Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak muzu říct že po týdnu a půl (nepravidelného) používání toho krému za mě super
první vlna strii už krásně vybledla a druhá vlna není tak strašna. Sice se mi strie dělají vesele dál ale jsou kratší a nejsou tak silné
já mohu doporučit
![]()
@sbaruška píše:
Ahojte Maminky
je tu nejaka maminka z Brna?
Jaaaaaaaa
![]()
Holky jak se cítíte?
já jsem teď 25+3tt a cítím se dobře jen neujdu víc jak 300m bez zastávky, dvě patra schodů jsou jako očistec a moc nedávám ty vedra. Jinak malička se pořád mrská takže bude asi vše v pořádku ( na kontrolu jdu ve čtvrtek)
Vybavicku už mám prakticky nakoupenenou až na kosmetiku, plenky a věci co porodnice
. Babičky se scvokli a všechno nakoupili tuhle neděli
takže už nic nemusím jen se chci mrknout po přebalovací komodě ![]()
@Erin741 Ty jo
závidím..já se patlam ve vybavicce a už mi z toho jde hlava kolem
a tím chozením to mám taky stejně, na to že druhý trimestr tak toho teda moc neujdu a spím daleko hůř než v tom prvním se mi zda ![]()
@Skaiqy no já se v tom taky placala
čekám první dítě a vím o tom kulový jen sem tam stála a koukala jak to přibývá
ještě teda chybí kočárek a samozřejmě vyprat.
Mě se spí hůř asi tak 14 dni. Pořád se budím a opravdu brzy vstávám aniž bych chtela. Dostala sem ten kojící polštář se slovy že to švagrové zachránilo spánek ale mě osobně spíš překáží
![]()
@Erin741 my také čekáme první a taky hlava v pejru.. o vyprání ani radši nemluvím, nemám ještě ani prášek koupený
nic..snažím se nepanikařit s tou výbavou a jsem děsný detailista takže neustále analyzuji jestli je mi kombinéza potřeba a jestli nestačí jen fusak, jestli je těch dek dost (teď se mi ty „nakradené“ deky z letadel docela hodí
)..
S tím spánkem to máme stejně a hlavně mam hrozně lehký spánek když už náhodou zaberu..takže polštář ti nepomohl?
@Skaiqy tak fusaky se nafasovala 2 a přemýšlela sem tě mi letos budou v podstatě na houby
malou standardně teplé obleču, vrznu ji do rychlozavinovacky, soupnu ji do kočárku, prikreju ji teplou chlupatou dekou a nakonec dám přes kočárek tu poslední vrstvu… No a kam jako nacpu ten fusak?
![]()
Na spaní mi rozhodně nepomohl ale třeba si musím zvyknout a najít tu správnou polohu. Musím ale uznat že na odpočinek a na bolest zad je teda perfektní. Dám si ho pod hlavu a kraje pod ramena a za chvilku cítím úlevu ![]()
Vy už nakupujete výbavičku? Já mám strach, že něco zakřiknu… Mám teda odloženou postýlku a slíbenou vaničku, ale to je tak všechno. Plus jedno bodyčko, co dostal tatínek k narozeninám, ale jinak se chystám shánět až tak v říjnu. Termín mám 1.12., řekla bych, že zatím je čas.
Ahoj. Já tedy také mám vcelku vše nakoupené, az na nějaké maličkosti.
Jinak se snažím držet ve formě. Každý den 5 km chůze, 1 týdne jóga, tehu masáže a musím říct, že se cítím naprosto to formě.
Doufam, že to vydrží, co nejdéle. ![]()
@Ajrad1981 já sem si řekla že od 24tt začnu pomalinku koukat ale babičky jsou natesene takze mi to neprošlo
navíc mi můj doktor řekl ať mám ve 30tt už všechno připravené včetně tašky do porodnice
tak sem to začla řešit trochu dřív. Z velkých věcí mi chybí jen ta komoda, kočárek a autosedačka ale to pořeším až později, přeci jen to není nezbytně nutné ![]()
@Báraa89 tak to ti teda závidím
já jsem úplně nemožná. Už ve 14tt mi řekli že mám 1:85 riziko předčasného porodu ve 34tt takže mam hodně odpočívat a nic moc nedělat
holky kolik máte nahoře? Já zatím 12kg. Hodně sem přibrala na začátku a cca od 16tt si držím půl kg týdně
doktor ale říkal že je to úplně v pořádku.. jestli to tak půjde dál tak porodim předškoláka ![]()
@Erin741
Aha. Tak to je jasné, že se musíš šetřit.
Ja mám 7 kg nahoře. ![]()