Poradna duly
Jana Čurdová
@Veronika_Praha tak co kontrola, jsou velkej a mala v poradku?
@Berousik Ahoj, tak jsme byli zrovna dneska. Malej (tedy malá) je pořád trošku menší, ale vše ve standardní normě. Její bratříček je také v pořádku. Tak mám radost. Jdeme zase za tři týdny. To bude ten screening ve 21. týdnu (u dvojčat se dělá o týden později). Co u Vás nového?
Holky už něco kupujete pro sebe a mimča? Já si koupila kalhoty a šaty. Už se do ničeho nevejdu:-)
@Veronika_Praha parada, ze jsou v poradku
ja jdu na screening pristi tyden. Jsem z toho popravde celkem nervozni. Jak jsem byla v pohode na tom ve dvanactem tydnu, tak ted me to nejak uz vic bere.
Jinak obleceni pro mimco mam po dceri, mam i spis neutralni barvy a dost klukovskych. Ja nejsem moc na tu nacincanou ruzovou nadheru, kupovala jsem ji dost kluciciho obleceni. Tak se to muze hodit, kdyby to byl kluk
no a pro sebe nic. Zatim si vystacim s tim co mam. Nejake trictvrtaky atd. mi jeste jsou no a tricka. Na leto budu stejne nosit volne saty a na podzim neco poridim az podle konkretni rozlohy tela ![]()
@Veronika_Praha ja si musela koupit kalhoty uz v 9tt… jinak volne tricka jsem zdedila po sestre
brisko mam uz velke
pro mimca jsem koupila jen par neutralnich bodycek a overalku… ale pomalu musim zacit… budu nakupovat postupne ![]()
@Veronika_Praha tak já zatím kupuju jen pro sebe O:) tohle těhu mi nějak rychleji roste břicho
Minulý těhu mi všichni nosily oblečky pro mimi a moc štěstí mi to nepřineslo, takže s nákupem ještě čekám
ideálně co nejdéle
po tom ultrazvuku ve 21tt asi koupím výbavičku do porodnice a ostatní až po 30tt
ale my kočárek. autosedačku a tyhle věci máme ![]()
Co se týká oblečení pro děti, tak také čekám. Něco však dostanu od segry, má ted jednoroční holčičku:-)
@Veronika_Praha my by jsme pro holčičky nemuseli kupovat nic, naší malé je rok a 10 měsíců, ale pro kluka vše
a pohlaví zatím nevím, snad budu vědět za 3 týdny, ale i tak budu s případným nákupem čekat ![]()
Holky, všude se píše o tom tvrdnutí břicha, co to přesně je? jak to poznám? díky.
@Veronika_Praha Někdo to popisuje jako že vyloženě cítí jak mu to břicho pomalu tvrdne, jak se mu svírá, každý to trošku cítí jinak. Já to mám vyloženě tak, že jsem v pohodě a z ničeho nic mám do vteřiny břicho na dotek i pocitově jako kámen. Mě se to děje např. když jdu spát tak v určité poloze, nebo se třeba vzbudím v noci a cítím že je to břicho tvrdé, nebo i ráno a to i dost bolí a nemůžu pak pořádně na malou. Nebo taky když dlouho stojím/sedím/déle jak hodinu v kuse chodím
je to opravdu nepříjemné..
Ahoj holky, dneska jsem byla na kontrolním UTZ, protože jak jsem sem psala tak měsíc zpátky, v prvním screeningu NT+ mi napsali, že miminko mělo drobnější nosní kůstku. Pak jsem teda šla na triple testy, které dopadly dobře a s výsledky těchto testů dnes do Prenatalu v Brně na kontrolu. Vše dopadlo dobře, kůstka se „spravila“ a má teď 4,7 mm takže krásně v normě. Taky mi bylo řečeno, že čekám holčičku..
Hlavně že je malá zdravá, tolik jsem se o ni bála o prdelku
Jinak teď jsem 18. týden tak tam brzo půjdu znovu na ten screening v 20tt ![]()
@Veronika_Praha když si na břicho sáhneš je jemné a když tvrdne, tak je tvrdé. Můžeš to cítit, jakože vyplave nahorů nebo tak podobně, ale to by jsi poznala ![]()