TP listopad/prosinec 2016 :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
325
25.5.16 18:32

@Veronika_Praha já jsem z Brna… budu tipovat, ze ty jsi z Prahy, kdyz jsi Veronika_Praha? :D :) praveze vsude slysim, jak by me meli vic hlidat…kdyz maji jednou placenou, dvojcatka atd… a doktor resp. sestricka me objednava vic jak po mesici… tak jsem z toho trochu nesva :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
25.5.16 18:41

Tak já dnes byla holky v Brně v Prenatalu v tom centru prenatální diagnostiky na screeningu NT+. Výsledky na Downa vyšly dobře, tj. s nízkým rizikem a celkově screening negativní. Akorát i při UTZ mi paní doktorka říkala, že malé má drobnější tu nosní kůstku. Odpoledne mi pak volali kvůli výsledkům krve kdy řekli že je vše OK a zároveň řekli, že po tripple testu u své MuDr. se k nim mám dostavit na kontrolní UTZ. Takže jsem z toho taková špatná a moc tomu nerozumím, co má s tou kůstkou, proč je drobnější a proč tam musím na kontrolu. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.5.16 18:41

@Misa969 Tak to si o víc prohlídek určitě řekni, standard je měsíc, u nás by to mělo být max. po 3 týdnech. Je pravda, že jsem měla také jedno krvácení, tak jsem byla na pohotovosti, ale nic to nakonec nebylo a ani se to neopakovalo. Tak mě gynekolog již napsal, že mám přijít za 2-3 týdny. A ted když pořád jedno roste pomaleji, tak to musí sledovat:-(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.5.16 18:43

@Misa969 jinak chodím do práce, žádné problémy nemám, tak jsem ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
25.5.16 19:02

@Veronika_Praha neni mozny, ze mas to jedno mladsi a proto je mensi? Manzel ma v praci kolegyni, ta ceka dvojvajecne dvojky a jedno je o tyden mladsi :think: jinak mas pravdu, mate s dvojcaty vetsi starost, kam se hrabeme my co cekame jedno. Ale vis co, potom to zase bude dvojnasobna radost. Jednou jsem tady cetla prispevek maminky co ma dvojcata a pamatuju si to dodnes. Psala, ze ji malem mrsklo kdyz zjistila, ze ceka dvojcata. Asi jako temer kazdeho :lol: Ale pak se zacala tesit jako kazda :lol: a kdyz se ji deti narodily, mela to tak, ze kdyz potkala maminku s kocarkem s jednim a ona tlacila ten svuj mega kocar, napadlo ji, ze ji je te maminky lito, ze ma jen jedno ;)
Kamoska ma dvocata z IVF, holky. Jsou jim dva roky a jsou super a bavi me je sledovat. Jak ses maji. Jedna druhou. To je proste jedinecny vztah i kdyz se obcas servou :mrgreen:
@Misa969 kontrolujou te malo. Po mesici chodime my s jednim. To bych si vyzadala, popr. se poptala jak to je jinde a i zmenila dr kdyz s nim nebude rec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
25.5.16 19:08

@Blackyyy a ty ses nezeptala, at ti to vysvetli? Co to znamena a co hrozi? Nechapu, proc te posilaji na tripple testy, kdyz NT vysel negativne. Kontrolni utz ok, ale testy ti vyjdou falesne pozitivne a pujdes na plodovku, zbytecne. Hlavne bych se zeptala, co je s tou kustkou. Proto se totiz kontroluje ve 12tt. V tom 16 kdy se delaji tripple testy uz je pozde, uz to neni tak prehledne. Ja bych tam teda zavolala, prece se nebudes mesic stresovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.5.16 19:11

@Berousik Mám je z IVF:-), ale i při trasferu byl jeden blastocyt větší než druhý, už tenkrát jsem na to koukala. No a ono to zůstalo. Nejprve si mysleli, že čekám jen jedno a druhý zanikl, až při druhé prohlídce se zjistilo, že to dali oba. To víš jak píšeš dvojité radosti (na ty se těším), ale i ty starosti (my musíme pořad sledovat, že ten menší roste, pokud by nějak přestal, tak muže ohrozit i toho většího). No radši na to nemyslím. Ale už jim s manželem říkáme velkej a malej, to jim už nedpářeme:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
25.5.16 19:14

@Veronika_Praha :mrgreen: malej a velkej, to je dobry :mrgreen: verim, ze to jsou nervy. Ale to bude urcite bojovnik a brachu/segru neohrozi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
25.5.16 19:16

@Blackyyy s tou nosni kustkou nevim…ale kdyby byl nejaky problem tak by ti rekli…jak me..vse narovinu v prenatalu v brne :) tak bych byla klidna
@Berousik @Veronika_Praha
O vic prohlidek si reknu..pokud nebudou ochotni, tak pujdu k jinemu gyn. nemam zapotrebi se stresovat zda je vse v poradku apod.
Jelikoz pracuji z domu, tak se velice nic nezmenilo…akorat si musim obcas lehnout kvuli zadum na ktere trpim i normalne :(
Dnes jsem mela nejaky spatny tlak, tak jsem sebou malem v obchode sekla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
25.5.16 19:27

@Blackyyy hlavne kdybych chtela neco vysvetlit tak se zeptam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
25.5.16 21:28

@Berousik @Misa969 Byla jsem u doktorky která si mluvila to své do toho ještě měla telefonní hovor když mi jezdila po břichu. Říkala akorát, že nosní kůstka je přítomna akorát je drobnější, ale je důležité, že je přítomna proto snižují riziko Downova syndromu. Když mi tohle řekla, tak je jasné že už se nebylo na co ptát. Měla mi říct rovnou, že to asi bude chtít pak ještě jeden kontrolní UZ pro jistotu. Odpoledne mi měli v jednu hodinu volat výsledky, s tím, že mám počkat do šesti hodin, pak už tam nejsou. Sestřička volala asi za tři minuty šest a hovor trval asi tak 30 sekund s tím že výsledky všeho a krve jsou v pořádku, ale zkrátka mám jít na tripple test a po něm se na Prenatal znovu objednat ke stejné doktorce na ten kontrolní UZ. Příští týden mám poradnu u své doktorky tak se jí na to musím zeptat, protože jsem fakt jelen.. 8o dle zprávy kterou jsem v Prenatalu obdržela mám riziko Downova syndromu 1/38000 a bylo mi vysvětleno, že je to dost vysoké číslo a čím vyšší, tím menší riziko. Tudíž opravdu netuším, k čemu tohle všechno, bohužel kdyby mi to vše řekli hned při vyšetření a ne pak telefonicky a odbyly mě během půl minuty, neptala bych se tu.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
25.5.16 21:47

@Blackyyy je tu na toto tema celkem dost diskusi, tak pohledej a muzes si to srovnat s ostatnima. Ale osobne bych tam zavolala a vyptala se na rizika. Pro svuj klid. A nenechala bych se odbyt, od toho tam snad jsou, je to jejich prace. Ale jinak ti riziko vyslo krasne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
26.5.16 18:14

@Blackyyy taky jsme byla v Brně a tam jsou hodně struční.
Nicméně já bych se ptala, sice asi nic nezměníš a možná čekají, jak se to bude vyvýjet, ale oni testují Downa, ale mohly by se vyjádřit, zda by to dle jejich zkušeností mohlo znamenat jiný problém, nebo se to prostě občas stává.
Od známé chlapeček měl třeba roštěp (což je něco jiného) a vím, že to po porodu řešilo několik operací, takže by Ti asi měli sdělit co to pro malé může znamenat. Ale je fakt možné, že opravdu vůbec nic, ale já bych nevydržela a volala :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
26.5.16 20:20

@Petty4 V závěrečné zprávě mám u nosní kůstky napsáno přítomna, že je drobnější je napsáno v poznámkách na konci zprávy společně s tím absolvováním triple testu a poté kontrolním UTZ opět v prenatalu. Jen mě zkrátka zaráží to, proč mě to paní doktorka neřekla hned při vyšetření? Že je ta kůstka drobná, ok, to mi řekla, ale proč třeba neřekla že to eventuelně může znamenat nějaký problém a radši to vyšetříme? To je to co hlavně nechápu. Kde mám asi tak teď shánět informace a nezbláznit se z toho.. pořád se ptám, proč se tohle stalo zrovna mě :,( Půjdu na triple testy, bez tak vyjdou falešně pozitivně s nějakým rizikem a budu hnaná ve 20ti letech na amniocentézu která má pro nás všechny známé a dost velké rizika např. riziko potratu 1:100.. nakonec by bylo malé zdravé a já o něj ještě přišla ne :,( Jsem fakt zoufalá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
26.5.16 20:35

@Blackyyy a proc tam nezavolas a nezeptas se?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí