Poradna duly
Jana Čurdová
@KamilaDen
https://www.mpsv.cz/cs/11580
Tady přehledné tabulky a dle toho si to snadno vypočítáš, stačí když znáš ten denní vyměřovací základ.
![]()
@Kesy2014 Já ležela v nemocnici s močákem a ledvinama v 19tt, pomohl mi čaj Urosept a rozpustný prášek (Blokurima) - oboje se může v těhotenství. Ale já teda měla bolesti, že jsem se ani z postele nedokázala zvednout…
@Nikollllka Já jsem právě nikdy bolest ledvin nezažila až včera … nejdřív to jako bolelo, ale potom už jsem měla slzy na krajíčku
Myslela jsem, že už pojedeme na pohotovost. Lehla jsem si do peřin na opačný bok na celé odpoledne a musím říct, že pomohlo. Každopádně jestli to ještě zabolí jdu k doktoru hned. Děkuju za ten urosept, nevěděla jsem jestli vůbec nějaký bylinkový čajík můžu. Myslím, že mi tam malý tlačí na tu ledvinu.
@Kesy2014 děkuji, stejně jsem z toho janek neznám ani tu hrubou část, protože dostávám peníze na účet a nemám možnost zjisti, kolik to je,navíc ani nevím, jak se mi to bude počítat, zda i ze zaměstnání ve Varech nebo jen tady… no jo, asi se bez toho obejdu, než prostě půjdu na tu sociálku…tak mi to spočítají a uvidím…
@Kesy2014 Tak už se mi zadařilo, už to mám spočítané,ale přijde mi to docela dost peněz ty jo…tak nevím, zda jsem to spočítala dobře, našla jsem si, kde je přímo jen ten DVZ a spočítalo mi to…tak budu doufat, že to je ono, potěšilo by to…
@KamilaDen No vidis
urcite to mas dobre. Ja jsem z vyse materske taky spokojena, horsi uz je to s rodicovskou … I kdyz alespon od cervence nam to zvednou o tech 40000,– Kdyz si to das na tri roky, tak je to pres tisicovku mesicne, coz je supr. Kazda kacka dobra ![]()
@Kesy2014 to určitě, chci být s malou 3 roky doma…takže určitě, tak pokud by to tak bylo, tak bych byla ráda, každopádně si ji vezmu až těch 6 týdnů, ty 2 týdny mi přijdou úplně v pohodě a proč přijít o peníze zbytečně zase…takže paráda, tobě díky
![]()
Máte holky nějakou zkušenost s dobrým mazáním na nohy? popřípadě na záda, mažu se teď zelenou lesanou,ale není to ono…potřebovala bych něco lepšího, co máte odzkoušené?
@KamilaDen ahojky no z těch dobrých co rychle pomůžou se nesmí nic v těhu já používám klasickou alpu ta mi zabere nejvíc a potom mám naložené kaštany a to je döslova zázrak vždy se mi potom uleví a od zad chodím na těhu masáže výborná věc ![]()
@Ainah kaštanové mazání mám také,ale úplně ne moc to zabere…na masáže chodím taky,mám problémy i se zády…takže mazec, ale máme to každá a přejde to, jen kdyby malá úleva, já pak prochodím většinu noci, jakmile si lehnu, tak nohy úřadují…
@KamilaDen s těma nohama to mám taky zkus střídavě teplou a studenou sprchu na nohy a nechej si předepsat od gynekologa Magnosolv užívám to každý večer a celkem to zabírá a to kaštanové mazání máš jaké?já si ho dělám doma z čertvých kaštanů
@KamilaDen tak hold nezbývá než vydržet ono to po porodu zmizí…
@Ainah jo,jo, to je jasný, byla jsem se ptát v lékárně,ale mě přijde,že ví úplně houby, vůbec mi nedokázala poradit a ani neví, co v těch mastech nebo gelech vlastně je, navíc,jestli to vůbec můžou prodat těhotné…no nevim…mám tady zbytky mazání, tak to domažu a budu se snažit to vydržet…je to přechodné…
Čaute holky, prosím o radu/názor. Jsem poslední dobou z všeho strašně vyplašená, tak nechci plašit zbytečně
Posledních několik dní, mám občas přes den potřebu na čůrání a když dojdu na WC tak prostě ani kapka. Třeba teď, jsem byla na malé, o asi pět minut později jsem potřebovala znovu, tak jsem šla znovu a vyčurala jsem se ještě trochu, o dalších asi 10 minut později znovu potřeba na malou, ale na záchodě prostě nic. Může mi to způsobovat prcek? Je fakt že od víkendu cítím pohyby převážně jen dole.