Poradna duly
Jana Čurdová
Jinak teď jsem přišla z kontroly, monitor v pořádku a kontrola čípku stále identická jako posledně.
Hlavička miminka stále trošku výše nad vchodem, čípek poloměkký na prst. Takže se s panem doktorem uvydíme ještě jedno pondělí a potom už mě předává porodnici v Břeclavi, kde budu dojíždět obden a pokud ani po týdnu nic, tak mě možná dají čípek na vyvolání když už budou třeba více nervózní z toho, že se nebude dlouho nic dít. Tak uvydíme no, ale mohu vám holky upřímně říct, že jsem i tajně doufala, že snad nějaká změna bude.
No jo, je tam princezně asi nejspíše hodně dobře, samé dobrůtky, teploučko a venku zima
, tak proč by měla jít ven, že
@Petulka1234 Taky jsem byla dnes na kontrole už teda v nemocnici, dneska termín. Monitor v pořádku nemusela jsem létat po nemocnici a ládovat se větrníkem
čípek polotuhý tak na 1,5-2 prsty mě tam prošťouchala, máme si udělat romantický večer, na další kontrolu jdu ve čtvrtek a když nic v neděli nástup a v pondělí vyvolávání. Tož jsem to cestu zpátky obulela
potvora drží se jak klíště, přemlouvání nepomáhá ![]()
@misaly prosímtě takže tě budou vyvolávat jestli nic, týden po termínu, ju? chápu to tak dobře, že? mě taky říkal něco, že pokud týden po termínu nic, tak mě tam šupnou nějaký čípek na vyvolání, ale to je právě to čemu se chci strááááášně moc vyhnout, jelikož první porod jsem měla taky vyvolávaný a nemám moc dobrou vzpomínku na to ![]()
Sice mám ještě ode dneška 10 dní do termínu, ale i tak už začínám být více a více nervózní.
@misaly prosímtě a jak často teď se jezdí do nemocnice každý den, nebo obden nebo…ptám se proto, že to mám nemocnici dosti z ruky a při představě, že bych měla jezdit každý den no nevím, nevím… a jaké vyšetření se tam dělá, jen monitor a nebo i něco navíc?
@misaly píše:
@Petulka1234 Taky jsem byla dnes na kontrole už teda v nemocnici, dneska termín. Monitor v pořádku nemusela jsem létat po nemocnici a ládovat se větrníkemčípek polotuhý tak na 1,5-2 prsty mě tam prošťouchala, máme si udělat romantický večer, na další kontrolu jdu ve čtvrtek a když nic v neděli nástup a v pondělí vyvolávání. Tož jsem to cestu zpátky obulela
potvora drží se jak klíště, přemlouvání nepomáhá
jo a nebuď smutná, třeba po dnešním romantickém večeru si dá říct
![]()
@Petulka1234 Jo chápeš to dobře, pokud se do 9 nic nebude dít tak vyvolání, katy to nechci si myslím že je to horší než když to má dojít samo.byla jsem tam minulí čtvrtek, dneska a zase ve čtvr. pujdu tak to vychází ob 3 dny každý den by se mě taky nechtělo jezdit. Dělali mi ozvy, tlak, moč, pak dokt. zkontrolovala čípek a ultrazvuk, kolik je plodovky a mrkla na srdičko a placentu.Ty babské rady taky nevím no maliník piju, semínko papám, dlouhé procházky, do schodů. No jo romantika na povel ![]()
@Petulka1234 jak daleko to máš do nemocnice? přítel naštěstí dělá na volné noze tak mě vozí, asi bych si tam dojela i sama ale mám už zakázané řídit už mě to chybý.
@Prvátko já mám termín dneska a po dnešní kontrole v nemocnici mám pocit, že tam snad malá bude do Vánoc - výsledek je: otevřená na 1 prst, hlavička vysoko, porodu nic nenasvědčuje, až na kontrakce na monitoru, které jsem opět jako vždy necítila… už je to opravdu dlouhé, moc nám všem přeju, aby už bylo za měsíc a psaly jsme si tu, jak ti naši broučci rostou ![]()
@misaly píše:
@Petulka1234 jak daleko to máš do nemocnice? přítel naštěstí dělá na volné noze tak mě vozí, asi bych si tam dojela i sama ale mám už zakázané řídit už mě to chybý.
Mám to zhruba tak půl hodiny autem. Přítel mě taky teď vozí autem každé pondělí dopoledne a pak jede do práce, ale už ho nechci moc obtěžovat až tam budu muset jezdit obden, to si budou v práci myslet, že si snad dělá z toho tam holubník nebo co ![]()
Ale říkal, že mě vlakem samotnou nepustí a že to nějak zařídí, ale třeba malá vykoukne dřív předtím, tak uvidíme. ![]()
Každopádně, tobě taky držím palce, ať už se taky dočkáš toho svýho prcka ![]()
@Alie tak to jsem ráda že v tom nejsem sama, tím to nemyslím zle ale jsem z toho zdrblá že ani poslíčky nic, dneska po tom vyšetření mě bolí břicho jako při menstruaci i často tvrdne a trochu špiním třeba se to do rána rozjede ![]()
@MoňulaB Velikááánská gratulace k miminku
a hlavně zdravíčko
měla jsi krásný porod, leckterá maminka může závidět, tedy i já ![]()
@Petulka1234 @misaly holky nebojte se vyvolávačky, já jsem měla druhej, první teda taky a ten děs běs, ale ten druhej byl super oproti třetímu, který jsem měla před šesti dny a byl přirozený… bolesti větší, křížový auu auu
každej porod je prostě jinej
@Petulka1234 10 dní to je ještě dost času, já mam termín za 9 tak snad to stihneme
, dnešní kontrola CS 1, doktor se vysmíval že to možná vypadá i na přenášení…nechápu jeho humor, kord když se stav čípku může změnit z minuty na minutu a myslim že po 30 letech praxe porodníka by o tom mohl něco vědět
…každopádně neděje se ani ťuk a je si prý 100% jistý že se uvidíme zase v pondělí
Tak se tu po delsi dobe hlasim na emiminu
, TP sem mela v sobotu 1.11. a porad sme jak se to rika 2v1…zkousela sem uz vsechno mozny, dala sem na babske rady a nic..takze se mu jeste ven nechce. Zitra du na monitor ted chodim kazdej 3 den tak uvidime co se dozvim