TP listopad/prosinec 2016 :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12.6.16 12:07

@Berousik Určitě. Hodně se může odhlalit a třeba i zachránit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.6.16 12:10
@Petty4 píše:
@alexa37 tak hlavně že je vše o. k. ;) já měla přirozený porod šílený, takže jsem i chvíli uvažovala, že bych si o císař zažádala, ale to asi nejde co? Když nemám jiný důvod, než že bych chtěla…

@smileee11 mě začalo být lépe až od 14tt, takže za chvíli se taky dočkáš ;) necháš si říct pohlaví?

@Veronika_Praha a k čemu to stálé měření je? Myslím, co budou dělat, když podle tabulek nebudeš? Nebyly by to jen zbytečné nervy? Já už se dle zkušeností přilišným kontrolám totiž vyhýbám… jen člověka pak vyděsí a stejně s tím nic neudělají… ale hlavně že je u vás vše o. k. ;) pohlaví už víš?
Jooo a kalhoty už nosím tehotenské :D jiné mě už nepříjemně tlačí :andel: [/citace

Tím, že čekám dvojčata se všechno víc hlídá, ze začátku jedno rostlo pomaleji než druhé, naštěstí při posledním měření, to shledali již OK. Bohužel u dvojčat jedno ovlivňuje druhé a to i tak, že ve výsledku můžeš přijít o obě…Takže jsem ráda, že to sledují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
12.6.16 12:43
@Veronika_Praha píše:
@Berousik Určitě. Hodně se může odhlalit a třeba i zachránit.

Presne. Muze tam byt srdecni vada, ktera se da resit ihned po porodu. Je potreba o tom vedet.

Vsak je dobre, ze je tolik kontrol. Ja to teda povazuju jen za prinosne. Odmitla jsem jen tripple testy a to proto, ze jsem byla na nepovinnem NT a vysel velmi dobre. Jinak chodim a budu chodit na vsechny kontroly a vysetreni, ktere mi doktor doporuci. Kamaradka zije v UK, porodila tam dve deti a teda prenatalni pece je tam vic nez mizerna. Temer zadna. Zlate u nas :palec:

Příspěvek upraven 12.06.16 v 12:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
12.6.16 12:45

@Veronika_Praha takze uz neni malej a velkej? :mrgreen: to je dobre, ze se srovnaly :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.6.16 13:39

@Berousik Jo pořád - ale už víme, že velkej a malá:-) Ale minule byl závěr, že jsou v pořádku. Prostě se vešli do nějakých tabulek, měřítek, co já vím. Byli jsme s manželem šťastní. Jdu zase přístí týden - po třech týdnech - tak snad se tam nic zásadního nezměnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
12.6.16 13:48

@Veronika_Praha fakt budete mit parecek? To je uzasny :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.6.16 14:06

@Berousik No to nám řekli minule na tom přeměření, je fakt, že tam je hodně dobrý ultrazvuk, ale samozřejmě to není 100 %. Ale každý bychom měli s manželem to svoje:-). I když je to ekonomicky asi nejnáročnější varianta:-). Ať jsou to kluci či holky, hlavně ať jsou zdraví:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
12.6.16 14:15

@Veronika_Praha jeeee… tak snad vam ten parecek vyjde :) my take chteli parecek… :) ale mame jednovajecne… takze parecek nevyjde… ale jak rikas, hlavne at jsou zdravi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.6.16 14:23

@Misa969 Už jsi doma? V pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
12.6.16 14:28

@Veronika_Praha ano uz nas pustili domu…jsme v poradku vsichni 3 :) zitra jdu na kontrolu, tak snad bude vse dobre… podle toho jak vzdycky na ultrazvuku divoci, tak jsou v poradku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
12.6.16 16:07

@Petty4 : Jaké záření?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
12.6.16 19:44

@Petty4 jo to jsem se vlastne chtela zeptat, jake zareni mel manzel na mysli? Ultrazvuk neni na bazi zareni. Jsou to vlny a jeste k tomu se pouziva velmi slaba frekvence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
12.6.16 20:53
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
12.6.16 21:24

@Petty4 : Děkuji za článek. S ultrazvukem pracuji 4dny z 5-ti pracovních, velmi záleží na zvolených parametrech - vždyt se dají UZ rozbít žluč. kameny, ale zároveň slouží k diagnostice. Uz je vlnění. Nastavení / „síla“/ "výkon jsou však velmi odlišné. Přestože se snažili výzkum napasovat na podmínky myš=člověk, nikdo z nás nechodí na stacionární UZ na 210minut. Ikdyž souhlasím, že vyšetření je hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
12.6.16 21:24

@Petty4 no ja jsem k podobnym studiim skepticka, zvlast kdyz jsou stylisticky na urovni, jako tato :mrgreen: nic proti, nevymlouvam ti to. Nicmene i kdyby to pravda byla, rozhodne to neplati pro bezny pocet utz vysetreni v tehotenstvi. A to i pri rizikovem, kdy je utz pouzivan casteji. Osobne mi prijde vetsi riziko neodhaleni nejake srdecni ci jine vady, nez poskozeni mozku plodu diky neodmitnuti tohoto vysetreni :nevim:
Ale je to samozrejme Tvoje vec, pisu jen, jak to vnimam ja…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí