TP Listopad/Prosinec 2020

Napsat příspěvek
Velikost písma:
959
9.10.20 11:30

@Erin741
Jak to? Planovane? Ja zatím pořad nevím prave jak to bude, mám po jednom císaři a vzhledem k tomu, ze malá měla 4590g když se narodila, moje doktorka si mysli, ze mi pak v porodnici stejně rodit přirozené nenechají no 🙈 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
11.10.20 10:42

@Nicol-8 mám vcestnou placentu takže se na další kontrole uvidí jestli se něco pohlo nebo ne. Pokud ne tak mě čeká císař a pokud ano tak půjdu dřív na vyvolání aby maličká nebyla moc velká a snížilo se riziko krvácení a jiných komplikací :) odvážná z toho nejsem ale co už… Alespoň budu vědět kdy přijde na svět a kdy už tohle konečně skončí :lol: :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
11.10.20 10:50

@Ajrad1981 já tím že od března nechodím do práce tak sme tu v podstatě pořád, musím hodně odpočívat a na procházky můžu zapomenout.. doma už je všechno sterilní a jediné co nemám hotové je taška do porodnice a vypraná zavinovačka a sedačka do auta… Jsem ráda že je semnou alespoň přítel a pes protože jinak by mi hráblo. Nemůžu se dočkat až malá bude venku a začne alespoň trochu nějaka „akce“… Řekla bych o sobě že jsem docela aktivní tvor a tohle je jak píšeš doslova na mašli :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
11.10.20 20:21

@Erin741 Aby to bylo na mašli ještě víc, tak jsem tady v tom domě jediná s negativním testem. Tudíž došlo ke shodě, že musím ukecat doktorku, aby mi změnila místo karantény, ať je ta izolace dokonalá. Jenže v babiččině domě (babička je v LDN) není ani televize, natož net, ale 4 dny tam snad přežiju bez újmy na psychickém zdraví. V pátek se naposledy stavím v práci, hlavně sbalit si osobní věci, a pak holt budu doma u mámy, dokud se tady všichni nevyzdraví. Takže na nějaký chystání můžu pro nejbližší minimálně 2 týdny zapomenout, všechno mám v „covidové zóně“. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
12.10.20 13:20

@Ajrad1981 hlavně to chce klidek :) prcek má ještě dost času a i kdyby náhodou přišel na svět dřív tak týden budete v porodnici ( tam ti vše potřebné poskytnout) a kdyby něco nutného chybělo tak se určitě někdo obětuje a do porodnice ti to přinese :) pro svůj vlastní klid si můžeš třeba přes internet objednat nějakou tu plinku a bodycko. Doma to budeš mít hned a vyprat si to určitě můžeš i u mamky nebo babičky :) hlavně se tím zkus moc nestresovat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
17.10.20 13:39

Jak se cítíte?

Holky jak vám je? Já zítra začínám 36tt a musím říct že co pár dní je to horší a horší :( k obvyklým problémům jako je neustále močení, bolestivým pohybům ( malá řadí jak smyslů zbavená) zadýchání se i v sedě se mi přidali ( spíš dost zhoršili) problémy s dýcháním, v krku mám knedlík a i po hlubokém nádechu mám pocit jako by byl kyslík přes ten knedlík prefiltrovan a do plic se mi ho dostalo jen trochu. K tomu se občas přidá pocit jako když vám klesne tlak ( lehounce rozostřený zrak, chvilková slabost) Zkoušela sem všelijak měnit polohy ale je jedno jestli sedím nebo ležím. Řekla bych že je to chviličku lepší když se najím, ale to opravdu na pár minut… Často mě bodá v podvozku a řekla bych že už mi párkrát probehl i poslíček, ale to těžko říct, těhotná jsem poprvé a nikde sem se pořádně nedocetla jak je vlastně poznám.. madam už tak před týdnem našla zebra tak si to teď parádně uziva.. musim říc že se nemůžu dočkat čtvrteční kontroli kde se dozvím jestli bude císař nebo ne, kdyby se malé chtělo ven o chlup dřív nezlobila bych se.. a taky doufám že na tu další kontrolu půjdu už do porodnice, můj doktor stojí prd a nic co mu říkám ho nezajímá, obvykle něco pinda a já nemám prostor se ho na něco zeptat a když už tak to obvykle zakeca s se slovem v puse mě vyprovodí z ordinace.. do teď nemám ani odhad váhy nebo míry..
Omlouvám se za román ale začínám to nějak špatně snášet a přijdu si jak blbka když to říkám příteli.. je neuvěřitelně hodný a empatický a dělá co mi na očích vidí ale i tak je lepší napsat někomu kdo prožívá alespoň z poloviny to samé..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
22.10.20 18:15

@Erin741 Já začínám 35tt a zatím tedy takové stavy neznám. Jen mě trochu chvilkami řeže v podbřišku, ale přičítám to problémům s vyprazdňováním. I když jsem od včerejška trochu na pochybách, paní doktorka mi oznámila, že se mi začíná zkracovat čípek a tlačí se tam hlavička, a prý ať zkusím vydržet aspoň do další kontroly 4.11. Já bych ráda, ale jak to mám udělat? Tak se teď až paranoidně hlídám, řeším všechno, co se mi v břiše děje, a děsím se toho, že začnu rodit už teď, a hlavně, že to nepoznám. Už z toho mám hlavu jak balon…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
23.10.20 07:25

@Ajrad1981 mě když vyhrožovali ti předčasným porodem tak mi v Nemocnici řekli at jen ležím, žádné procházky ( ani nákup, prý ať jde partner), jíst lehce stravitelné málo kořeněná jídla jídla, ne horké polévky ani ledové pití, na WC netlačit, neohybat se, moc si nesahat na bricho.. v podstatě fakt nic nedělat :nevim: :zed: jinak na problém stím vyprazdňováním můžu doporučit lněné semínko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
23.10.20 21:30

@Erin741 Děkuji za tipy, snad to zabere!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
23.10.20 21:51

@Ajrad1981 není zač :) držím palce ať vydrží co nejdéle :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
26.10.20 11:23

Máte některá zkušenost?

Ahoj, mám ucpané dutiny ( rýmu ale ne) a mám tu domácí sirup z rymovniku.. dočetla sem se že se v prvním a druhém trimestru nedoporučuje, ale co ve třetím? Jsem ve 37tt lemtam čaj s citrónem a medem jak zběsilá ale říkala sem si že bych si ho mohla osladit tím sirupem, že by to mohlo pomoct.. máte někdo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
26.10.20 12:00
@Erin741 píše:
Ahoj, mám ucpané dutiny ( rýmu ale ne) a mám tu domácí sirup z rymovniku.. dočetla sem se že se v prvním a druhém trimestru nedoporučuje, ale co ve třetím? Jsem ve 37tt lemtam čaj s citrónem a medem jak zběsilá ale říkala sem si že bych si ho mohla osladit tím sirupem, že by to mohlo pomoct.. máte někdo zkušenosti?

Ahojka, k inhalaci oka ale na pití se prý nedoporučuje v žádném z trimestrů..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
26.10.20 12:03

@Skaiqy tak snad lžíce ve 2l neuškodí ale znovu už si to tam teda nedám :)
A co ty? Jan se držíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
26.10.20 12:23
@Erin741 píše:
@Skaiqy tak snad lžíce ve 2l neuškodí ale znovu už si to tam teda nedám :)
A co ty? Jan se držíte?

Děkuji za optání, umírám :mrgreen: záda záda a zase záda..co vy? Už se nám to pěkně krátí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
26.10.20 12:28

@Skaiqy bože prosím ať už je konec :mrgreen: :mrgreen: už mi pěkně hrabe, jsem pořád na WC a teď sem 2 dny nemohl bolestí kyčlí pořádně chodit :zed: asi sem se přezela :D placenta je podle posledního vyšetření v nemocnici podezřele vysoko tak těžko říct co ten můj doktor vlastně viděl takže malička půjde ven normálně :srdce: dnes mě od rána bolí v podbřišku a malá je jak nasnupany gepard :mrgreen:
Už aby byla venku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky