Poradna duly
Jana Čurdová
@Misa969 já mám ještě kamarádku co má dvojčátka a už jsou ve věku, kdy si spolu pohrají a to je fakt super
máš vždy zábavu pro dítě ![]()
@Petty4 to ano
akorat to byl pro me hrozny sok… ale uz jsem se vzpamatovala a mam radost ![]()
@alexa37 téééda krásný
a jaký teda jsi tt? Já jdu příští týden, tak snad dostanu fotečku, když jsem minule nedostala.
A holky, jaký máte příznaky? Já už KONEČNĚ nejsem tak šíleně unavená a pomalu začínám normálně jíst, ale z jistých jídel se mi točí žaludek stále ![]()
@Petty4 mne uz je uplne dobre. To, ze jsem tehotna mi pripomina jenom prukazka v kabelce
a dokonce si muzu v klidu cistit zuby. Kdyz jsem cekala dceru, tak me kopalo cely tehotenstvi, jen jsem si strcila kartacek do pusy. To byly kazdodenni boje. Ted nic.
@Petty4 ahoj, no mě nebylo špatně už min. týden, ale dnes začal žaludek opět trochu zlobit, ale žádná hrůza
únava trochu ustupuje, prsa mě moc nebolí (boleli hrozně do 7tt), občas mě pobolívá podbřišek… jinak je mi faaaajn
![]()
mě doktor dává fotečku z utz vždy, tak doufám, že nepřestane
je krásné vidět, jak se ta původně jedna tečka
hrozně rychle mění v miminka ![]()
@Petty4 měla bych být 8+4,ale velikost odpovídá o týden dřív, asi jsem měla brzo ovulaci, jinak mě jen vadí čištění zubů, jinak nevím, že jsem těhotná
Mě už taky většina těch špatných příznaků odezněla, jako velká únava, apod.
Co mi teda zůstalo je však pomalé zažívání, takže parádní zácpa
neznáte na to nějaké přírodní kapičky nebo nějaký čisticí čaj apod.? Taky mám pořád nechuť na nějaká jídla a averzi k nim, třeba z rajské se mi udělalo 2× tak špatně, že příště už si netroufnu.. vymizelo mi období toho, že jsem chtěla vše pomerančové a citrusové, období bublinkových pití a teď piju hlavně vodu
Co mě ale trápí pořád je čištění zubů, vždy když strčím kartáček do úst a to ráno i večer, šíleně se mi obrací žaludek a je to teda paráda
![]()
@Blackyyy zácpu řeším také…
každé ráno piji psylium s probiotiky (rozpustnou vlakninu) a je to lepsi, hlavně hodně piji čistou vodu, kysané mléko, hodně ovoce a zeleniny… když nepomůže, tak povařit sušené švestky a až vychladnou, tak spapkat
a poslední možnost projímadlo, které se může v těhotenství Duphalac
když si ještě na něco vzpomenu, tak písnu
![]()
@Petty4
Já jsem 10+2 a unavená jsem už zase dost, dneska sotva udržím oči, asi jim dnes uteču z práce dřív ![]()
Nevolno mi pořád je, chvíli jo, chvíli nic, takové návaly a čištění zubů je děs - už chápu, ten zvýšený výskyt zubního kazu ![]()
@Blackyyy @Misa969
Já mám teda na wc problém přesně opačný - mám pocit, jako kdybych neustále jedla nějaké néé zrovna čerstvé potraviny ![]()
Opravdu doufám, že se vše kolem 12tého týdny zklidní, protože všeobecně mám pocit, že ve svém věku (27 let
) už to druhé těhotenství snáším mnohem hůř ![]()
@Blackyyy jsem na tom podobně me začalo být dobře od 7+ takže ukončeného 7 tt, ale mám nechut k jídlu málo co sním natož vypiju :/ maso nejím vůbec, paštiky nic salám fůj. Co jím je jablko a rohlíky, to můžu a málo kdy něco s ním. Ale i to pití mě štve :/ někdy je mi těžko, někdy bolí prsa někdy nic
jsem 8+ takže skoro 9 tt
Na zacpu jsou dobry glycerynovy cipky. Jsou naprosto neskodny a koupite v lekarne.
@Misa969 Děkuji za tipy, musím něco vyzkoušet, protože já jdu třeba jen jednou za týden a to je teda děs
tohle mě asi nejvíc trápí na celém těhotenství..
@wittis Jelikož do práce nechodím, tak jsem pořád doma prakticky, tudíž bych klidně uvítala opačný efekt a radši seděla na záchodě
i když věřím, že oba extrémy začnou po určité době štvát
@sukynecka01 Třeba se to ještě změní, jsi teprve v devátém týdnu, já už budu končit 1. trimestr a začínat 4. měsíc, je fakt že většina tady těch nevolností a nechutenství vymizí, tak držím palce
![]()
Tak se omlouvám všem, že se moc neangažuji, ale jsem nemocná - zase
tohle těhu si zatím teda moc neužívám… snad další týden bude už konečně lépe.
Ale ve čtvrtek jdeme na ten první test a velký ultrazvuk, tak snad aspoň to nám udělá radost, povzbudí a dodá energii.
@wittis pžesně jak píšeš, je mi 28 a první těhu jsem takhle v nízkých týdnech vůbec neregistrovala, teď týden už zase sotva lezu, zvracím, jsem unavená a ještě mi začala rýma, bolení v krku,… jsem jak kdyby mi bylo 82 a né 28
Jako na třetí to opravdu nevidím.
Jinak holky, kdy vás čekají nejbližší kontroly? ![]()
@Petty4 Mě čeká 25.5. NT+T prvotrimestriální screening na Downa, atd.. sice už budu v 15. týdnu a má se to dělat tak to 13tého, ale zkrátka dřív čas neměli. Také nám tam řeknou s 90% pravděpodobostí pohlaví ![]()