Poradna duly
Jana Čurdová
@Petty4 no on konstatoval realitu. Jednovanecna s jednou placentou jsou hodne rizikova.
@Misa969 hodne odpocivej. Nechodis do prace? Pokud jo, sla bych na neschopenku. Stresovat se neni dobre, ale musis mit na pameti, ze je treba mnohem vic opatrnost a stesti, nez u beznych tehotenstvi. Na pohlavi prd, to neni dulezity. Jak pises, hlavni aby byli malicci v poradku. Preju vsechno jen jen jen jen dobre!! ![]()
Já si o těchto dvojčátkách už dost načetla, takže jsem tam šla s tím, že vím jaká jsou rizika a nějak jsem se s tím vyrovnavala… jen to nebylo moc příjemné slyšet to od doktora… samozřejmě je to velké riziko.. drobečci mají mezi sebou aspoň přepážku, takže to není ještě nejrizikovější případ… Jsem ve skupině na fcb maminek s dvojčátkama a píše tam spousty maminek, které porodili i přirozeně takové dvojčátka a jsou zdrava… tak si čtu optimistické zprávy ![]()
Jsem doma na rizikovém, takže šetřím sebe a drobečky co jen můžu
nechci byt vystresovana tehulka, ani maminka…takze verim jen v dobre konce ![]()
@Misa969 jj to chapu, ze to nebylo prijemne. Zase je lepsi mit doktora, co rekne vse naplno a nemaze med kolem pusy. Ja takoveho mam, vsechno je v pohode a clovek pak casto nevi, jestli fakt, nebo jestli na to prdi ![]()
Ta prepazka je moc fajn, to je dobre
![]()
Doktor na pohotovosti 13.5. naznacil ze se mu na placentach/placente neco nezda, ale nerekl mi nic… nicméně dostala jsem lekarskou zpravu, ve ktere byl ten problem s jednou placentou…takze jsem si to nasla.. do te doby jsem zila v domeni ze mam dvouvajecna dvojcatka..kazde ma svoji placentu a vyvíjí se nezavisle na sobě…
@Berousik určitě je to fajn, že mi řekl jaká je problematika této placentace… protoze kdybych si vsechno neprostudovala do predu sama a doktor by mi nic nerekl, tak bych se mohla hodne divit… Takže už znám všechny možné varianty.. a myslím, že mě jen malo co prekvapi ![]()
@Misa969 tak hlavně, že jsi v obraze a tak moc víš ![]()
V jakém jsi tt?
Já dvojčata nečekám a taky nervy mám… první těhu bylo s komplikacemi a nakonec jsem rodila dříve, takže klid budu mít až tak po 33tt, takže nás obě čeká dlouhé čekání na tu první úlevu ![]()
@Misa969 aha takze ten prvni doktor vedel, ze maji jen jednu placentu a nic ti nerekl? To je borec teda. Je dobre, ze sis to vsechno nastudovala. Ted uz vsechno vis a od ted uz cti jenom krasne zpravy o rozkvetlych loukach a kytickovych zahradach ![]()
Jsem na konci 13tt
tohle jsou mé prvni..takze jsem ze vsho jeste takova vyplasena
a cekani mi prijde nekonecne
pozitivnim tehoteskym testem teprve zacina veskery strach, aby bylo vse v poradku
Doktor na pohotovsti si nebyl uplne jisty, takze me nechtel plasit.. ale jelikoz napsal jeho podezreni do zpravy a jelikoz umim cist a zpravy z nemocnice si vzdy ctu, tak jsem radeji zjistovala co me muze cekat… a doktor na screeningu to teprve potvrdil.. ![]()
Ahoj, také čekám v listopadu dvojčátka (dvouvaječná) a občas je to s doktory peklo:-(
@Veronika_Praha ahoj, take jsem doufala v dvouvajecna…
hlavne, ze jste zdravi
doktoru uz zacinam mit plne zuby a to je teprve zacatek ![]()
@Misa969 Zdraví snad jo, screening máme za sebou. Jedno nám však roste trošku pomaleji (už od začátku), takže to mi bohatě stačí. V pondělí jdeme na přeměření velikosti, tak snad pěkně rostou. Břicho mám už jak v pátém:-)
@Veronika_Praha hlidaji te vic doktori?
o brichu radeji nemluvim…jak pises… jak v patem
si uzijem
@Misa969 Jojo, ke gynekologovi chodím nyní každých 14 dní a v pondělí jdu ještě jednou na screening, aby je znova přeměřili. Jsou to nervy. Snažím se na nic negativního nemyslet.
@Veronika_Praha urcite se snaz myslet pozitivne…
nervy to jsou vzdycky… ale kvuli drobeckum si nepripoustim nic spatneho..hlavne byt v klidu
@Misa969 myslím si, že my, co čekáme dvojčata to máme o trošku horší. Víc dětí na jednou, víc starostí:-). Odkud jsi?