Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Theburnette já jsem ráda že už mám spoustu prani a žehlení za sebou
unavená sice toliko nejsem ale nevydržím stát déle jak 1hodinu. Hned mě chytí záda a od zad kyčel a to až tak že pak sotva chodím. Zadycham se i pri chuzi po rovině. Pri domácích pracích si musím často odpočinout protože malá začne někam tlačit a občas to i bolí. Minulý týden sem prodělala nějaký nachlazení ( rýma, kašel, bolení v krku) z kterého mi zbylo zahlenění ale nic strašného. Malička sebou hází ať sem v klidu nebo ležím ( klid je vždycky tak 20-30minut po jídle) a začínám mít pocit že mě z toho obricho i trochu poboliva. Začínám se cítit dost nekomfortne a říkám si jestli je to normální ( nejsou to žádné křeče. Je to podobné jako bolení kdy máte průjem ale hodně slabě. Nic vyloženě akutního ale příjemné to rozhodně není hlavně když sem do teď měla těhotenství bezproblémové) k tomu se mi tak 3 dny zpět přidala neustálá potřeba na malou ale vždycky ze sebe vymacknu pár kapek ( nic nepálí a nereze tak to zánět asi nebude). Ktomu mam celkem často pocit plného břicha. Břicho mi nijak netvrdne ( bych řekla) jen mám z ničeho nic pocit že je plné jako když sem se před těhotenstvím přežrala jako prase. Na kontrolu jdu příští čtvrtek tak snad bude vše v pořádku… Je to opravdu poprvé co mám během těhotenství nějaké problémy a pochybností…
@Erin741
Jsou to bohužel normální pocity, k tomu záchodu nápodobně
přes den mi to nějak nevadil, ale večer mám hrozně nekvalitní spánek kvůli tomu. No tenhle víkend už se s manželem pouštíme do připrav pokojíčku já do praní a žehlení. Vy máte termín kdy?
@Theburnette tak to já se v noci díky bohu budím jen jednou
já mám termín 21.11 a ty?
@Theburnette jee tak to jsme na to v podstatě stejně
jen já čekám první
Ahoj holky chci se zeptat jestli stě měli utz ve 30tt nebo jestli na něj půjdete. Já sem byla minulý čtvrtek na kontrole kde do mě můj doktor ( primář JBC gynekologie) strčil ruku, otočil řekl „čípek dlouhý tak at si břicho dělá co chce“ a to bylo vše.. když sem se na ono vyšetření zeptala tak mi řekl že se nedělá a ultrazvuk stačí až před porodem.. jsem z toho trochu zmatená ale uklidňují se tím že je to primář a že ta ty roky už něco ví a umí.. Jen mě ale mrzí a začíná i štvát že se mě každý na maličkou ptá ( jak je velká, kolik váží, jestli už je otočená…atd) a já jim nemám co říct protože nic nevím. ![]()
V pondělí mě čeká velká kontrola tak dám vědět, můj lékař mi dělá každou kontrolu uzt kvůli předchozí potíží s placentou. Buďte ráda že máte čípek v pořádku. V pondělí jsem byla na pohotovosti a zjistili mi zkrácený čípek a plodovou vodu na dolní hranici normy. Ale ještě mi dál na vybranou zda chci radši zůstat v nemocnici nebo budu docházet ambulantně.
@Erin741 Jako já bych ráda ale absolutně nevím jak to standardně probíhá a hlavně jestli to stihnu, protože dnes by se mělo rozhodnout jestli nastoupim do nemocnice kvůli rychlému zkracování čípku, malý se od neděle málo hýbal, takže včera natáčeli monitor aby ho zkontrolovali..za týden že mi zkrátil že 4cm na 2,5 takže doktorka dělala trošku paniku a řeší teď maturaci plic..na to ale potřebuji do nemocnice..
Každopádně, teď jsem si přečetla něco málo o screeningu a není úplně standard aby ti nedělali UTZ a sli jen po hmatu..ale možná mají fakt jiné metody a taky zkušenosti..nebo možná te velký UTZ jen čeká, třeba to byla jen „standardní kontrola“.. ![]()
@Theburnette že mám čípek v pořádku ráda samozřejmě jsem. Nemám ani žádné problémy s malička se stále mrská @Skaiqy podlo toho co říkal doktor tak mě nic takového čekat nemolo. Nic méně sem se trochu ohradila stím tě mi týden předtím řekl jiný Doktor v porodnici že toho vyšetření proběhne následují týden u toho mého doktora ( tudíž ten minuli co jsem byla na kontrole). Na to konto si teda vyndal mojí kartu a řekl že se v nemocnici zeptá proč mi takovou " blbost" říkal. ( No snad sem někomu nezavarila)
Holky moc vám přeju ať vám všechno vyjde tak jak má a dopadne to dobře. Já jsem ráda že sem v pořádku a že malá snad také. Snad všechny porodime v termínu a ![]()
@Skaiqy dobrý den můžu se prosím zeptat v kolikátem týdnu jste? Já mám čípek zkrácený na 2,1. Předepsali Vám magnesium a Utrogestan? Od soboty jsem přestala cítit pohyby proto jsme jeli na pohotovost, tam mi natáčeli monitor vše bylo v pořádku, podle UTZ je malá taky v pořádku. Kvůli tomu čípku se moc netvářil že chci být radši doma.
@Theburnette píše:
@Skaiqy dobrý den můžu se prosím zeptat v kolikátem týdnu jste? Já mám čípek zkrácený na 2,1. Předepsali Vám magnesium a Utrogestan? Od soboty jsem přestala cítit pohyby proto jsme jeli na pohotovost, tam mi natáčeli monitor vše bylo v pořádku, podle UTZ je malá taky v pořádku. Kvůli tomu čípku se moc netvářil že chci být radši doma.
Zdravíčko, jsem 28tt, taky monitor a malý zatím oka ale moje doktorka chce aby mi dali kortikoidy na maturaci..magnezko mám hned od začátku těhotenství ale teď hodně zvýšili dávku, snažím se doma polehavat ale jsem docela aktivní člověk takže pomalu lehce umírám na gauči
taky se Vám zkrátil hodně rychle? Mně jo právě
nadšená a ve vytržení z toho nejsem teda..
@Erin741 nezavarila, prostě si řekla pravdu jak to bylo..možná ho ještě dodatečně dodělaj, nebo teda při porodu, což mi přijde trošku risk, hodnotit jak je malá natočená, jak jsou zralé porodní cesty atd..
@Skaiqy mě to tady přijde jak sázka do loterie… No uvidím co mi řekne za 2 týdny ( to už ale bude ve 33tt a to už je pozdě) a jak bude vypadat vyšetření a případně se objednám do jiné Nemocnice sama, přeci jen v té jablonecké budu rodit ![]()
@Skaiqy no mě zajistili až teď v pondělí do té doby bylo všechno v pořádku i pohyby právě byli dost intenzivnější než teď. Ale měla jsem od srpna problémy s tvrdnutí břicha poslední týdny mám k tomu i silný křeče. V podělí jdu znovu na kontrolu, tak uvidím. Ale už jsme s manželem smíření s tím že malá určitě půjde ven než v termínu. Zítra mi končí 30tt tak jsem teď ráda za každý den.
@Erin741
Je dobře když se člověk ozve, jste těhotná dovnitř si nevidíte navíc jste na rizikovém oto víc by u Vás měli provádět veškeré vyšetření jak se má. Tak se vůbec nestyďte. Jinak na fb je skupina Recenze porodnice tak se koukněte