Poradna duly
Jana Čurdová
@Kačka Pekáčková s tou Kolumbií jsi mě celkem uklidnila
My byli v Bolívii, v Peru a furt mi to v hlavě šrotovalo, že horší místo na začátek těhotenství (s ohledem na nadmořskou výšku, jídlo a hygienu) už být moc nemůže. Ale dle gynekologa „silní jedinci přežijí všechno“,tak musím doufat, že tomu tak bude:)
@Ariak krásná místa jste si vybrali
já Jižní Ameriku miluju a jakmile to bude možné, tak se tam zase vrátím. Přesně tak, silní jedinci přežijou ![]()
Ahoj holky, mozna to bude blba otazka, ale…kdy poprve jste vzali partnera/manzela s sebou na vysetreni? Hned pri prvnim, kdy bylo neco videt nebo az dele, druha, treti kontrola? Pujdu na prvni kontrolu na konci 8.TT tak nevim jestli nebude blby, kdyz se mnou pujde nebo je to lepsi az dele?
kvuli ultrazvuku a tak
@Ivule86 já tedy vůbec nepřemýšlela tom, že bych ho takhle brzy brala sebou. jediný nad čím uvažuji já 3D UZ, To si myslím, že by pro něj mohlo být zajímavý. zajímavý. Ale na první kontrole jsem byla v 9tt podle menstruace (7tt podle UZ)…byla jsem tam asi tak 10min max a manžel by z toho nic nemělNavíc já si tedy nějak nechci představovat jak se před manželem soukám na to křeslo ![]()
Až mi budou moct dělat UZ přes břicho tak ano, ale když si představím jak tam sedí a kouká jak mě dr. vyšetřuje skrz pochvu a valí na to očí
tak to fakt ne.
Mam rodicovsky prispevek do 7/2019 s druhym prckem.. pobiram 7.600,–/mesicne.. nyni jsem tehotna v 8.tydnu tehotenstvi. Termin porodu mam 1/2019. Nevite, jak to budu mit z rodicovskou s tim druhym prckem? Neprijdu o tech 45.000,– cca.. Hned co budu mit tehotenskou prukazku, pojedu na urad prace optat se, co a jak.. nemate nekdo zkusenost??? Dekuji pekne Jestli lze rodicovskou zkratit a automaticky mi to navysi?
@misa1990 zkušenosti s tím nemám, ale jakmile to bude možné, tak si příspěvek navyš, ať o ty peníze nepřijdeš.
@Ivule86 Já manžela sebou beru až na velký UTZ ve 12.týdnu do Genetu a to jen proto, že jsem měla hodně špatnou zkušenost s komunikací s lékařem v prvním těhotenství. Choval se ke mě jako dobytek.
Jinak já hlásím, že jsem dneska dostala těhotenskou průkazku a konečně opět viděla ten malý hrášek. Dnes jsem 8+1 a vše je naštěstí v pořádku, huf.
@Kačka Pekáčková píše:
@Ivule86 Já manžela sebou beru až na velký UTZ ve 12.týdnu do Genetu a to jen proto, že jsem měla hodně špatnou zkušenost s komunikací s lékařem v prvním těhotenství. Choval se ke mě jako dobytek.
Tak nejak jsem to mela v planu
ja si spis porad zvykam, necekala jsem ze se zadari na prvni dobrou:D..a ted mam obavy, aby v patek vse dobre dopadlo:/
@Kačka Pekáčková ano ja pritele taky ve 12.tydnu na 1 screening. Uz ted se tesi. Dnes jsem 7+2tt.. ve ctvrtek konecne ![]()
Verim, ze je vsechno v poradku, podle toho jak mi je posledni dva dny silene
po ranu hruza, ale nezvracim, pri obou klukach ano, nekolikrat za den
@Kačka Pekáčková Tak to je super, že je vše v ppřadki.
Tý jo to máš průkazku dost brzy.
Já jsem ji minule dostala až po 12 TT. ![]()
Ale ono to uteče a budu jí mít taky. ![]()
@Blondyna 007 taky mě to překvapilo, v prvním těhotentsví jsem jí dosala okolo 12.týdne.
Ahoj holky, tak ja dneska po utz. Vsechno v poradku, 16.7.mame prvni odbery a dostaneme prukazku cca 11.tyden a 31.7.prvni screening ![]()
Uz ted se tesim. Krasne
tlouklo.. az jsem mela slzicky
@Kačka Pekáčková Jestli to teď dávají nějak dřív nebo co, tak jsem zvědavá, kdy ji dostanu já. ![]()
@misa1990 Ahojda,no to je krása. Mě to taky dojímá, když tam to malý vidim.
Na screening se těším už teď. ![]()
Jediný, na co se moc netěším je ten opruz test na cukrovku.Jako dalo se to vydržet ale spíš mě nebaví, že tam člověk musí bejt tak dlouho. ![]()