Termín porodu - Leden 2019

Napsat příspěvek
Velikost písma:
335
13.10.18 16:29

@petulkas Já to mám taky tak, je to hodně nepříjemný, mám to tak od 25tt :think: Malej se vrtí hlavou na čípku, ukázkově to předvedl na UTZ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3092
13.10.18 19:46

@flicek18 no to jsem ještě před dvěma dny měla průjem :lol: :mrgreen: jo já jsem na nemoci expert, divím se, že jsem ještě nechytla zánět močáku, když se takhle mění ty teploty :mrgreen: no já mám totiž prý oslabenou imunitu, mívala jsem často zánět močáku a dělali mi autovakcínu… a přitom mi zjistili tu imunitu :( takže když někdo v rodině onemocní je 100% jistota, že to chytnu taky… snad se žáha zklidní no… v práci by ti měli už ulevit, tohle by těhotná neměla dělat 8o dobrý je když doktoři zjistí co se děje a je čím to léčit, a že mi těhulky toho moc nemůžeme že :cert:
@Nikollllka taky mi tam šudlí hlavičkou :lol: už to má delší dobu a to jsem 25tt :roll: kolikrát mi i nadskočí podbřišek 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1003
13.10.18 20:01

@petulkas jo tak oslabená imunita je zlo. Tak hlavně ať se Ti teď v zimě vyhnou všechny ty virózy atd. Si doma pak v chřipkovém období výtvor soukromou karantenu radši :D (vtip) s lekama to je pravda, ze me vypada gyndařka chvilemi zoufalá, za tehu jsem si vybrala kvasinky, vysoké pH, ted ta bakterie a doktorce nejak dochazi co mi predepsat, tak snad uz to bude vse v cajku ;)
Jinak já práci nemám nijak náročnou, dělám prodavačku v obchodě s erotickyma pomuckama (sem tam spis psychicky náročné ale to jsou jen výjimky :D ), když přijde zboží nemusím ho dělat, kolegyňe je super a klidně ho udělá nebo se o to nějak podělíme spíš na mě už začínají být náročné ty dvanáctky. Ono se to nezdá ale i těch 12 hodin i když člověk nic extra nedělá tak je to zabiračka… ale naplánovala jsem si zbytek dovolené tak, že toto je můj poslední celý víkend v práci takže to je taky fajn. A doktorka už jednou mluvila o případné nemocenské na těch pár týdnů, tak uvidím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
14.10.18 10:29

@KamilaDen Ahojky, ohledne te materske muzes nastoupit 6-8. tydnu pred planovanym terminem co mas na prukazce. A vypocita se to jednoduse. Pokud jsi uz ted v pracovni neschopnosti, tak ti chodi penize na ucet, kde mas v poznamce takzvany DVZ - denni vymerovaci zaklad. Coz je castka ze ktere se ti pocita jak materska, tak nemocenska. A je to prumer za ktery jsi pracovala v pislednich 12 .ti mesicich. Pokud je to do 1000,– pocita se 100% pokud vice 70% a takhle se postupně odecita. Fajn tabulku najdes na strankach ministerstva, nebo socialky. Tam zadas DVZ a hned ti vyjede kolik budes mit. Pokud jsi na nemocenske vyplati se nastupovat na MD az k tem sesti tydnum pred porodem. O to dele bude dostavat vetsi penizky. Tak snad tomu aspon trosku porozumis :D :mavam:
Hlavne držím palecky, at mas vse ok s testy. A malicka je v poradku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
14.10.18 12:28

Holky akutni dotaz .. Z niceho nic me zacalo bolet na pravem boku. Myslela jsem nejdrive, ze to bude od zad, ale nejspis ledvina. Picha me tam cim dal vice. Lehla jsem si, jsem v teple a uvidime. Curat chodim snad kazdych 10 minut s pocitem, te uz to snad nevydrzim a skoro vzdy jen par kapek. Pockam do vecera a uvidim… Měla jste to take nektera ?
:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
14.10.18 13:06

@Kesy2014 díky, no…měla jsem tosložitější trochu, páč jsem v únoru končila v práci ve Varech, pak jsme se stěhovali a nastoupila jsem do práce 26.3. jenže jsem pak zjistila, že jsem těhotná, stihla jsem to v té ochranné lhůtě a sociálku jsem vyřídila, od té doby mi chodí peníze od nich, doktor mi řekl, že na mateřskou nastoupím dřív…chce mi to napsat už toho 6.11. až půjdu na kontrolu, denní vyměřovací základ tam mám uvedený…denní vyměřovací základ mám pod 1000,–Kč.takže to nějak vynásobím? já jsem na tohle prostě trdlo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1003
14.10.18 13:19

@KamilaDen četla jsem co jsi psala Kesy a prosím Tě, doktor neurčuje kdy nastoupíš na mateřskou, to si můžeš určit sama v rozmezi 8-6 týdnů před termínem porodu. Zjistila jsem že to ne každá ženská ví, sama jsem si tím nebyla jistá kdo to určuje. Takže kdyby jsi si vypocitala že je pro tebe výhodnější jít až 6 týdnů před porodem tak se nedej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
14.10.18 13:35

@flicek18 aha, tak dobře, to jsem ráda, že jste mi poradily, zkusím se s ním domluvit…snad na to bude slyšet…ráda bych ty peníze měla co nejdýl…ještě to budu muset nějak spočítat, ale fakt nevim prostě jak, našla jsem ten vyměřovací základ, ale prostě nevim, jak to dopočítat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
14.10.18 13:36

@Kesy2014 tak tohle jsem neměla, chodim čůrat taky, to je jasný,ale nepomůžu… fakt jsem tohle neměla…tak držím palce, ať si brzo ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1003
14.10.18 13:40

@Kesy2014 přítel měl jednou ledvinove kameny a říkal že ho to bolelo výš než se běžné říká že jsou ledviny. Víc bohužel nepomůžu :( snad to nic nebude :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1003
14.10.18 13:42

@KamilaDen s tím vymerovacim základem ti bohužel neporadím, to jsem nezkoumala. Na tu mateřskou jsem se ptala známe a ta říkala že si to určuji já. A u doktorky než jsem stihla něco říct, tak mi řekla, že mi dá papír ale že datum nástupu na MD si určuji sama, že to ona nedělá. Takže datum si tam budu psát sama ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
14.10.18 13:48

@flicek18 Jasan, tak to nechám až půjdu na sociálku, snad mi řekne víc tam ta paní, ke které chodím, každopědně, člověk bude rád za každou korunu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1003
14.10.18 13:50

@KamilaDen jo to je jasné, kort v těhotenství to je jeden výdaj za druhým takže každá kačka dobrá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
14.10.18 13:52

@flicek18 něco jsem našla a spočítatala, tak snad to bude ono…uvidíme, každopádně stejně ten papír musím odnést, tak se hned poptám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
14.10.18 17:57

@KamilaDen Tady odkaz snad ti to pomuze ja jsem si to vypocitala podle toho.
https://www.cssz.cz/…aterstvi.htm
Jinak urcite si urcujes pouze ty kdy pujdes na materskou a jak jsem psala urcite je pro tebe vyhodnejsi zustat jeste na nemocenské a na materskou nastoupit az tech 6.tydnu pred. Take to tak budu delat akorat jeste predtim si dovybiram dovolenou vice jak dva tydny. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí