Poradna duly
Jana Čurdová
Já byla na cukrovce ve středu (27tt), taky jsem měla neředěný roztok, od začátku těhotenství 4kg nahoře a stejně jsou výsledky vysoký
Prvně jsem ležela v nemocnici, pak zkracování čípku, pak zánět a teď cukrovka… Už to chci mít vážně všehno za sebou ![]()
@Deniszja mě zvýšená poloha hlavy nepomáhá
sodu jsem chtěla taky zkusit ale prý to není dobrý, že se vstřebává do krevního oběhu, to nechci nějak riskovat
a zkusíš kvůli zádům nějakou masáž? Pak je ještě nějaký podpůrný pás kolem bříška, který by prý měl ulevit od bolesti
@flicek18 o těch mandlích už jsem četla, ale prý by se mělo fakt jen těch max 6, že větší množství naopak pálení žáhy zhoršuje
jinak jo, já je taky miluju a obávám se že by byl problém skončit u 6 kousků
a ten pocit na zvracení z toho pálení znám taky, je to hrozný
zkus vincentku, včera jsem byla dost naštvaná… člověk jak blbec hledá čím si ulevit od pálení žáhy a o vincentce ani slovo
já si včera vzala vincentku protože se mi rozjíždí pěkná nemoc, asi kvůli tomu pálení žáhy… bolí mě v krku, bodá mě každé polknutí, lechtá mě v dýchacích cestách, když se snažím kašlat tak to bolí a řeže… tak jsem pocucávala vincentku přímo z flašky a co nečtu na obalu? Přispívá k neutralizaci překyselení žaludku
no já myslela, že mě na místě klepne… protože tu vincentku už mám doma dlouho… teď žáhu zkrz tu nemoc moc nevnímám tak uvidím po nemoci ![]()
@Nikollllka koukám, taky si těhotenství ,,užíváš,,
bude líp, vydrž
ale z vlastní zkušenosti, jelikož jsem těhotná potřetí, až mi někdo bude tvrdit, že je to nejkrásnější období tak ho asi oběsím na jeho vlastních vlasech
![]()
A včera jsme se dozvěděli pohlaví našeho miminka… Bude to chlapeček
sice jsme chtěli holčičku, ale co se dá dělat, hlavně když bude zdravej
![]()
@petulkas Já na ty masáže moc nejsem..Ale o tom pásu už jsem přemýšlela a jestli to tak půjde dál tak ho budu muset pořídit.. Jedlá soda se vstřebává a mění pH ale nemyslím si že jednou, dvakrát do týdne nějak uškodí což u mě víckrát není… U tebe je to problém, evidentně ti nepomáhá nic tak snad to brzy samo přejde, budu držet palce, protože vím jak je to nepříjemné
A gratuluji ke chlapečkovi ![]()
@Deniszja ten podpurny pas mam uz 2.mesic a nedam na nej dopustit..myslim,ze se to jmenuje baby sherpa..(takove ty pasy co jsou pres cely pupek mi nevyhovovaly)..chodim denne kolem 8-10km se psem,obcas musim popobehnout nebo naopak udrzet balanc,kdyz pes necekane trhne a ten pas je fakt super..tlumi to narazy a stabilizuje bedra.
Jinak na zahu je urcite lepsi Rennie nebo Maalox nez jedla soda (ta to casto jen zhorsi)
Nekomu pomaha i jen mleko..a mlecne neprislazovane vyrobky
@Ariak Tak to je super když budu objednávat tak aspoň vím jaký
Mě teda ta soda vždy pomůže ale samo každý je jiný..
@Deniszja tak pokud tu sodu používáš tak málo, tak to by vadit nemělo
ale asi se radši zeptej doktora… a můžeš zkusit tu Vincentku
@Ariak o mléku jsem zase četla, že ono sice pomůže, ale následně aby žaludek strávil vápník v mléce obsažený tak zase musí zvýšit produkci té žaludeční kyseliny, takže mléko sice pomůže ale jen na chvíli
mě mléko pomáhalo ale pak mi právě pálila žáha o to víc a už vím proč ![]()
Krásné dobré ráno,
holky mám dotaz. Jdu zítra na ty testy na cukrovku a prý nemám jíst dnes cukr, tedy žádné sladké atd.. Jak moc jste to dodržovaly ? Dla jsem si teď na snídani bílý jogurt, vločky, jahody. A do večera nevííím jak to vydržím ![]()
@Kesy2014
A to ti řekli přímo tam kde Ti testy budou dělat? Mě bylo řečeno že mám jisto normálně jen minimalne 8 hodin pred trstem nejist (takze prijit na lačno) a na internetu když jsem hledala jak to probíhá, tak všude psali den před tím jíst normálně a sladké neomezovat ![]()
@flicek18 Sestra na gyndě, když mi vypisovala žádanku říkala, že dva dny nejíst sladké ![]()
a omezit cukry celkově … taky mi to přijde divné, když cukrovku máš, tak jí prostě máš a nemělo by to mít vliv si myslím
Mám tam být zítra v sedm ráno.
@Kesy2014 já všude četla jak jíst normálně, jinak budou výsledky zkreslené a přijde mi to i logické. Já teda jedla sladké tak nějak normálně a výsledky mám v pohodě. Na Tvém místě bych si zavolala přímo do ordinace/laborky kam na ty testy jdeš, tam to budou vědět nejlépe
jo já šla nějak kolem půl osmé ![]()
@flicek18 Takže to prostě nebudu hrotit a dám si odpoledně normálně ovoce, jak jsem zvyklá
Já právě na sladké nikdy nebyla, ale ten malej svištík ve mě by teď jen sladké
tak se snažím jíst alespoň ty zdravé cukry. Za to maso a uzeniny pořád tak nějak nemůžu skoro ani vidět..
@Kesy2014 jako jak říkám já jedla normálně určitě i nějakou tu susenku/čokoládu jsem den před tím měla ![]()
Já mám pár věcí které bych mohla od rána do večera pořád dokola ![]()
@flicek18 Mám to také tak
Teď třeba ujíždím na jablíčkách
už asi týden, předtím jsem měla období pudinku a krupicové kaše
Každopádně sladké převládá ![]()
Pěkný den a děkuju
![]()