TP prosinec 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2426
8.6.10 14:53

Kačátko, je dobře, že si se ozvala! :-), jak je se ale traduje:„Jaká je vrchní sestra, takové je oddělení.“, takže pokud je sama k tomu nevede, asi se to nezmění…
spíš napsat na oddělení stížností. ŠTefi, krásné miminko:-) :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5159
8.6.10 20:17

Štefi, já taky slyšela dobré reference na Fifejdy. Ale před rokem jsem rodila ve Vítkovicích a mám na to moc pěkné vzpomínky, i na ten pobyt v porodnici (z čehož některé maminky mají trauma), tak bych moc chtěla zase tam. Ani za nic bych nechtěla do Poruby, nedávno jsme tam leželi s malým na infekčním a byla to děs a hrůza - to místo teď nemůžu ani cítit. Prostě - některá miminka tam musela být bez rodičů, že nemají místo, celý den samotné na pokoji a ještě je přivazovali do železných klecí. Ještě několik dní po návratu domů se mi z toho chtělo brečet.
Mojí kamarádce zase zprznili porod v Porubě, měla pak spoustu probmémů a strachů o miminko, naštěstí to nakonec dobře dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4960
9.6.10 08:27

Polovina z nás ještě nerodila,nemáme žádnou špatnou zkušenost, ale už podepisujeme petice pro důstojný porod,jakoby se lékaři chovali u porodu jako na jatkách, kritizujeme práci lékařů, vynášíme práci porodních dul,píšeme stížnosti a podobně.
Nezlobte se, ale musela jsem napsat svůj názor :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
9.6.10 10:14

Pirripi, kéž bys měla pravdu a plaší se zbytečně. Já se kupodivu na porod zatím docela těším, jsem zvědavá, zkrátka zatím na to koukám pozitivně.
Ale - teď čekám na výsledky krve, jestli budou špatné, budou mě chtít poslat na amniocentézu, na kterou šíleně nechci. Ptala jsem se několikrát na možnosti screeningů atd., ale jede to jak na běžícím páse, zkrátka „tady se to dělá takhle a už běž“ (NT se nedělá, je to „zbytečné“) - jakoby se to člověka netýkalo. Doktorka určitě není špatná, ale za roky placení všech pojištění a daní mi připadá neadekvátní to, že na mě mají půl minuty a vše co mě zajímá si musím najít na internetu. Zatím o nic nejde, tak taky nic neřeším. Ale umím si představit, že o něco půjde a přístup bude stejný.
Na druhou stranu uznávám, že máme k dispozici super péči oproti našim babičkám a tak. I když občas nevidím takový „lidský“ přístup, ale spíš mašinérii. V lékárně jsem si chtěla před měsícem koupit listovku (ale bez dalších vitamínů), tu „mou“ neměli, tak mi nabídla 4 další a povídala, že je to úplně jedno, kterou vezmu. Já bych :pocitac: ! Jednu jsem koupila a teď mi tu leží, protože obsahuje listovku (velké množství) a milion dalších vitamínů, které jsem vůbec nechtěla.
Omlouvám se za román, jen se občas obávám, že jde o byznys, trošku chybí „lidský přístup“ a že to občas může dost bolet.
Na druhou stranu, máme se přesto jak prasata v žitě :-D
Taky se omlouvám za názor, ale nedalo mi to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3776
9.6.10 10:41

Já souhlasím s oběma, kritizovat žádnou porodnici nemůžu, protože jsem ještě nerodila, ale můžu se rozhodnout na základě referencí ostatních rodiček a vybrat si porodnici ve které rodit chci, díky za tuto možnost výběru. Taky souhlasím s tím, že dneska je opravdu všechno „byznys“ a to i zdravotnictví, je to dost smutné, na to že už si xy let platím zdravotní pojištění a kolikrát se mi nedostane ani odpovědi na můj dotaz, každý má dnes málo času že… například v mém zdravotnickém středisku kam docházím na gynekologické prohlídky jsou dva gynekologové, jeden v prvním a druhý v druhém patře, tudíž je to ve stejném městě ba i v jedné budově a kamarádka, která chodí do prvního patra neplatila nikdy nic, a já co chodím do druhého patra platím 800,– za těhotenskou průkazku (cár papíru) a 600,– za screening v 1. trimestru, tak kde jsme???? Samozřejmě, můžu jít jinam, až na to, že ta dole má plno a v tomhle stavu budu sotva hledat někoho jiného, když toho svého znám s péčí jako takovou jsem spokojená, ale nejde mi do hlavy, jak je toto možné, že někdo neplatí nic a já platím 1400,– což si nemyslím že je zanedbatelná částka pro těhotnou, co penízky teď bude potřebovat jako sůl :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1617
9.6.10 10:56

Ahoj holky tak už mám za sebou taky screning snad to bude v pořádku výsledky budou do týdne, ale podle ultrazvuku by to mělo být v pohodě. Jsme 13+1 a máme 7cm :-) naštěstí u mé doktorky za nic neplatím ani za ten screning , platím jenom za fotečky 50kč. Holky už se nemůžu dočkat dne kdy se vzbudím a bude mi dobře!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
9.6.10 10:56

nedá mi nepřidat se. Já za nejhezčí porod považuji ten svůj první,před 20 ti léty, kdy jsme opravdu rodily jak na běžícím páse,na pokoji nás bylo 10, děti jsme dostávaly pouze na kojení, sprchy byly 2 pro celé oddělení…(dnes pro většinu asi těžko představitelná možnost porodu a umístění miminka) a možná toto všechno nás maminky dokázalo natolik stmelit,že jsme si byly poradkyněmi samy sobě, sestřiček téměř nebylo třeba, děti byly v pořádky, my odcházely z porodnice odpočaté,rozkojené a plné zážitků z nočních povídaček a „party“ na pokojích.....A vše šlo a nikdo si nestěžoval. Dokonce některá přátelství z porodnice vydžela dodnes… Dnes se hledají chyby skoro všude, každá předpokládáme,že jen my jediné na celém oddělení máme problém a je potřeba ho řešit… I doktoři a personál jsou jen lidi a věřím,že kdyby si každá z nás tuto nelehkou práci zkusila byt jen měsíc,přijde na to,že občas ani školy nestačí( příroda je nevyzpytatelná) a nervy s některými maminkami ,abychom měly ze železa,nebo dostávaly Lexaurin povinně na příděl.Přejme si proto lehké porody bez problémů, zdravé děti a to ostaní chce pevnou vůli a vydržet. :-)
Kandake držím pěsti! pokud byl v pořádku UZ,tak to ostatní už bude taky. :kytka: Vydrž,mně taky ještě pořád není ok, taky čekám ,kdy nastane ten nádherný den,kdy si nebudu povídat s wc..... :poblion: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
9.6.10 13:06

Ahoj maminy ,Berry máš pravdu že před 20 lety to bylo jiné já rodila před 19 lety a byla jsem ráda že si mě celkem sestry nevšímaly kojení a to vše jsem si dělala po svém a vyhovovalo mi to .Jinak dnes jsem byla na odběru plodové vody byl to zvláštní pocit .Doktor celkem arogantní byl mladý a asi mu vadil můj věk ale já na to kašlu je to hloupé mladě které o životě ještě moc neví ,ale sestra super ženská .Tak a teď budu čekat do 25 na výsledky .je fakt že asi zaleží jaký je ten pacient ,n2které ženské jsou hysterky a nemá to ten personál s nimi lehké .Já jsem to viděla dnes na té plodovce .jedna mamina tam dělala scény ,že chce partnera u sebe a třepala se tam ,tak se někdy nedivím že jsou protivní .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
9.6.10 13:18

Štefi, a jaký je ten odběr? Já teď čekám na krev a pokud špatný, tak budu váhat jestli jít nebo nejít taky. Někdo z toho má děsný zážitky, někdo zase to bere s úplným klidem.. jak jsi na tom Ty? A je to bolestivý? Pardon tolik dotazů :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
9.6.10 14:48

Ahoj není to nic hrozného ,trochu to píchne a pak akorát cítíš, že ti tu plodovku odebiraji , ale není to nic bolestivého .teď už ani necítím ,že mě píchaly .jestli ti to doktor nabídne ,tak bych šla budeš vědět na 98% ,že je vše v pořádku, plodovkou zisti skoro všechny vrozené nemoci, je to celkem velký seznam na co všechno tu plodovku zkoušejí.ne musíš se bát i riziko potratu je malé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
9.6.10 14:51

A ještě je výhoda, že po odběru plodové vody, jdeš ještě ve 20 týdnu na podrobný UTZ, kde kontroluji všechny orgány miminka ,jestli není nějaká vývojová vada ,tak potom už je malá pravděpodobnost, že by mimi nebylo zdravé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
9.6.10 17:30

Štefi, možná mně to taky čeká( podle toho,jak dopadne NT screening),tak mám pár otázeček. Máš po odběru nařízen klidový režim,pokud ano,jak dlouho ? Jsou ted pro tebe i nějaká jiná omezení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
9.6.10 17:31

Děkuju, já přemítám, jestli by kdyžtak nestačil právě jen ten velký UTZ… :think:
No uvidíme. Děkuji za dojmy, takhle to zní pohodářsky 8-)
Berry, dobré otázky! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
9.6.10 17:39

Já bych taky byla nejraděj,kdyby stačil :-D ,ale i tam můžou být občas nějaké nejasnosti,které s určitostí může potvrdit nebo vyvrátit pouze bud odběr chloriových klků, nebo právě plodové vody. Přiznám se,že na tu bych šla asi jen v nejzazsším případě.Kdyby prostě nebyla jiná možnost :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5159
9.6.10 21:34

Já se tedy přiznám se svým názorem - máme saozřejmě úžasné představy o tom, jak by porod měl vypadat, jak chceme mít miminko pořád u sebe a pod. Ale skutečnost pak může být úplně jiná. Porodní plán je dle mého názoru úplný nesmysl - napíšete si tam, že chcete přirozený porod bez chemie, že nechcete kleště apod., ale co když to jinak nejde? Je přece jasné, že nikdo nehcce klešťový porod a že k němu taky doktoři nepřistoupí, pokud to není nezbytně nutné. Já třeba hrozně chtěla miminko hned k sobě na pokoj, ale první společnou noc, poté, co jsem už skoro 48 hod nespala, jsem ho ještě ráda odevzdala sestřičkám, abych si aspoň na chvíli zdřímla.
Jinak Luu - pořád mě zaráží ti doktoři u vás, screening je přece úplně běžný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí