Poradna duly
Jana Čurdová
@flicek18 ahoj, nebo můžeš do mrkve přidávat po troškách jinou zeleninu
já se teď chystám na pořádný domácí kombo
mám nachystanou mrkev, petržel, brambory, lilek, patizón a cuketu
do toho pak budu přidávat maso nebo vejce ![]()
@petulkas jo dneska už snědla hrášek a v něm bylo trochu brambor a maso… Takže se to už lepší ![]()
@flicek18 to je dobře
ono se to někdy stává bohužel, i když to bývá spíš v případech, že se příkrmy začnou kaší a ovocem a zelenina jde až nakonec ![]()
@petulkas my právě začali zeleninou i jsem se první týden a půl vyhýbala sladké zelenině a ovoce měla až po měsíci. Ale dneska zbaštila docela dost rozmixovane zeleniny s krupici. A ma rada okurku do ruky. Takze to uz vypada dobře ![]()
Děkuji za rady ![]()
@flicek18 no vidíš jak jsi to šikovně zvládla a netrvalo to ani dlouho
není zač ![]()
Ahojky, kolik cca prikrmu vaše děti už jedí? My dáváme oběd masozeleninu a odpo ovocnou presnidavku, ale stále jsme se nenaučili sníst celou porci… Takže když jíme hezky, dáme třeba 50ml Oběda a 50ml svačiny. Výjimečně jsme snědli celý banán, nebo celý oběd asi 12ml někdy v počátcích. Teď se nám klubou dva Týdny zoubky a moc tomu nedáme:( ![]()
@Kačabka7 píše:
Ahojky, kolik cca prikrmu vaše děti už jedí? My dáváme oběd masozeleninu a odpo ovocnou presnidavku, ale stále jsme se nenaučili sníst celou porci… Takže když jíme hezky, dáme třeba 50ml Oběda a 50ml svačiny. Výjimečně jsme snědli celý banán, nebo celý oběd asi 12ml někdy v počátcích. Teď se nám klubou dva Týdny zoubky a moc tomu nedáme:(
Myšleno 120ml
@Kačabka7 s množstvím to máme podobně. Občas ovoce sní víc cca 90g ale to spíš výjimečně ![]()
A teď to můžete mít i Ze ma zoubkama
@flicek18 píše:
@Kačabka7 s množstvím to máme podobně. Občas ovoce sní víc cca 90g ale to spíš výjimečně
A teď to můžete mít i Ze ma zoubkama
A taky máte jen dva příkrmy?
@Kačabka7 ji snažím se už pár dní dávat i dopolední svačinu ale moc se mi nedaří. Nemáme moc žádný režim tak je to složitější ![]()
@Kačabka7 My už od včera dáváme tři a cca 3× - 4× kojím. Jinak malej sní jednu dávku cca +-190ml. Ráno kaše (zavedeno od včera, oběd, odpoledne ovocná přesnídávka). Oběd teď nechtěl, asi nechce hrášek, vadí mu i květák, brokolice, kukuřice. Ale ovoce a kasi ze zacatku nestiham nabirat, jak hlta. ![]()
Já taky dávám tři. Malej krásně jí lžičkou a sní všechno co mu dám. Cca 200 ml. Akorát blbý je, že mi dokáže spát celou noc v kuse. Cca od 7 do 6, což je super že se vyspím ale mám strach, abych nepřišla o mléko.. takže přemýšlím že ho začnu krotit s prikrmy ale na druhou stranu si říkám, když tak krásně jí..Trochu dilema.. @flicek18 ty děti to dost často vyřeší sami za nás.. dobře že už jí i tu zeleninu..
@Nová máma jo, já si rikam, že za děti jsou chytrý a „vědí co dělají“ takže třeba to že má zatím jen dva přikrmy už moc nehrotim, když s nepodaří dát 3 super, když ne nevadí. Jo, naštěstí to bylo období asi jen 3 týdnu, možná spojené s zoubkama nevím. Hlavně že jí alespoň něco ![]()
@Nová máma No mě se každej diví, ale já okolo 23hod. prostě malýho vytáhnu z postýlky, přiložím k prsu on se napapá (u toho spí) a pak se budí okolo 5:30, protože zvoní budík přítelovi do práce. Takže nakojím okolo 5:30, pak okolo 8:15 ráno kaše, 11:15 oběd, 14:00 kojím, 17:15 sváča, 19:30 - 20:00 kojím a pak kojení okolo 23hod. To večerní kojení chci vypustit, ale mám strach, že přijdu o mlíko, protože ten spí jak dudek. Cvičíme Vojtovku, takže je dost unavenej a máme díky tomu hezkej režim. ![]()
A jaké kase ráno dáváte? Všichni říkají, jak je dobře dávat kaši na večer, tak by mě zajímalo proč jste ji zavedli ráno? Já bych jí taky radši dala ráno aby nás nebylolelo bříško v noci, a i přesto že v noci minimálně dvakrát kojim.