TP prosinec 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2426
21.5.10 19:05

Nando,
za tvůj názor tě nikdo nekritizuje a ani by neměl. Každý to cítíme jinak. Já to prostě cítím tak a ráda bych rodila alternativní cestou:-) a také nekritizuji normálně vedený porod. Každý ať rodí, dle svého přání, pokud to jde :-D .Jsem ráda za tvůj názor.
Hodně psycholožek se o tento alternativní a normální způsob porodu zajímá a začínají také více uznávat alternativní cestu, jen stále jsou v čr psychologové bráni lékaři jako ne úplně 100%ně rovné k lékařům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3992
21.5.10 21:25

teda Ankar, já bych k porodu doma neměla odvahu a tak tě moc obdivuju jestli budeš doma rodit :wink: u mě je porodnice jasná :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ms
2816
21.5.10 21:52

U mě je taky porodnice jasná… teda jestli dojedem :lol: První porod byl docela fofr… Doma si to opravdu nedokážu představit, bála bych se komplikací..
Nandi, to víš, že je zdraví mimčátka to nejpřednější!!!
Ale fakt si myslím, že všechny důležité věci pro kontrolu, zda je mimi v pořádku, jdou udělat u maminky na bříšku… (změřit Apgar, poslechnout srdíčko, zkontrolovat zlomeniny atd. atd.) Jestli ho zváží a změří minutu po porodu nebo až hodinu, je asi jedno, ne??? A mimčátko s maminkou si mohou za to užít jedinečné první očichávání… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4960
22.5.10 00:47

Já taky budu klidnější, když budu v porodnici včas a pod dohledem odborníků :lol:
Ale docela zajímavé video :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
22.5.10 07:25

Chtěla jsem napsat, že kdyby byla v okolí nemocnice s péčí co posílala odkaz Jitka, tak s radostí rodím v nemocnici, proč ne. Jen se mi nelíbilo to odcizení, bylo mi toho líto. Samozřejmě komplikací bych se taky bála. A tak jak píšou holky, miminko jde vyšetřit i na bříšku, takové ty základní věci. Jestli jste četly ten článek, tak přesně tak bych si to přála…jako dotepání pupečn., klid, málo světla, bonding, atd. To miminko není tak vystrašené, nekřičí, je klidnější, je u maminky (kde to zná), nemusí mít strach. To je takový můj názor a moje přání jak to prožít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
22.5.10 08:53

Jo, takhle jo. V podstatě se těším. Kdyby to tak bylo.. ale aspoň to tlumené světlo, klid, atmosféra, co by jim to udělalo? No, jsem zvědavá, jestli budu jako ovce nebo se budu snažit. Ale v zájmu dalších by asi bylo dobrý se aspoň ptát. No jak je to v tom článku, to je kráása. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2426
22.5.10 14:49

ahoj holky,
podívejte se na http://www.ceskatelevize.cz/…0011006.html?…

moje oblíbena čt2 s oblíbeným přadem Ta naše povaha česká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2426
22.5.10 17:17
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2426
24.5.10 08:15

krásné ráno těhulky:-), čtu překrásnou knihu od porodní asistentky Indeborg Stadelmann, stála 499,–- je to veliká kniha, ale je v ní popsáno hodně důležitých věcí, které bychom měly znát. Jmenuje se Zdravé těhotenství, přirozený porod. Máte-li možnost, kupte si ji. Myslela jsem, že bych se vždycky napsala, co jsem se dočetla,ale asi bych se upsala:-).
http://www.aperio.cz/ a něco na počteníčko
mějte se krásně. ji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
24.5.10 09:54

Taky krásné ráno! A díky za odkazy, je toho hodně ke studiu :-)
Tu knížku mi zrovna taky někdo moc doporučoval, tak asi bude dobrá. Až mi dorazí, taky kdyžtak napíšu co mě zaujme.
Hezký den :kytka: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2426
24.5.10 11:21

holky, napsala nám Meduleinka, všechny zdraví z Kréty :-D . Tak doufám, že se opět Meduleinko přidáš do naší skupiny:-), pa, Ji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
24.5.10 11:32

Jé, děkujeme, jestli budeš Medu psát, tak, že ji taky zdravíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
24.5.10 12:41

Jo jo, že mooooc zdravíme!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2426
24.5.10 13:28

holky, jak se zdá, neexistuje seznam alternativních porodnic, jak uvedla paní z Aperio:
 http://aperio.cz/…/index.shtml

takže musíte hledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
24.5.10 14:00

Jako Aperio je asi dobrý, ale poslední info o „mé“ porodnici je z ledna 2009. No, koukla jsem teď na Tvůj odkaz, to video Povaha česká, a asi to nebudu všechno tak hrotit. Zvládli to jiní, zvládnem to taky :palec:
(silácké řeči v momentálně dobrém rozpoložení)
Ale díky za odkazy! Je toho všeho nějak hodně 8-o :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital