TP listopad/prosinec 2016 :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
647
15.7.16 09:19

@Veronika_Praha mě magnesium taky nijak extra teda nepomáhá a nikdy nepomohlo… jak často Ti břicho tvrdne? Do jisté míry je to normální ;)

@Hanesi tak to máš skoro všechno jako já :D taky mám termín 24.-26.11., taky máme dvouletou holčičku a taky budeme mít asi kluka :D jooo a dnes jdu i já na velký ultrazvuk :D takže jsem ani spát nemohla, jak jsem nervozní… tak si odpo napíšeme, jak to dopadlo ;) Jo a břicho mi tvrdne už od 15tt, taky dříve jak u holky :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.7.16 16:35

Ahoj všem, ono se to tuhnutí špatně vyhodnocuje, ale teď jak beru to magnezium tak je to lepší. Do toho mi fakt už hodně tlačí bříško na žebra, takže to tuhnutí je i v horní časti. No dvojčata jsou dvojčata:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
16.7.16 13:12

Holky tak včerejší velký ultrazvuk dopadl dobře i špatně. Dobře protože se neprojevily žádné známky VVV miminka, tedy ani DS :dance: Je to krásné zdravé miminko :*
No a špatně protože se zjistila příčina těch vysokých hodnot volné beta HCG na NT a Tripple testu - vcestná placenta :? Dr. Vlašín mě docela vystrašil, takže se teď bojím dělat cokoliv - jen polehávám, rychle uvařím zase si jdu odpočinou. S dvouleťákem to ale moc nejde, musím kolem ní dost běhat a to nemluvím o tom, že se doma nudí a chce taky chodit ven :roll: Bude to teď asi dost náročné ale musíme to zvládnout! Hlavně aby byl drobek v pořádku a ještě si tam nějaký ten měsíc pobyl a zesílil :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
16.7.16 20:58

@Hanesi k výsledku (tomu pozitivnímu) moc gratuluji ;)
Asi se zeptám teď blbě, ale jak se ta vcestná placenta stala a co to pro Tebe a mimi znamená? V tomhle se nevyznám :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
16.7.16 21:03

@Petty4 prostě se tam usadila a roste přímo v brance dělohy. Teď to znamená být opatrná, nic namahaveho nedělat, protože je velké riziko ze může placenta prasknout a já i miminko vykrvacet :( je malá šance, že se posune s rostoucím briskem nahoru, ale pokud ne, pak plánovaný císař kolem 35tt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
16.7.16 22:18

@Hanesi tyjo to ale fakt neni sranda. Mas nekoho, kdo ti s malou pomuze? Nemela bys byt sama, kdyby se nedejboze stalo, aby ti zavolal pomoc. Preju at je vse v poradku a nejlip at se posune…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
17.7.16 10:05

@Hanesi Nevím, zda Tě uklidním nebo ne, ale od 20tt jsem v prvním těhu střídavě a pak trvale ležela v porodnici, sice s jiným problémem ALE na pokoji se mi střídalo desítky maminek, různé diagnozy a i sestřičky se občas rozpovídaly a neslyšela jsem o nikom, kdo by vykrvácel. Vždy se to nějak zvládlo ;) plus se mi ve finále narodila malá dříve ve 33tt a rodili se tam děti dříve s někým se stýkáme do dnes a děti i maminky zdravé ;) věř, že to bude dobrý, jinak by jsi musela ležet v nemocnici, kdyby to bylo až tak dramatické, oni by si Tě na svědomí nevzali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.7.16 10:24

@Hanesi Taky držím palce, aby jste do vydrželi co nejdéle. Třeba bude ještě pan doktor koukat:-). Co babičky? Nemohly by malou hlídat? Ze by tam ted jela na prázdniny:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
17.7.16 10:26

@Petty4 děkuji :* mě to řekli v prenatalu na velkém utz, do poradny jdu až v pátek, vrak jsem zvědavá co mi řeknou :roll: v nemocnici bych být vážně nechtěla, co s malou? 8o už teď je mi ji hrozně líto, že se jí nemůžu naplno věnovat :oops:
Jen nechápu, jak je možné, že si toho doktorka nevšimla už v tom 16tt+ psala mi do zprávy, že nám placentu vzadu a nic o dolním segmentu neříkala :nevim: zvláštní…

A proč jsi musela ležet v nemocnici ty? Co způsobilo porod již v 33 týdnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
17.7.16 10:32

@Veronika_Praha jedna ještě pracuje a druhá pomáhá hodně, mám ji v místě bydliště, tak je to jednodušší :) ale malé jsou teprve dva roky, já bych asi celý týden věž ní zatím nezvládla :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5108
17.7.16 11:03

@Hanesi pořád je šance, že se vytáhne, co jsem v jedné skupině kde jsme všechny po IVF tak ji měla taky a nakonec se vytáhla a rodila normálně, je fakt, že byla i nějakou dobu v nemocnici, krvacela, ale né nějak drasticky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
17.7.16 17:23

@Hanesi vše začalo „blbým“ tvrdnutím břicha… to dr podcenila a nedala magnézko v čas a z toho se rozjelo zkracování čípku a porodní kontrakce od 21tt :( v nemocnici mi řekli ať se připravím na potrat :,( nějak jsem vydržela do 28tt a pak hrozil zase předčasný porod a ve 33tt mi praskla voda, ale měsíc před tím jsem už měla opravdu šílený bolesti… takže z druhého těhu jsem měla dost velký respekt a stále mám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
17.7.16 20:03

@Petty4 Není to legrace :? a když někdo tvrdí „těhotenství není nemoc“ tak neví o čem mluví, taková maminka má jen obrovské štěstí ;)
Tvrdnutí bříška mám občas taky, někdy vícekrát za den, některý den naopak vůbec, měla jsem ho již i v prvním těhotenství a od 27tt jsem byla doma na rizikovém. V 35tt jsem pak skončila v nemocnici na kapačkách, protože jsem měla tvrdnutí co pět minut a od dva týdny později jsem porodila zdravou holčičku.
Teď jsem ale teprve v 22tt, říkám si vydržet alespoň ještě dva měsíce a budu pro to dělat úplně vše, včetně odpočinku, nic doma už nedělám, nikam raději nechodím, všude jezdím autem a více ležím. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
17.7.16 20:23

@Hanesi no v mém prvním těhu opravdu tvrzení těhotenství není nemoc moc neplatilo :( a jestli ano, tak jedině v tom, že to bylo horší než nemoci co jsem kdy měla… Děkovat mohu za jediné, že je malá zdravá po tom všem šíleném.
Teď mi začalo tvrdnout břicho už v 15tt :( měla jsem výhodu, že nejsem prvorodička, hned jsem věděla o co jde a běžela koupit magnezko. Takže se to zatím drží v „normě“ a nerozjíždí to další problémy… jsem teď 21tt a u prvního jsem touhle dobou už ležela v nemocnici, takže se uklidňuji už jen tím, že zatím jsem doma a relativně o. k.
No musíme na sebe dávat pozor a hodně opatrně s rozumem ;) Doufám, že konečně zažiju takové to normální těhu a porod v termínu… já už ani nejsem náročná, stačil by mi i ten 35-36tt :andel:
Ty jsi z Brna, že jsi byla v Prenatalu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
17.7.16 20:32

@Petty4 Přímo z Brna ne, ale chodím do Brna ke všem lékařům ;) a velký ultrazvuk vždy na Veveři u Dr. Vlašína ;)
Jaké magnézko bereš? Nechávš si předepisovat magnosolv nebo si kupuješ volně prodejný? Já jsem teď měla MagneB6 forte, brala jsem dvakrát denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí