Poradna duly
Jana Čurdová
Ten kurz co jsem si vybrala je v mateřském centru a mají volno buď první víkend v listopadu, nebo první víkend v prosinci, tak uvidím ale asi beru ten listopad. Pak už se přeci jen budeme valit
Jinak porodnice kam chci jít také pořádá předporodní kurz a rovnou prohlídku sálů atd, tak to sfouknu asi taky
Přeji krásný večer a hlavně pěkně prospinkanou noc holky
Ráno nás čeká poradna, tak uvidím broučka už se těším.
@Kesy2014 ja bych sla na tvem miste az na ten prosincovy kurz (at to mas zive v pameti…myslim ze optimalne je tak 3-5tydnu pred porodem)
Holky, prosím Vás o radu, v těhu jsem měla několikrát kvasinky jednou i něco jiného s vytokem. Před týdnem mi doktorka předepsala na zavádění Macmiror (8 globulí) s tím že mam vysoké pH, zbývají mi ještě dvě globulky, svědění už nemám za to mě pálí, že mám občas pocit, že se mi tam vylila kyselina
Nemela jste to nekterá podobně, pripadne co pomohlo. Ráni si Asi zavolám na gyndu ale ten prodlouzeny víkend mě děsí (navíc jdu na víkend do práce jupí).
Děkuju za rady ![]()
@flicek18 Macmiror urcite dober…a pak si kup v lekarne Fermalac na srovnani mikroflory a zavadej minimalne 10dni ale i dele ten..
Podle toho co pises bych tipovala ze zadnou vlastni mikrofloru uz tam nemas a sliznice je podrazdena..
Pripadne se porad s doktorem..nicmene is bych resila takto.
Musim říct, že mě naštěstí míjejí veškeré neduhy, až na záda a nohy, to spaní… jinak jsem neměla nic, jsem teda na rizikovém a jsem ráda, že vše je zatím ok, holky, máte někdo zkušenost s tím, jak pak až mi skončí rizikové a nastoupím na mateřskou, zda jsou stále vycházky? nebo to už můžu jít ven i ráno? Má to být nástup nějak 6 až 8 týdnů před porodem…
@KamilaDen myslím, že ti k tomu dni ukončí neschopenku, takže nemáš žádné omezeni včetně vycházek. Jinak já už taky byla na predporodnim kurzu a myslím si, že se to z paměti jen tak nevykouri.
@Ariak super děkuji za radu, určitě to doberu to jsem měla v plánu. Uvidím jak se to změní přes víkend kdyžtak zavolám doktorce a uvidím, dnes to zatím vypadá vcelku dobře, tak snad se to večer zase nezhorší.
@KamilaDen pokud vím, tak se ukončí neschopenka a nastupuješ na mateřskou na které nemáš žádná omezení ![]()
@Anett97 @flicek18 díky, pak ještě oběhat úřady určitě s papírama, to nebude jen tak, jinak jdu cvičit příští týden, rozhodla jsem se až teď, protože ta záda mi dávají zabrat, tak snad se mi uleví trochu, je to profisportu, mám to kousek, kdyby jste chtěla některá ještě taky, mají volné místo ještě…tak jsem zvědavá, jak to budu zvládat
![]()
@KamilaDen jestli myslíš papíry ohledně mateřské, tak papír co dostaneš na gyndě jen dáš/pošleš účetní ve firmě kde jsi zamestnana a nic víc pokud vím ![]()
@flicek18 jojo, já nejsem zaměstnaná, teda ono je to složitější, ve zkušebce jsem zjistila, že jsem těhotná, okamžitě jsem dostala neschopenku- rizikové a zaměstnavatel řekl, že jsem ukončila poměr já a že tím pádem ho to nezajímá, tak jsem to řešila se sociálkou a ta to nějak vyřešial, všechny papíry z něj dostala a navíc já jsem i splnila tu ochrannou lhůtu,ale jeho to prostě nezajímalo…tak jsem spíš zvědavá, jak to bude dál, platí mě teď sociálka a musela jsem to dokládat i na pojišťovně zdravotní…
@KamilaDen aha, to jsem nevěděla, koukám zaměstnavatel za všechny prachy
tak snad to nebude nějak hrozné běhání po úřadech ![]()
@flicek18 no to já jsem taky koukala, jak blázen…ale vše se vyřešilo a nikde nic nedlužim, paní na sociálce řekla, že je taky vše v pořádku, popravdě na to spoléhám, protože nevim, jak jinak bych tohle řešila, ale jak říkám, já splnila vše, co jsem měla…uvidíme, každopádně, vše můžu doložit a ty úřady si taky zjistí co potřebují, jediné, co je blbé, že pojišťovna není propojená a tam se to musí vyřizovat zvlášť…
@KamilaDen urcite Ti to ulevi.. Ale chce to cvicit i doma. Ja tedy musim cvicit denne..alespon pul hodinu,spis hodinu..a pak mam jogu a plavani,fyzioterapeuta (vse tedy cerpam na multisportku)..kdyz se na to vyprdnu..tak me hned boli zada a nohy..ale muzu rict,ze kdyz se snazim denne cvicit a k tomu dlouhy prochazky se psem,tak jsem uplne v pohode (vic nez pred tehotenstvim dokonce..problemy s pateri mam dlouhodobe ze zavodniho sportu)..jediny co resim je ta nespavost.
@Ariak já jsem nakonec kvůli zádům musela začít i Vojtovu metodu, bylo mi celkově jako blbě, břicho, žaludek, další věci, takže všechna možná vyšetření a nakonec se po magnetické rezonanci ukázalo, že mám na levé straně něco, nějakou část vybočenou a to mi dělá všechyn tz problémy, jenže jakmile jsem otěhotněla, tak mi to gyndař zakázal, oni ty cviky bolí a je fakt, že jsem i brečela, když jsem to cvičila,manžel mi tlačit na body a do toho ruce nohy nahoru, fakt to bolelo,ale pomohlo,teď to ale nejde, dokonce ani plavat mi nedoporučoval gyndař…tak snad tím cvičením nic nezkazím…když je vše v pořádku