Poradna duly
Jana Čurdová
@Petty4 Jo, občas si říkám, aby to už bylo za námi. Sice mega problémy žádné nemám, ale to je z minuty na minutu u dvojčat. A hlavně teď začne to břicho růst jak zběsilý, ve 28 týdnu budu vypadat jak před porodem… pak už se budu jen kutálet:-)
Na druhou stranu mě zase čeká porod nebo císař někdy kolem 37 týdne, tak to budu mít dříve:-)
@Petty4 Přesně jak říkáš, mám to stejně s těmi metami. Teď mám ukončený 24tt, což je cca za týden (podle lékařů je to meta, za kterou už dokáží miminko zachránit), další meta je 32tt (to se narodilo od kamarádky miminko a je zcela v pořádku) a pak 38tt to se narodila moje dcera
Další mety nemám, nepředpokládám, že budu přenášet…
@Hanesi Jojo, to máme stejně, jen tam máme ještě 28 týden, to nám říkali na kurzu:-)
Mě to teda utíká, nedávno jsem našla test a už jsem v 22tt. Včera jsem byla na UTZ (21+2), vše v pořádku, doktor tam měl nějakou praktikantku či zaučující doktorku, UTZ trval 25 minu, ukazoval ji mimčo ze všech stran a úhlů. Naše dcerka tedy bude mít bratříčka ![]()
Záda mě občas lehce pobolívají, chodím do práce, kde sedím 8 hodin denně a doma se snažím jít na procházku a jinak polehávám a čerpám síly.
@Petty4 no ale nic se nedeje, tak by sis to aspon trochu uzivat mela. To dite to citi, vsechny ty strachy a negativa. Kazdy tehotenstvi je jiny a neni nutne se stresovat, kdyz neni duvod. Chapu, ze to neni tak jednoduchy a nemyslim to zle, ale nepises porad o nicem jinym. Byt tebou, spis si uzivam, ze zatim je vse ok a snad i zustane ![]()
@Veronika_Praha nojo, dvojcata se rodi drive ze? To je stejne super
dva uzliky si povezes domu ![]()
@Berousik Já myslím že @Petty4 si zřejmě v předchozím těhotenství prožila své a proto má nyní obavy. Když máš jednou komplikace, tak to prostě nejde jen tak hodit za hlavu a dělat, že se nic nemůže stát… Někdo říká že těhotenství není nemoc, ale kdo to říká, tak měl obrovské štěstí, že vše proběhlo v pořádku ![]()
Na druhou stranu je třeba myslet pozitivně a těšit se na miminko
![]()
@Hanesi píše:
@Berousik Já myslím že @Petty4 si zřejmě v předchozím těhotenství prožila své a proto má nyní obavy. Když máš jednou komplikace, tak to prostě nejde jen tak hodit za hlavu a dělat, že se nic nemůže stát… Někdo říká že těhotenství není nemoc, ale kdo to říká, tak měl obrovské štěstí, že vše proběhlo v pořádku
Na druhou stranu je třeba myslet pozitivně a těšit se na miminko![]()
Prave proto jsem to psala. Tim, ze budete porad jenom cekat na komplikace, si je akorat privolate. Psychika a zvlast v tehotenstvi dela divy…
@Berousik píše:
Prave proto jsem to psala. Tim, ze budete porad jenom cekat na komplikace, si je akorat privolate. Psychika a zvlast v tehotenstvi dela divy…
tak tohle je nejhorší věta co někdo může říct Tim, ze budete porad jenom cekat na komplikace, si je akorat privolate. Psychika a zvlast v tehotenstvi dela divy… co bych dala za to, kdyby na to šlo nemyslet…
@Hanesi jinak se snažím být optimista, snažím se dělat vše co můžu a nesedím jen u netu nečtu hrůzostrašné diagnozy, ale tohle asi člověk co to nezažil nepochopí, protože obava o život dítěte opravdu za hlavu nejde hodit a jsem ráda, že aspoň někdo to chápe ![]()
U mě je meta ten 33tt, rodila jsem sice prakticky od 20tt, ale nějak jsme to v bolestech dokouleli do 33tt a tak vím, že ten 33tt už je dobrý, ale vnitřně věřím, že to zvládneme bez komplikací teď déle ![]()
@wittis Moooc gratuluji ![]()
@Petty4 nejhorsi veta snad ne
to znam horsi…
Neni treba se hned urazet za jiny nazor ![]()
@Berousik v případě, že na to nemyslet nejde to opravdu strašná věta je, aspoň pro mě… A tohle není o jiném názoru, já netvrdím, že nemyslet na to by nebylo lepší, bohužel to není tak lehké, jak si někteří myslí. Tohle může dost těžko soudit člověk, který nic takového nezažil.
Nicméně už jsme se rozhodli do toho jít, tak už jen tím krokem doufáme v lepší průběh. Jsou tu Maminky, které nic strašného ještě nezažily a mají těhotenské depky a různé psychozy, já toho zažila víc než dost a tak na to bohužel myslím a ve větě tohoto typu moc podpory člověk nenajde. To si vážně někteří lidi můžou myslet, že na to někdo myslí schválně? Že ho to dělá šťastným? Taky jsem neskutečně ráda za optimistické zprávy a dodávají mi naději a sílu, bohužel strach jen tak nesmažu a z tohoto už opravdu ne ani díky této větě
@Petty4 Mě taky tenhle týden začaly bolet záda
jde mi to až do kyčlí a odtud mi ta bolest občas vystřelí jakoby úplně nízko do podbřišku.
@Hanesi Taky se strašně nudím, ven vůbec nechodím natož v tomhle vedru.. max. si sednu večer na zahradě, ale jinak jsem celé dny zalezlá doma. Těhotenství mi taky utíkalo rychle do toho 20. týdne a od teď se to jen vleče, tím víc jak jsem jen doma a ani nic pořádně nemůžu dělat.. je to už otrava, kéž by to trošku utíkalo rychleji
Přijde mi, že jsem těhotná celou věčnost už ![]()
Jinak já byla holky včera na poradně, vše vypadalo ok. Rychle mrkla akorát na srdíčko a jak je malá otočená, tak že je teď hlavičkou dolů. Příští týden mám volat do laborky a objednat se na tu glukózu na lačno, tak mi vypsala žádanku a i recept na ten fujtajbl, tak se moc těším
K výtoku mi řekla, že když nesvědí atd., je to normální součást těhotenství, to stejné to bolení břicha a zad - rozestupy vazů, roztahování dělohy atd.
@Blackyyy tak to máš úplně to stejný co já… no bohužel to k těhu patří, líp nám bude až tak v prosinci ![]()
@Blackyyy Já jdu na tu chuťárnu ve čtvrtek za týden, tak už se taky těším. Spíš ten čas, že tam budeš několik hodin:-(