TP listopad/prosinec 2016 :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
443
19.7.16 13:26

Ahoj holky, já byla včera na tom druhotrimestriálním screeningu v Prenatalu. Byla jsem u pana doktora France, který byl teda naprosto skvělý, moc milý a vše krásně ukázal. Byla nám podruhé potvrzena jasná holčička, uff :lol: malá je prý naprosto v pořádku, prý krásné zdravé miminko, roste tak jak má a vše odpovídá :hug: srdíčko vše v pořádku, prstíčků tolik kolik má být, orgány v pořádku, kosti všechny atd. I obličejíček chvíli ukázal 3D a ukázal oči, pusinku, atd. Zkrátka to byl včera krásný zážitek hlavně mi spadl kámen ze srdce že je malá jak rybička :srdce: Co se týče měě, tak plodové vody mám přiměřeně a akorát mám nízko placentu. Ve zprávě je napsáno: placenta na přední stěně, zasahuje do dolního segmentu, mimo vnitřní branku. Říkal mi, že to pro mě momentálně nic neznamená a že si myslí a většinou se to ještě postupně zpraví. Tak snad to bude dobré, vím že s tou placentou nízko se většinou rodí dřív atd. :think: Proto taky malou cítím tak nízko až v podbřišku, když kopne nebo tak :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
19.7.16 15:06

@Blackyyy Gratuluji k super výsledkům! Maličká se bude určitě i nadále vyvíjet dle tabulek :potlesk: Jinak k té placentě, máš ještě dobrou diagnozu. Já ji mám úplně v dolním segmentu a přes vnitřní branku prý podle dr. Vlašína :think: :roll: Obávám se, že já už mám CS jistého :( a raději se smiřuji s TP na začátku listopadu místo na konci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
19.7.16 15:09

@Hanesi Děkuji moc :kytka: Jo, mě přes tu branku nezasahuje, mám ten první typ placenta praevia minor - první stupeň. Doufám, že se to ještě zpraví, chtěla bych rodit spontánně :? Termín mám 27. listopadu. A tobě držím moc palečky, ať vše zvládneš a nemáš problémy u zbytku těhotenství :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
19.7.16 15:17

@Blackyyy mě ani neřekl kolikátý stupeň to je, mám jen ve zprávě „placenta v dolním segmentu přes vnitnří branku“, tak z toho usuzuji, že je to ten čtvrtý stupeň :roll: ale děkuji za povzbuzení :hug: :kytka: Já mám termín 26.11. ;) ale jak říkám, asi se mi to posune možná už na konec října tuším..tak jak jsem pořád měla na všechno čas, tak teď mám pocit, že už nestíhám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
19.7.16 16:04

@Blackyyy gratuluji k vybornym vysledkum :) verim ze se malicka bude i nadale vyvijet tak jak ma :) :srdce: placenta se snad jeste posune… zatim bych si s tim hlavu nedelala :) me druhotrimestralni screening v Prenatalu ceka pristi tyden…tak jsem trochu nervozni… dr. Vlasin mi naposled rekl ze nez ukoncime 28tyden..tak se z dvojcatek radovat jeste nemame… :( doufam ze budou v poradku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
19.7.16 16:53

@Hanesi taky jsem měla po porodu problém a kéž by mě poslali hned na sál… neposlali a byla z toho otrava krve a na sál jsem jela akutně za 3 dny a zákrok dělal primář a ARO…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5108
19.7.16 22:55

Já jdu v pondělí, ale ani mě nenapadá se bát, placenta je dobře, to mi řekl naposled můj doktor a věřím, ze i mimi je v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
20.7.16 13:28

@alexa37 pokud je dobrý pocit, tak je určitě vše v pořádku a ani není čeho se bát ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
20.7.16 14:02

@alexa37 To je dobře, mě to taky ani nenapadlo. Naposledy mi moje doktorka řekla, že mám placentu na zadní straně, ale o nízkém uložení nic neříkala, to až teď ten v prenatalu…tak si užij další setkání s broučkem, jsou to vždy krásné momenty, když je vše v pořádku :* :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2730
22.7.16 12:51

Já byla dnes na kontrole, jsem 20+5, nový dr. je velmi příjemný ale zřejmě mě čeká u něj poslední návštěva a pak mě předá do rizikové poradny kvůli trombofilii. Prcek nespolupracoval, na UTZ ve dvacátém týdnu je v úterý, tak prckovi budu o víkendu domlouvat a snad se ukáže :-D Aktuálně má přibližně 14,6 cm a 350 g.

@Blackyyy
Gratuluji k holčičce :kytka: Jsou to sladké panenky :srdce:

@Hanesi
Třeba to ještě dobře dopadne, do začátku listopadu zbývá ještě nějaký ten měsíc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
22.7.16 14:13

Ahoj holky, tak jsme dnes byla v poradně a placenta zasahuje „jen“ k vnitní brance, není přes ní, takže podle specifikací se tedy jedná o druhý stupeň „previa marginalis“, tak snad je ještě šance na vytáhnutí…chytřejší ale budeme až po 30.týdnu, do té doby vydržet!
Kluk potvrzen, pytlík jsme viděla i já :mrgreen:

Holky, kolik už máte nahoře kilo? Já jsem zděšená, protože mám už skoro 6 kilo nahoře :roll: 8o a to nejhorší teprve přijde… :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2730
22.7.16 14:25

@Hanesi
Tak uvidíš, třeba se ta placenta ještě vytáhne a dobře to dopadne :kytka:

Jinak já mám dole 6 kg :-D v těhotenství jím daleko zdravěji a je to na mě vidět… a jestli to dopadne jako při prvním porodu tak si budu fackovat celý život :zed: To jsem nejprve zhubla 8 kg, pak nabrala těch 8 + dalších 6 k tomu, v porodnici jsem vše nechala a doma nabrala zas 8 kg :-D Nejsem žádnej diblík, takže to nikdo úplně nehrotí, že hubnu a prcek velikostně odpovídá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
22.7.16 14:31

@wittis TAk to já jím stejně jako před tím, jen tedy teď se méně hýbu a občas mě honí strašná chut na sladké, které nedokáží odolat :oops:
Já jsme začínala na 63 kilech v 172cm, takže takový standard. V prvním těhu jsem přibrala cca 20 kilo, tak bych to nerada zopakovala,…ale raději zdravé donošené dítě a 20 kilo nahoře, než malý váhový přírůstek a komplikace :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2730
22.7.16 14:38

@Hanesi
To máš pravdu, 20 kg je nad normu ale ještě se to dá, očividně jsi to dala dolů, tak bych si tím hlavu nelámala… Já startovala na 106 kg - přiznám se, že za to může jídlo a lenost i když teda váhu si držím pořád docela dobrou… a hubená jsem nebyla nikdy ani když jsem jedla fakt zdravě a chodila 3× týdně cvičit… aneb jak říká manžel: „velká p*del je základ rodinného štěstí“ :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
22.7.16 14:53

@wittis No tak hlavně, že se mu to líbí ne? :pankac: :palec:
jj, dala jsem to dolů, ale rok to trvalo minimálně a chtělo to hooodně pohybu ;) Naučila jsem se milovat běh a ten mi teď dost chybí…ale však já to příští rok vše doženu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí