Poradna duly
Jana Čurdová
@Ivule86 ono to bylo za tři týdny, jen jsem to špatně napsala
hned napravím
jinak si myslím, že by měli utz ukazovat, když jsem byla v Novém Městě na Moravě, ukazovali vždy ![]()
@petulkas tak to kdyby viděla mne tak se asi složí
pokud je vše v pořádku a není žádný problém, tak váhu vůbec neřešit. Tělo si ukládá zásoby na porod a na rok potom. Aby mělo z čeho brát energii, až nebudeme spát, pořádně jíst, atd. Z čeho jiného by to tělo bralo, kdyby jsme stradaly
![]()
@Anett97 přesně tak, je potřeba aby si tělo udělalo zásobu…
jako já osobně u sebe řeším váhu hodně, ale né v těhotenství, hladovět kvůli tomu nebudu, přece jen chci aby se miminko vyvíjelo dobře a když miminko něco potřebuje, tělo si o to řekne, takže když je na něco opravdu chuť tak si to dám… ale přítel říkal, že třeba sladkého jím míň než před těhotenstvím, takže tak… teď jím hodně vlašské ořechy, protože dost trpím na zácpu a v těhu je to o to horší a čerstvý ořechy mi na to pomáhají, tak je možné že z toho i dost přibírám… ale lepší pár kilo navíc než bolesti ze zácpy
navíc bych asi musela být úplně hlady abych nepřibrala
ale kvůli nespokojenosti gyndařky to opravdu dělat nebudu ![]()
@petulkas presne tak, na gynde by vahu nemela vubec resit, max. pak u opravdu silnejsich a nemocnych..vim i o tech co pribrali 4kg a nikdo nic neresil…ja tim ze mi jeste byva spatne tolik nepribiram, ale kdyz mam chut tak si to taky proste dam ![]()
@petulkas to oni ukazuji, ale maji to u nas dost blbe, lehatko o dost niz, pristroj daleko za hlavou tak se musim ruzne naklanet a pak sebou mrnous samozrejme mrska a neni videt vubec nic ..
@petulkas No tak to je docela sila.. Myslim, ze takove poznamky by rozhodne z pusy vypoustet nemela jako doktorka a o to vic jako zena … Dobre, ze uz tam nejsi
Me doktor pokazde ukazuje prcka na ultrazvuku a jeste se zajima, co noveho, jak se bude jmenovat atd. Proste, ze se clovek citi dobre. A vubec se tim netrap, myslim, ze kdy jindy neresit vahu nez v tehotenstvi. Kazda jsme jina a jedna pribere pet kilo a cpe se a druha dvacet a dodrzuje rezim
S tim toho clovek moc nenadela. Ale asi to ty zensky gyndarky maji. Mam dalsi dve kamaradky kterym doktorka rikala jak zase pribraly a jine reci… ja mam tedy radsi chlapy ![]()
@Ivule86 jo tak to je horší no
a s přístrojem popojet nemůžou?
@Kesy2014 no jako tohle byla poslední kapka, na další kontrolu u ní jsem objednaná za tři týdny ale už tam nepříjdu, ať si hukne.. na zítřek se těším, protože věřím, že se konečně něco dozvím ![]()
Když to tak čtu, vám dělá doktorka UTZ na každé kontrole? ![]()
Mě ho dělala v prvním trimestru pokaždé a pak jsem broučka viděla až na druhém screeningu.
@flicek18
jasně, mě dělá utz pokaždé. Musí kontrolovat minimálně ozvy a i mě pokaždé vyšetřuje spodem, jestli je vše ok.
@moncaHK aha, no mě totiž konroluje jen spodem a prohmatává mi vždyť břicho. Teda naposledy jsem byla jeden den na screeningu a druhý den u ní, takže tam chápu že to nebylo nutné. Ale přes prázdniny jsem vlastně dva měsíce prcka na UTZ nevidela ![]()
@flicek18 Me dela ultrazvuk pokazde plus kontrola pohmatem a minule i vnitrni. Akorat jednou den pred screeningem poslouchal jen ozvy.
Mě můj doktor dělá pouze UTZ, myslela jsem, že vaginální vyšetření není v těhotenství moc vhodný, kvůli možné infekci, navíc není o ničem vypovídající. Mělo by se provádět nazačátku těhotenství a pak až cca od 36.týdne, teda pokud nejsou nějaké komplikace. Já bych vaginální vyšetření odmítla, případně bych chtěla znát jeho důvod. Pro spoustu lékařů to je bohužel rutina.
@Kačka Pekáčková Mě ho jinak taky nedělá, ale měla jsem nepříjemný výtok
, tak se díval co se děje … Dostala jsem nějaké globulky na noc a už to skoro vymizelo ![]()
@Kesy2014 jasně, tak pokud jsi měla nějaký problém, tak je to něco jiného, ale někdo tu psal, že mu doktor/ka provádí vaginální vyšetření vždy.
@Kačka Pekáčková mě prováděla vždy ta od které jsem odešla, i dokonce u prvních dvou těhotenství… a tam se doktoři střídali, byla to gynekologie v nemocnici, tak tam sloužilo víc doktorů, měli rozdělený dny a ti taky vždy.. teď mám jiného gynekologa, tam jsme byli včera přítel konečně viděl miminko, pohlaví tam hledal asi 15 minut ale nenašel, protože se nám mimi nehodlá pochlubit
tak u toho když jsem byla poprvé tak taky dělal vyšetření ale vůbec né na koze, ale na lehátku, říkal že je to tak lepší
aby se těhulky nemusely kroutit na tom křesle.. tak konečně jsem spokojená, měla jsem dobrý pocit když jsem od tam odcházela
dokonce mě dr poznal po šesti letech co jsem tam kvůli stěhování byla naposledy ![]()