Poradna duly
Jana Čurdová
@Berousik Volala jsem a řekli mi, že právě musím jít na ty triple testy a s těmi výsledky pak na kontrolní UTZ, že takhle mi nic víc nemůžou sdělit. Takže zase ochota. A to jsem ze všech stran od kamarádek slyšela jací jsou tam profíci a také jsem čekala, že když si zaplatím nadstandartní vyšetření budu aspoň dostatečně infomovaná..
@Blackyyy hm hele ale to riziko ti vyslo vazne nadprumerne dobre, ja bych se nebala. To bude v pohode.
@Berousik Toho jsem si právě vědoma že vyšlo dobře, proto nechápu proč mě kvůli kůstce která je spojená s Downem ženou na TT..
@Blackyyy
Zkus co nejvíc odpočívat a šetřit se. Podle mne, to že je kůstka drobnější neznamená, že se nedovyvine ![]()
@Blackyyy mě se dr taky ptala co mi napsali do poznámky… říkám výsledek negativní a oni jo to je dobře a co máte v poznámce? Ale určitě, jak píše @Berousik zavolej tam, nech si dát lékařku a ptej se!! A když by Tě chtěli odbít, že mají hodně lidí, tak se zeptej v kolik se máš stavit. Nebo to zkoušej u Tvojí dr. Ale vezmi si, že třeba fakt o nic nejde a Ty si jen škodíš těma nervama… prostě z nich něco nějaké info vytáhni a nenech se odbít na to máš právo-
Holky a co pohyby, už některá cítíte?
Já jsem u prvního cítila od 16tt a teď už koncem 13tt, myslela jsem si, že to ani není možný a dr. se mě ptá cítíte pohyby? A já na ni, takže je to možný?
A ona, že ano, že je a cítím čím dál více, jak se vrtí a čím dál častěji ![]()
Tak jak jste na tom vy?
@Petty4
Tak to máš hezkou novinku, já jsem v prvním těhotenství cítila pohyby snad až v 18 týdnu
Doktor se pořád ptal a já že pořád nic, všeobecně se hýbala velmi málo
tak jsem zvědavá, jak to bude tentokrát
jinak já jsem pořád unavená…
![]()
@Petty4 to mas dobryyy
ja se hrozne tesim na pohyby… jeste je necitim… ale tak rikala jsem si ze bych dvojcatka mohla citit driv.. ![]()
@Misa969 Já všude četla, že právě u dvojčat jsou pohyby méně znatelné. Je to z důvodu toho, že tam mají méně místa, takže nejsou až tak kopaví:-)
@Veronika_Praha tak nejak jsem si rikala ze nez se jim tam zacne delat mene mista…tak by to mohli vyuzit
cetla jsem od spousty maminek dvojcatek, ze citily brzo, ale za chvily tam drobecci meli mene mista a moc se nevrteli… tak uvidime no ![]()
@Blackyyy když jsem čekala Elišku, tak byla nosní kustka taky malá, nemohli ji najít, ale povedlo se, bylo mi 38 a na TT mě neposlali, ani jsem nemusela na další vyšetření, jen ve 20 týdnu s orgány, tak mě proklepli, jinak my byli dneska, vypadá to, žr to bude kluk a je vše v pořádku, jen ve 20 týdnu mám říct, ze mě má prohlédnout i dětský kardiolog a to budu mít v srpnu 40,ja chodím do fakultky v Olomouci a tam jsou opravdu zlatí, jak na genetice, tak gynekologii a Elišku mám z umělého tak v CAR, toto dítě je takový velký zázrak
@wittis no jako mě by nevadilo cítit pohyby později, člověk pak je nerví, když je necítí…jeli jsme kvůli tomu jednou i do nemocnice ![]()
Ale zatím je cítím jen já uvnitř, když se položí ruka na břicho, tak nic cítit nejde ![]()
Tak ja pohyby jeste necitim. Zitra zacinam 18tt tak je jeste cas. Prvni dceru jsem citila ve 20tt. Teda myslim kopanecky. Takove ty bublinky nepocitam, to muzou byt casto streva a je zbytecny na to cihat a nervovat se. Jinak male je v poradku, byla jsem dnes na kontrole a vypada to spis mozna na druhou holcicku
ale vic se dozvim na velkem utz ve 20tt, to jdu na jine stredisko, kde maji kloudny utz. Muj dr ma takove blikatko, ktere je dobre leda na to, aby bylo videt, ze male roste a zije
takze tu jeho moooozna holku beru s rezervou ![]()
@Berousik téééda 18tt to už je krása
já teprve 14tt ![]()
Tak to holčičku „závidím“ u nás to prý zase vypadá na kluka, takže i manžel se dočká a budeme dvě holky na dva kluky ![]()
A teď dotaz na všechny, UŽ TO VÍ OKOLÍ? Tím myslím všichni? Nebo jen rodina, nebo ani to né? ![]()
@Petty4 u nas to vi uz uuuuuplne vsichni.. i lidi ktere neznam
mamka a babicka se o vse postarali ![]()
Jinak ja holky lezim v nemocnici… rano jsem krvacela..zase… drobecci podle ultrazvuku jsou v poradku, nicmene potrat v lednu, mo-bi dvojcatka a druhe krvaceni behem mesice… moc rizikovych faktoru zaroven.. tak doufam ze bude vsechno v poradku…