Poradna duly
Jana Čurdová
@nikiD moc blahopřeju k narození krásného prcka
a přiznávám se, že závidím ![]()
Jé je, další mimčo, tady to jde jak na běžícím páse, takže @Jitule38 také moc blahopřeji
![]()
@Jitule38 píše:
Ahoj holky, 28.10. v 17.48h se narodila Sofinka, 3360g a 50 cm.
Parááááááda a gratulace, ja cíííí takýýýýý
![]()
Dnes jsem byla na další kontrole (37+5tt). Extra v nemocnici na monitoru (vše v pořádku) a potom extra v jiném městě na kontrole stavu čípku. Panu doktorovi se nelíbí, že otékám (moč a tlak v pořádku, takže na preklampsii to nevypadá), a proto mi zkusil udělat hamiltonův hmat (dle něho jen takový poloviční), ale přiznám se, že to zabolelo. Říkal, že dle těch otoků, by byl radši, kdybych porodila už co nejdříve, ale dle stavu čípku ( strčil prst skrz čípek, kdy se dotkl hlavy malé, která ještě zcela nenálehá), si myslí, že ještě 2 pondělky se ještě uvydíme.
Jinak mě po tom hamilt. hmatu trochu bolelo bříško, ale už je to klidné. Tak uvydíme. ![]()
Já jsem 39+3 a mám za sebou dneska poslední kontrolu u doktorky a od pondělí už kontroly v nemocnici, už mi dělala jen monitor, no kontrakce mi tam lítaly jedna za druhou, ač já teda pořád nic necítím a tlak mi naměřila 147/90, což je prý klasický předporodní stav, takže mám čekat každou chvílí, ale popravdě mě nepřijde, že by se mělo něco dít ![]()
@Alie píše:
Já jsem 39+3 a mám za sebou dneska poslední kontrolu u doktorky a od pondělí už kontroly v nemocnici, už mi dělala jen monitor, no kontrakce mi tam lítaly jedna za druhou, ač já teda pořád nic necítím a tlak mi naměřila 147/90, což je prý klasický předporodní stav, takže mám čekat každou chvílí, ale popravdě mě nepřijde, že by se mělo něco dít
No každopádně kdyby se už něco dělo, tak děj vědět, ju ![]()
@Jitule38 píše:
Ahoj holky, 28.10. v 17.48h se narodila Sofinka, 3360g a 50 cm.
Gratulace mamince a hlavně zdravíčko ![]()
@LLaduš píše:
Tak jsem pořád od minulého čt v nemocnici, kvůli špatným ÚZKÝM monitorům. Dlouho jsem nevěděla co si pod tím mám vůbec představit a vlastně to ani tak nějak nevím do dneška. Prý je nemám zase nejhorší ale nejsou nejlepší. A když je to v takovém rozmezí tak je lepší to sledovat. Tak jsem hospitalizovaná a 3× denně chodím na monitor, kde mě sledují. Moje monitory jsou pořád stejný, což je samozřejmně lepší než kdyby se horšili ale vede to k tomu, že mi zítra budou vyvolávat pro jistotu porod. Úzký monitor znamená že buď se tam má mimčo špatně nebo je jen línější, ale jiná metoda na odhalení není, takže oni sami neví jestli je to to či ono. A proto raději vyvolat než aby bylo něco špatně. Zítra mi začíná 37+0 na což čeká primář a pak vyvolají. Prďola díky tomu že to bude začátek 38 týdne nebude muset na nedonošenecké oddělení a bude moc být se mnou na pokoji, což jsem ráda, že to alespoň takto naplánoval. Všichni co mají prcky ještě v bříšku buďte rádi, oni se o své slovo přihlásí až přijde ten správný čas. Já jsem se tady trápila tím, že bude dřív skoro o 3 týdny, termín jsem měla až 21.11.,ale teď už je mi to jedno, hlavně ať to máme za sebou. Jak tady člověk leží a pozoruje kolik mamin už porodilo i o hodně dřív, tak už jsem ráda že to zítra začne.
Všem držím palečky ať to zdárně doklepeme až do konce
Držím palce, ať je vše ok ![]()
Holky, všem vám moc děkujiii za gratulace
. Porod byl celkem o. k. akorat mě museli pak trošku pomoct. Dle mě byl pro mě asi nejlepší druhý vyvolávaný porod. Ne nadarmo se říká, že každý porod je jiný
. Jo a taky bych řekla, že maliník svoji práci taky odvedl
každopádně všem maminám přeji, aby měli rychlý a bezproblémový porod a maminy co jsou v očekávání se tak co nejdříve dočkaly ![]()
Holky gratuluji, hlavně zravíčko
Jak vám závidím. Taky bych toho prcka chtěla u sebe
Včera jsem byla na kontrole v nemocnici, prt můj gyn, nevěděl jestli se vrátí na odpoledne, jinak až v pondělí, ale to mám už termím a bylo by to od poslední kontroli 14 dní tak jsem nechtěla čekat. Volala jsem si do nemocnice že mám teda přijít. Když jsem to jedné sestře nebo dokt nevím říkala tak že to je divné. že to tak nejde dělat. nemám doporučení že jim to pojišťovna neproplatí měla jsem sto chutí odejít
Vzali mě na ozvy sestra ani nepozdravila, tvářila se jak kakabus, mimi se nechtělo moc hýbat ani se nedivím do jedné dělalo neplechu.Pak mě vyšetřila doktorka mladá sympatická tak mě zvedla trochu náladu, čípek mám polotuhý těsně na prst otevřená, břicho mě tvrdne. Strašně se bojím že mě budou porod vyvolávat
Na ultrazvuku všechno v pořádku, vypadá to na prcka odhad váhy 3050g, mám to tam prý dost namáčkané tak už by mohl jít ven. Řekla mě že mám dojít tak za hodinku, až budu cítit pohyby, mám si dat něco sladkého že to pomůže. Takže jsem se v deset ládovala větrníkem, moc mě to nejelo, ale asi to trochu pomohlo. Cáraly jsme po areálu, chodili po schodech a můj mě řekl že to rozhýbem někde ve křoví
Pak už byly ozvy dobré. V pon.jdu na kotrolu, doufám že to bude lepší.
Ahojky 31.10. V 15.10 se narodil náš poklad Míša. 2850g a 48 cm. Všichni js v pořádku i když Míša je naozorovani na 24h kvůli nízkému cukru po porodu. Jinak porod není sranda, ale dá se zvládnout. Měla js epidural a opravdu pomohl a hlavně to i uspišil. Jako prvorodicka js celkem od prvních bolestí rodila 2 hodiny. Přeji všem ať mají bezproblémový a v rámci možností bezbolestny porod. Holky zvládnete to a držím palce
Jinak mne se ten konec nejak zkomplikoval:( vcera v nemocnici nam na pasech doktor vazne rekl, ze zaviraji porodnici a at si hledame jinou. Odpoledne to bylo oficialne uz v tisku.. Jsem z toho spatna, rodila jsem tu poprve, mam to 5minut a mam to tu rada. Ted ani nevim kam rodit..Kladno nebo Horovice:(
@LLaduš píše:
Ahojky 31.10. V 15.10 se narodil náš poklad Míša. 2850g a 48 cm. Všichni js v pořádku i když Míša je naozorovani na 24h kvůli nízkému cukru po porodu. Jinak porod není sranda, ale dá se zvládnout. Měla js epidural a opravdu pomohl a hlavně to i uspišil. Jako prvorodicka js celkem od prvních bolestí rodila 2 hodiny. Přeji všem ať mají bezproblémový a v rámci možností bezbolestny porod. Holky zvládnete to a držím palce
Moc, moc gratuluji, júúúú, taky už chci mít prcinku u sebe
![]()