hygieny byla fakt mila - jako jo, prvne jsem si pripadala jak nejaka spina, co si neuhlida dite. Ale fakt nechapu, kdo to k nam prinesl, protoze nam s pritelem nic nebylo a neni (a co jsem se ptala rodiny, tak jim taky ne).
Az bude hezky - treba kveten, nechtela by ses sejit nekde v Brne s malou? Treba i s ostatnima holkama, co bydli pobliz ![]()
@Nikollllkajo když řekla hygiena, tak jsem se taky vyděsila, že nejsem přece žádné čuně ![]()
ji klidné můžeme, bylo by to fajn
a můžou se pridat holky z brna a okolí co budou chtít ![]()
@flicek18 Tak super, @petulkas je někde od Boskovic, pokud si to nepletu, tak třeba půjde taky ![]()
Holky, vnímají vaše děti hračky nebo jiné věci? Co už umí? Dominika nezajímá nic, kromě prsa, chování, okna (světlo) a večer televize (protože venku je tma). Taky 60% dne spí, 20% papá a 20% řve.. Když ho dám na hrací dečku, tak začne řvat. Nechce ani pást koníčky (lehne hlavou a nic s ním nehne), i když se mu snažím pomoct - mluvím na něj hlasitě, aby se za mnou otočil, lákám ho štěrchacíma hračkama. Jeho skutečný věk je 2 měsíce a 10dní, korigovaný věk je měsíc a 10dní.
Co pro to mám udělat? Máme ješte čas a mám být víc trpělivá?
Ahoj holky,tak to utika,nam budou 2 mesice na konci unora…ani nevim,kde jsou,ziju ze dne na den,s malou to ani jinak nejde…kazdej den je jinej a jinak narocnej,jsem si tak rikala,jak asi to bude vypadat po sestinedeli,ale zadna zmena se nekona,jen to,ze clovek trochu vi,jak a co miminem,nas trapi prdiky,vzteka se mi po krmeni ta mala potvurka…snazim se nakit polohy nejake,ale zatim jen rameno i se vztekanim,jakmile krkne,tak ji dam dolu,zkousela jsem brisko,nelibi se nam to a bok o nic moc vic…uz nevim jakou jinou…tak snad to prejde…srovna se…doufam,ze prdiky nas pusti po 3 mesici…snad…
@Nikollllka tak nám je měsíc a když mu pustím kolotoč nad postylkou brečí, v houpačce taky a hrazdičku vydrží chviličku, pak ho začnou rozčilovat chrastítka, když o ně zavadí rukou. Piskaci hračky ho děsí
jediný na co zira je světlo, obličeje a na kontrastní barvy, když mu ukazuju barevný věci. No a taky když si ho polozim na kolena do polosedu celem ke mně, tak si hrajeme s rukama a to ho baví
takže to asi chce čas ![]()
@Nikollllka prosím Tě, radili ti v nemocnici něco jak pomoct aby ten průjem přešel? Mě doktorka říkala že to postupně přejde samo, ale napadlo mě jestli tomu nemůžu 0omoct nějak i svým jidelnickem nebo tak něco. Včera kakala už jen 3× ale teď jen za noc zase 2× ![]()
@flicek18 První den dostal dvakrát odvar z rýže, takže z něj už netekla voda naštěstí - to mu fakt pomohlo, tak to muzes vyzkouset.. Ale i mě říkali, že to odezní samo - stravu mi dávali normální, takže tvoje strava to asi neovlivní. Jen mi říkali, že kojící děti to mají dýl, protože mlíko není dietní. Máme dávat kapky na prdy a probiotika. Dominik měl v noci taky průjem, furt se ho to prostě drží ![]()
@Nikollllka dobře, dekuju. No u ní to není už čistá voda je to trochu hustejsi ale pořád se to celé vsákne do plenky ![]()
Uvidím kdyžtak zkusím ten odvar u rýže ![]()
@flicek18 No není vůbec za co
u nás taky to už není voda, ale taky to vcucne plena. Už fakt chci, aby byl zdravej. Snad to malou taky brzo prejde ![]()