Poradna duly
Jana Čurdová
@endy86 no docela chápu o čem mluvíš, mě bývalo HODNĚ zle snad do 14tt
a když mi konečně začalo být dobře, tak mi v 15tt začalo tvrdnout břicho
první dítko jsem porodila předčasně a doufala jsem, že ted si konečně užiju to hezký těhu no a zatím teda ani moc ne
Tak jsem si šla koupit magnezko a naordinovala si ho 2× denně a když bude tvrdnout víc, tak přidám…
Ten screening snad nebude tak zlý, vím že hodně lidem to chodí falešně pozitivně, pak jsou na plodovku a vše o. k. jen zbytečný stres
dle mě to mají nějak nastavené, aby to chodilo raději falešně pozitivně než vyšlo negativně a pak bylo miminko s D. syndromem. Ale určitě dej vědět, jak jsi dopadla ![]()
@Petty4 taky to nemáš jednoduchý jak tak koukám…snad to bude dobrý…já se taky víc bojím, v září jsem byla na revizi a v lednu SP, tak ty nervy už asi budou až do konce
já to blbě napsala, screening mě vyšel negativní, takže to bylo ok, ale kvůli tomu že jsem delala dva roky ve fabrice kde se dělá s cínem, tak mi delali nejaký testy navíc kvůli pracovnímu riziku a ty vyšly špatně, ani nevim na jaký ty vady to přesně zkoumají, nikdo mi nic neřekl…ale na tu plodovku asi pujdu, rozhodovala jsem se pár dní jestli jo nebo ne, přece jen tam nějaký to riziko je, ale radši to podstoupim abych věděla na čem jsem. a kolikátý týden jsi ted ty?
@endy86 jo tak na to nic neříkat jsou fakt odborníci, někdy mi příjde, že to jediný studují
mě v nemocnici vždy odvolali na někoho dalšího a dalšího a na další směnu a další až to můj otec nevydržel a zašel za primářem a udělal trochu melu co má tohle jako znamenat… a to už pár let s rodiči nežiji
Udržují člověka a někdy dost zbytečně v šíleném stresu a hrozných myšlenkách
Ale nenech se odbýt nesmí Ti být blbý pokládat tu stejnou otázku stále dokola, nenech je se vyhnout odpovědi ![]()
Jinak já jsem 16tt ale ode dneška ![]()
@Petty4 ja byla v úterý u doktora a vše je v pořádku, jinak jídlu pořád moc nedám, jsem pořád 2 kila v mínuse, ale břicho už vykukuje. O mě už to dost lidí ví, v práci máme drbny a tak nemá cenu to tajit.
Jinak já budu rodit v Olomouci ve fakultce, budu mít nejspíš císař, protože už po jednom jsem a v mém věku to nebudou riskovat přirozeně, nebudu ani 2 roky od císaře.
Jinak nejstarší sem rodila v Přerově, ale to byla stará porodnice a po zkušenosti s tamní gynekologii se Přerovu vyhýbám jak to jde.
@Petty4 ahoj, já su ve 13tt, ve středu jedu na screening, tak se těším na fotku mimča
jinak to ujde, ale je mi pořád zle od žaludku a teď sa pridavaj migreny ![]()
Holky, tak Vám držím palce, ať je Vám vše lépe. Čtu jaké máte starosti. Já jsem moc ráda, že zatím mi opravdu nic není, nedobře mi bylo jen pár týdnů na začátku, ale ted je to super a ani žádné zásadní zdravotní problémy. Ale tím, že čekám dvojčata, tak jsou to hrozný nervy. Mimo gynekologa chodím ještě na screening (ten co jste už většina byla v I. trimestru), jen já na něj už půjdu potřetí. Pořad přeměřují dvojčata, aby byly OK. Ted půjdu za 8 dní, a to jsou vždy nervy, aby bylo vše podle tabulek:-(.
@alexa37 Tak to by jsi měla vidět moje břicho, oficiálně jsem to mimo šéfa nikomu osobně neřekla, ale už to musí vidět všichni, co mají oči (a to jsem teprve na začátku 17 týdne):-), již se vůbec do ničeho nevejdu. Jak řešíte kalhoty, pořád vám ještě jsou?
@Veronika_Praha já jsem zhubla a teď pomalu nabírám, jinak jdu zítra do práce a jsem zvědavá jak mi bude uniforma, ale mám ji z dob kdy jsem procházela IVF a to jsem přibrala 6 kilo a vše do břicha tak snad ji obleču, jsem v práci domluvená, ze budu vypomáhat dokud obleču uniformu, červen sem slíbila, ale dál už raději je, ze to budem řešit operativně ![]()
@alexa37 tak hlavně že je vše o. k.
já měla přirozený porod šílený, takže jsem i chvíli uvažovala, že bych si o císař zažádala, ale to asi nejde co? Když nemám jiný důvod, než že bych chtěla…
@smileee11 mě začalo být lépe až od 14tt, takže za chvíli se taky dočkáš
necháš si říct pohlaví?
@Veronika_Praha a k čemu to stálé měření je? Myslím, co budou dělat, když podle tabulek nebudeš? Nebyly by to jen zbytečné nervy? Já už se dle zkušeností přilišným kontrolám totiž vyhýbám… jen člověka pak vyděsí a stejně s tím nic neudělají… ale hlavně že je u vás vše o. k.
pohlaví už víš?
Jooo a kalhoty už nosím tehotenské
jiné mě už nepříjemně tlačí ![]()
Cau holky, ja se mam fajn
blbe mi uz neni, bricho videt jeste neni, ale nijak se s tim netajim. Jsem ted 19tt. Delam to co driv, jen musim myslet na to, aby po me dcera nerajtovala. To ona rada ![]()
Energie mam dost a kdyz ne, tak si to nepripoustim. A vsechno jde lip ![]()
Vcera jsme nasli kos hub
uz to zacina, to je parada. Odted budem furt jen v lese ![]()
Nekdy za asi dva tydny jdu na ten velky utz, tak se tesim, az mrne zase uvidim ![]()
@Berousik : A odkud jsi? už houby… abych to nezaspala. Houby asi nejsou problém v těhu, ne?
@Marki007 jsem od Svitav. Ale co tak pisou a rikaji, tak rostou snad vsude. Ale chtelo by to zaprset, v lese uz je sucho.
@Berousik teda už 19tt to je krása
naše malá po mě taky rajtuje a co se energie týče, tak včera jsem odrývala sutinu na stavbě a pak trenovala koně, takže co bych dala jen za procházku po lese
Já uvažuju, že ten velký ultrazvuk vynechám, manžel se o to hodně zajímá a prý je to záření dost škodlivé
tak to asi nebudu přehánět, naši na to taky nechodili a prý byli i víc v klidu ![]()
@Petty4 to ja rozhodne pujdu. Uz jen proto, ze to je utz specializovany na srdecni vady.