Poradna duly
Jana Čurdová
Prosímvás, jaký máte břicho? Já ráno jakš takš, po poledni se podivně vydouvá, a večer si připadám jako tank. Jak těhotná v nevímjakém měsíci. Máte taky břicho??? Já myslela, že to začne později ![]()
Já už mám taky břicho…velké břicho…
Pche prý od pátého měsíce, lidi mi dávají přednost a doma se mi smějou, že jsem jak přežraný had ![]()
Ahoj holky jdu vas pozdravit dneska jsem bezela k Dr neb jsme o vikendu vic spinila nastesti je vse Ok a prcek se mrska jako rybka a dokonce uz se predbiha a je o neco vetsi nez dle terminu a to byl porad pozadu ![]()
Ad bricho…no vyvalili se speky ven takze to vypada desne
a v tehu obleceni vypadam tak na 4 mesic
i kdyz prej 2 da dalsi tehu jsou proste vetsi
to se mam na co tesit ![]()
I od nas pozdrav Medu…doufam, ze ma slunicko a teplicko at muzem jeste vic zavidet
u nas dneska priserny bourky
ahoj holky, hlásím kontrola ok, prcek mi zamával, měří už 6,5cm a je uplně nádherný:)) za týden jdu na screning..
ahoj holky,
hlásím že jsem dnes byla na kontrole, dostala jsem těhu průkazku a mimčo se má čile k světu. Bohužel mi na krevních testech zjistili, že mám v těle protilátky na toxoplazmozu, čili jsem ji v nedávné době prodělala..vůbec netuším, kde jsem k tomu přišla, nic mě nebolelo, žádné příznaky jsem neměla. Teď hlavně je riziko, že by mimčo mohlo být postižené..doktor mě uklidňoval, že ta toxo mohla proběhnout už dřív, že mimčo může být naprosto zdravé.
Musím na genetické vyšetření a na infekční.. a snad to dobře dopadne.
ach jo, u tohohle miminka je to od začátku všechno komplikované..
tak se maminky a miminka držte!
Danuš budu ti moc držet palečky at je vše ok!! Kdy jdeš na genetiku,ve 12.týdnu jako já asi vid????
diky Veru, ja si jine nez dobre vysledky ani nepripoustim!
na genetiku jdu 8.6., to budu myslim v 11. týdnu. Tento týden bych měla stihnout to infekční, to mi prý dají antibiotika a příští týden jedem na dámskou jízdu s dětma na relax k mooři, tak tam naberu síly a ta genetika musí vyjít dobře ![]()
Danuš páni k moři, ty se máš:)) moc si to užij a nepřipouštěj si špatné myšlenky,mimi bude uplně v pohodě!!!!
Ahoj holky,
danusko, přeju ti moc, aby ti to dobře dopadlo!! držim moc palce!
Já jdu na screening zítra, tak doufám, že to taky dobře dopadne.
Jinak ráno mám taky trochu břicho a během dne roste a roste až se z toho večer stane obrovskej pupek ![]()
ahoj holky,
hlasim se po dlouhe dobe. koukam, ze se mate dobre, mimca taky, prospivate, super.
ja taky zatim ok. na kontrolu jdu az za 2 tydny (po 5 a pul tydnu
), doktor jel na 3 tydny do Spanelska na konferenci (pry
) tak jsem z toho nervni, nejradsi bych mimco na ultrazvuku videla 2× tydne ![]()
prosim poradte holky
. sestrenice mi nabidla, ze by mi po sobe pujcila nejake tehu obleceni (to jsem rada, nechce se mi na par mesicu kupovat cely satnik). netehotenskou postavu mame podobnou, ona je mozna o malinko mohutnejsi. na me ale zatim neni vubec nic videt (naopak jsem 2 kg zhubla). da se nejak predvidat, jak budu vypadat ke konci a tedy jestli mi ty veci budou? nebo je tehotenske obleceni az tak univerzalni, ze je to kazdemu s podobnou postavou?
Ahoj holky, taky zdravím, já včera bulla práci ale dneska už jsem, kdybych mohla hodím se marod, nic se mi nechce a furt bych jen spala a spala
Ale kvůli penízkům musím chodit do rachoty ![]()
Jinak taky mám doma knihu, zdá se mi super, jmenuje se Velká kniha o mateřství nebo tak nějak a je tam vše od početí, jak splyne spermie s vajíčkem vč. ilustrací, týden po týdnu v těhotenství + obrázky maličkého a co se mu vyvíjí a co se děje s maminkou, potom samozřejmě porod, co dělají s dítětem po porodu, jaké komplikace se mohou vyskytnout. Je dosti hrubá a je tam opravdu vše, když se něco děje v těhotenství tak co to může být, jestli navštívit lékaře atd., moc se mi líbí ![]()
Tak užívejte konečně slušného počasí, zatím ![]()
ahoj holky, zdravím a pozdravy vyřídím, ale Meduleinka si naši skupinu čte, jen se nehlásí.
Bříško také mám:-) a vůbec mi to nevadí, říkám si, že když naberu, tak pak shodím kilča zase dolů. Chci si těho užít a pokud mi doktor neřekne, nechci se nějak omezovat v jídle, protože by mi bylo dosti špatně, zjistila jsem.
Jinak jsem se dočetla, že časté ultrazvuky by se neměly moc dělat, ohřívá to plodovou vodu a ultrazvuk ohlušuje miminko - 100decibelů, jestli si to dobře pamatuji z knihy. Je to z té knihy, o níž jsem včera ráno psala.
JSEM MOC RÁDA, JAK SE MIMINKÁM DAŘÍ
mám z toho
radost. hezký den všem. Já jsem se moc na dnešek nevyspala, na Plzeňsku řádila ta veliká buřina se slejvákem, stromy na zahradě se pěkně ohýbaly, až jsem měla strach.
Já jsem taky měla mít kontrolu a těšila jsem se na další ultrazvuk, ale doktorka je na nemocenské
Tak si udělám ultrazvuk dneska sama, akorát bude bez fotky ![]()