Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, já byla včera na tom druhotrimestriálním screeningu v Prenatalu. Byla jsem u pana doktora France, který byl teda naprosto skvělý, moc milý a vše krásně ukázal. Byla nám podruhé potvrzena jasná holčička, uff
malá je prý naprosto v pořádku, prý krásné zdravé miminko, roste tak jak má a vše odpovídá
srdíčko vše v pořádku, prstíčků tolik kolik má být, orgány v pořádku, kosti všechny atd. I obličejíček chvíli ukázal 3D a ukázal oči, pusinku, atd. Zkrátka to byl včera krásný zážitek hlavně mi spadl kámen ze srdce že je malá jak rybička
Co se týče měě, tak plodové vody mám přiměřeně a akorát mám nízko placentu. Ve zprávě je napsáno: placenta na přední stěně, zasahuje do dolního segmentu, mimo vnitřní branku. Říkal mi, že to pro mě momentálně nic neznamená a že si myslí a většinou se to ještě postupně zpraví. Tak snad to bude dobré, vím že s tou placentou nízko se většinou rodí dřív atd.
Proto taky malou cítím tak nízko až v podbřišku, když kopne nebo tak ![]()
@Blackyyy Gratuluji k super výsledkům! Maličká se bude určitě i nadále vyvíjet dle tabulek
Jinak k té placentě, máš ještě dobrou diagnozu. Já ji mám úplně v dolním segmentu a přes vnitřní branku prý podle dr. Vlašína
Obávám se, že já už mám CS jistého
a raději se smiřuji s TP na začátku listopadu místo na konci.
@Hanesi Děkuji moc
Jo, mě přes tu branku nezasahuje, mám ten první typ placenta praevia minor - první stupeň. Doufám, že se to ještě zpraví, chtěla bych rodit spontánně
Termín mám 27. listopadu. A tobě držím moc palečky, ať vše zvládneš a nemáš problémy u zbytku těhotenství ![]()
@Blackyyy mě ani neřekl kolikátý stupeň to je, mám jen ve zprávě „placenta v dolním segmentu přes vnitnří branku“, tak z toho usuzuji, že je to ten čtvrtý stupeň
ale děkuji za povzbuzení
Já mám termín 26.11.
ale jak říkám, asi se mi to posune možná už na konec října tuším..tak jak jsem pořád měla na všechno čas, tak teď mám pocit, že už nestíhám ![]()
@Blackyyy gratuluji k vybornym vysledkum
verim ze se malicka bude i nadale vyvijet tak jak ma
placenta se snad jeste posune… zatim bych si s tim hlavu nedelala
me druhotrimestralni screening v Prenatalu ceka pristi tyden…tak jsem trochu nervozni… dr. Vlasin mi naposled rekl ze nez ukoncime 28tyden..tak se z dvojcatek radovat jeste nemame…
doufam ze budou v poradku
@Hanesi taky jsem měla po porodu problém a kéž by mě poslali hned na sál… neposlali a byla z toho otrava krve a na sál jsem jela akutně za 3 dny a zákrok dělal primář a ARO…
Já jdu v pondělí, ale ani mě nenapadá se bát, placenta je dobře, to mi řekl naposled můj doktor a věřím, ze i mimi je v pořádku.
@alexa37 pokud je dobrý pocit, tak je určitě vše v pořádku a ani není čeho se bát ![]()
@alexa37 To je dobře, mě to taky ani nenapadlo. Naposledy mi moje doktorka řekla, že mám placentu na zadní straně, ale o nízkém uložení nic neříkala, to až teď ten v prenatalu…tak si užij další setkání s broučkem, jsou to vždy krásné momenty, když je vše v pořádku
![]()
Já byla dnes na kontrole, jsem 20+5, nový dr. je velmi příjemný ale zřejmě mě čeká u něj poslední návštěva a pak mě předá do rizikové poradny kvůli trombofilii. Prcek nespolupracoval, na UTZ ve dvacátém týdnu je v úterý, tak prckovi budu o víkendu domlouvat a snad se ukáže
Aktuálně má přibližně 14,6 cm a 350 g.
@Blackyyy
Gratuluji k holčičce
Jsou to sladké panenky ![]()
@Hanesi
Třeba to ještě dobře dopadne, do začátku listopadu zbývá ještě nějaký ten měsíc ![]()
Ahoj holky, tak jsme dnes byla v poradně a placenta zasahuje „jen“ k vnitní brance, není přes ní, takže podle specifikací se tedy jedná o druhý stupeň „previa marginalis“, tak snad je ještě šance na vytáhnutí…chytřejší ale budeme až po 30.týdnu, do té doby vydržet!
Kluk potvrzen, pytlík jsme viděla i já ![]()
Holky, kolik už máte nahoře kilo? Já jsem zděšená, protože mám už skoro 6 kilo nahoře
a to nejhorší teprve přijde… ![]()
@Hanesi
Tak uvidíš, třeba se ta placenta ještě vytáhne a dobře to dopadne ![]()
Jinak já mám dole 6 kg
v těhotenství jím daleko zdravěji a je to na mě vidět… a jestli to dopadne jako při prvním porodu tak si budu fackovat celý život
To jsem nejprve zhubla 8 kg, pak nabrala těch 8 + dalších 6 k tomu, v porodnici jsem vše nechala a doma nabrala zas 8 kg
Nejsem žádnej diblík, takže to nikdo úplně nehrotí, že hubnu a prcek velikostně odpovídá ![]()
@wittis TAk to já jím stejně jako před tím, jen tedy teď se méně hýbu a občas mě honí strašná chut na sladké, které nedokáží odolat ![]()
Já jsme začínala na 63 kilech v 172cm, takže takový standard. V prvním těhu jsem přibrala cca 20 kilo, tak bych to nerada zopakovala,…ale raději zdravé donošené dítě a 20 kilo nahoře, než malý váhový přírůstek a komplikace ![]()
@Hanesi
To máš pravdu, 20 kg je nad normu ale ještě se to dá, očividně jsi to dala dolů, tak bych si tím hlavu nelámala… Já startovala na 106 kg - přiznám se, že za to může jídlo a lenost i když teda váhu si držím pořád docela dobrou… a hubená jsem nebyla nikdy ani když jsem jedla fakt zdravě a chodila 3× týdně cvičit… aneb jak říká manžel: „velká p*del je základ rodinného štěstí“ ![]()
@wittis No tak hlavně, že se mu to líbí ne?
![]()
jj, dala jsem to dolů, ale rok to trvalo minimálně a chtělo to hooodně pohybu
Naučila jsem se milovat běh a ten mi teď dost chybí…ale však já to příští rok vše doženu ![]()