Poradna duly
Jana Čurdová
Jinak já mám divocha co chodí už od devátého měsíce… Za poslední dva týdny neskutečný posun v mluvení, téměř každý den nová slova. Plenu má pořád, na nočník, záchod i mušličku chodí, ale sám si neřekne. Jen když udělá bobo, tak přijde až po akci
Až bude tepleji, chystám se ho nechat na zahradě jen ve slipkách a tepláckách a snad do konce léta odplenkujeme… Malý měří 93cm a má 12kg. Krásný den ![]()
@Kesy2014 my čekáme další přírůstek letos v srpnu ![]()
Mám to stejně jen do té postele padám dřív než dcera
a premlouvam jí ať jde taky ![]()
@flicek18 To já bych padala taky, ale držím se
I když teď se nám daří většinou usínat společně, tak je to fajn
Jen kdyby nebyl takové ranní ptáče. Už od narození vstává v pět maximálně v šest… A to i když jde spát později. Jinak moc gratuluji k mimču
Já bych chtěla také… zkoušíme, tak snad se podaří. Holky chtěla jsem se zeptat, jak je to s mateřskou při druhém těhu? To si musíš zvýšir rodičák a dovybrat co máš a pak nastoupíš normalně znovu na mateřskou? A musí se to stihnout předpokládám do věku tří let? Jsem z toho trošku jelen… Pěkný den ![]()
@Kesy2014 jj musí se dovybrat tenhle rodicak a navazuje na to mateřskou. Jestli do 3 nebi do 4 let to netuším.
Děkujeme
@Terikka jeee, to je dobrý
a s v pořádku? Jak to zvládáš s prckem?
@Kesy2014 na PPM (peněžitá pomoc v mateřství) máš nárok, pokud máš stále pracovní poměr nebo jsi v ochranné lhůtě, tuším 180 dní. Rodičák je lepší vybrat, co nestihneš vybrat do nástupu na PPM propadá státu. Takže pokud bys "nestíhala " vybrat, je lepší navýšit…
Rodičovský příspěvek můžeš pobírat až do 4 let věku nejmladšího dítěte, zaměstnavatel by ti měl držet místo do 3 let věku dítěte, pokud jste se nedomluvili jinak
@flicek18 minulý týden druhý screening, takže zatím vše dobrý. Doktor nic nezmínil. Co se týče elánu malé a mého nedostatku energie, je to občas docela záhul. Kolem 5 jsem zralá na postel, takže jsem ráda, když ulovím na chvíli gauč
a jak ty?
@Terikka my budeme mít druhý screening až 12.4. Už se nemůžu dočkat ![]()
Já chodím s malou spát o obědě kdyz to jde. Jinak mám MS boelsti. Takže odpočívám jak to jde.
Taky večer odpadavam na gauč a odmítám se hnout ![]()
@flicek18 malá po obědě nespí, takže mám smolíka.. ale snažím se, aspoň chvilku natáhnout a hodit nohy nahoru, páč když to přetáhnu, tak mi to tělo druhý den vrátí aj s úroky.. jako tohle z prvního těhu neznám, ale je pravda, že teď mám doma dvouletou čertici ![]()
@Kesy2014 co bych dala za vaši váhu.. Malá měla na začátku března 95cm a 16 kilo, ale zase se vytáhla, takže teď to bude o něco víc ![]()
@Terikka to chápu, já jakmile si 2× za sebou s ní nezdrimnu tak jsme taky marná. Taky si pak lehnu a malá mě nechá občas i na 5 minut usnout 😁
@flicek18 jak sednu/lehnu na gauč tak mám hned asistenci, buď se nasáčkuje vedle mě nebo mě aspoň zarovná polštáři a plyšáky. Takže buď padám z hrany gauče nebo jak v bunkru
Ale je to kouzelný, s jakou péčí se snaží pomáhat v domácnosti ![]()
@Terikka na jednu stranu hezky na druhou istranu chápu že v tu chvíli nepotřebné ![]()
Dcera někdy dělá to, že se sedne přede mě a zavolá MAMÍ když neodpovídám tak zasepta máma hájí a pak mě dloubne do obličeje nebo poplaca
naštěstí ne vždycky ![]()