Poradna duly
Jana Čurdová
@Petty4 No byla to spíš náhoda, ale příští týden to hned po screeningu povezu domu, aby mi to nikdo nevyfoukl:-). Kam to dáme netuším:-)
Já jdu holky až 15.7., ale už bych to taky chtěla mít za sebou, ale já bych za sebou chtěla mít i celý těhu a porod, už aby byl listopad
Minulé těhu mi od 21tt začaly neustálé problémy a hospitalizace v nemocnici a kapačky, tak už mám z toho 21tt pěkný respekt a chci ho mít za sebou, hodně se bojím ![]()
@Petty4 Já si říkám, že těhotenství je pořád o strachu, pořád se něčeho bojíš… Snažím se fakt šetřit, ale jde to vůbec ovlivnit?
@Veronika_Praha jj pro mě je těhu taky jeden velký strach
nejdřív za sebou chce mít člověk rizikový 1.trimestr, pak jdeš na první screening, pak na druhý, bohužel mě osobně méně rizikový nepříjde ani 2.trimestr, to mi minule hrozil potrat, jen tam už musíš porodit
pro mě je to spíš horor celé, i když se snažím myslet na hezký konec. Jak držím zdravé miminko v náručí a už jsme všichni doma, to je krásná představa ![]()
Doktoři mi tvrdili, že co se má stát se stane, ale u mě hodně zanedbali, tvrdnutí břicha ze začátku neřešili a pak už se nedalo zvládnout a jen rozjelo další věci…měla jsem porodní kontrakce od 21tt ![]()
Ale jestli jsi zdravá a vše je o. k. tak se nestresuj
pro hodně maminek je 2.trimestr opravdu hezký
můžeš vše, ale pochopitelně s rozumem. Ono si tělo často řekne co a jak chce, když jsi unavená tak si lehni, když je to dobře, dělej vše na co máš náladu ![]()
@Petty4 jojo, všechny se těšíme na ten konec:-) A začne další blázinec. Prostě o dítě se budeš bát celý život:-). To mě mrzí, že máš tak špatnou zkušenost. Já musím zaklepat, zatím relativně fakt bez problémů. Je pravda, že jsem jednou krvácela, ale hned to přestalo a nikdo ani neví proč. A to mi hned řekli na pohotovosti, že nemám vysávat apod., takže od té doby vysává manžel a nevyndavám ani věci z myčky:-). Na druhou stranu zase normálně chodím do práce, snažím se však ten čas tam opravdu minimalizovat:-). Manžel pro mě dělá maximum, tak je to pravdu krásné období:-)
@Veronika_Praha Tak to máš krásný
já minulý těhu jen ležela a ležela… tohle těhu lítám kolem malé, stále ji tahám, kdydám a trenuji koně a tak nějak zatím vše, aby mi to utíkalo… Magnézko na tvrdnutí si od prvního tvrdnutí dávkuji sama, mám novou lékařku a ona souhlasí s tím, abych si dávkovala sama dle zkušeností. Tak snad zažiju normální těhu a do nemocniční postele ulehnu až na porod a pak rychle domů… nejvíc si to přeju kvůli malé, nedovedu si představit být zase 2 měsíce v kuse v nemocnici ![]()
@Petty4 Tak to bych ti moc přála:-). Tak si budeme držet palce!
@Veronika_Praha jj budeme
ale u tebe není důvod, aby to tak nebylo, určitě bude vše jak má ![]()
@Veronika_Praha Já jdu na ten druhý screening až 18. 7. takže za 2 týdny
Teď jsem ve 20tém týdnu takže to budu končit 22tý týden. No uvidíme.. Jinak super kauf pro dvojčátka
Já sehnala kočár Chicco Trio Living pův. cena 16990,– a paní prodávala za 5 tis. nepoužitý ani jednou ![]()
@Petty4 Sice je 19+2, ale to přece znamená, že je ve 20. týdnu a ne v 19tém. Počítá se to přece tak, že už je těhotná 19 týdnů a 2 dny, takže je na začátku 20. týdne ![]()
Jinak holky, co vaše nevolnosti a jak zvládáte teplo? Já teď v sobotu dopoledne poprvé v životě omdlela
Šli jsme s přítelem z Pepca asi minutu venkem do Mountfieldu (kdo chodí v Brně do Olympie tak ví), on stál u pokladny já bokem u větráku, najednou začaly mžitky před očima, brněly mi ruce a nohy a pak jsem sebou sekla, naštěstí ne na břicho ale na zadek a na bok.
No bylo to děsné a to jsem byla nasnídaná a dost jsem pila, to si fakt hlídám. Takže teď se bojím někam jít natož sama ![]()
@Blackyyy Je pravda, že já raději moc nikam nechodím:-). Má přesně z tohohle strach. A je to fakt divný, mě se ani nikam nechce. Manžel mě musí přemlouvat si jít někam sednout:-)
@Blackyyy píše:
@Veronika_Praha Já jdu na ten druhý screening až 18. 7. takže za 2 týdnyTeď jsem ve 20tém týdnu takže to budu končit 22tý týden. No uvidíme.. Jinak super kauf pro dvojčátka
Já sehnala kočár Chicco Trio Living pův. cena 16990,– a paní prodávala za 5 tis. nepoužitý ani jednou
"@Petty4 Sice je 19+2, ale to přece znamená, že je ve 20. týdnu a ne v 19tém. Počítá se to přece tak, že už je těhotná 19 týdnů a 2 dny, takže je na začátku 20. týdne
tohle nějak nechápu čeho se to týká ![]()
Jinak nevolnosti teda vůůbec nemám čas řešit s malým dítětem doma, to nejde nikam nejít, musím ráno nakoupit, navařit a věnovat se jí
jeden den mi hodně lítal tlak, tak jsem si na 2h lehla a manžel mi dal hodně pití a energetický jídlo, ale když je mi dobře, tak to vůbec neřeším ![]()
Holky ahoj tak mě už je cca týden dobře, jelikož jsem nestihla anebyla na 1 screening diky doktora, k tak mi brali v utery triple testy posrane sem zvedava na vysledky. 26.7 velky utz mam, tak jsem nervozní
v pondělí jedu na onkologii pro výsledky z biopsie čípku, jelikož tam byla něco na cytologii, ale už dva roky, tak uvidime…
Jinak sem byla v úterý na utz a trval asi 5 sekund jen řekl srdíčko bije a ahoj hruzaaaa