TP prosinec 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1027
9.6.10 22:06

Taky mě to zaráží, zvlášť jsem se na to ještě ptala, no jsme nějaký jiný „kraj“ - jihočeský, a tady se to tak dělá - i jsem mluvila s pár mladejma maminkama a k nim se ani ta informace o NT nedonesla! Ještě že máme internet. Když nevyjde krev, budu slídit dál.
Díky a hlavně ať jsme zdravé a veselé :dance: :srdce: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1246
10.6.10 06:42

Ahoj holky, tak na 8:40 jdu na screening :( snad bude vše v pohodě. Jsem z toho strašně nervózní.
Nejhorší je, že mi výsledky, podle toho co tady píšete, asi neřeknou hned :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3776
10.6.10 07:20

Ahoj holky, Leni držím palce ať je vše v tom nejlepším pořádku ;) Mám pocit jestli teda jde o ten screening v prvním trimestru, že výsledky jsou do týdne, ale kdyby tam něco bylo špatně dají ti vědět telefonicky ještě to odpoledne, teda aspoň takhle to chodí u nás :) Já tam sice ještě nebyla jdu až 28.6. :( Ale co holky říkají :) No vidím to tak, že budu asi tady poslední co půjde na screening :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2426
10.6.10 08:34

ahoj holky, opět vás všechny zdravím, dočetla jsem všechno, o co jsem přišla a jen reakce na petice apod., jak jste psaly, tuším předevčírem. Souhlasím také s tím, že jsem zatím nerodila, ale už jsem ležela na GPK ve FN a zdravotnický personál jsem zažila. Slyším (kritické,optimistické) názory od mých kamarádek, které již rodily ať už ve FN, u Mulačů nebo jinde. A uzavřela bych své rozhodnutí o alternativním a normálním porodu tak, že dnes ještě v mnoha nemocnicích se drží lékaři a některé sestry normálního porodu, pokud někomu vyhovuje, nic proti tomu nemám a fandím, ale já chci mít porod veden alternativně, pokud by to samozřejmě jinak nešlo, tak normálně. Ale tyto „bojovnice“ za alternativní porod jsou některými (nejen zdravotnickým personálem v určitých nemocnicích) brány ještě stále za nějaké „buřičky“, které chtějí zase něco jiného, což si myslím, že není fajn. Pak se možná rozhodují pro porod doma s dulou, porodní asistentkou. Nevím. Do podpisu peticí nikdo není nucen, tak jako například nejsem nucena podepsat petici ohledně očkování dívek proti rakovině děložního čípku, jak též obíhá republiku, ale chci pomoci těm, kteří se pak rozhodnout pro tuto cestu dobrovolně. a hlavně, ta cesta už bude vyšlapaná, budou mít možnost volby. Doufám, že tato petice a jiné mají smysl, jinak bych svůj hlas nedávala. Prostě, když někdo bude chtít rodit s dulou, tak bude tady ta možnost, protože naše podpisy tomu dopomohly a ne že o tom bude tak akorát člověk jen snít…Vím, že alternativní porod má smysl, ale možná že jsem jediná, možná ne. Můj jediný hlas nezmůže nic, ale tisíce a tisíce hlasů už může mít váhu. Ráda bych, kdyby bylo úplně normálně kdekoliv přijedu, slyšet:„Budete chtít rodit normálně nebo alternativně?“ Mít prostě možnost volby. Já, když chci mít alternativní porod, budu muset jet 55 km do nemocnice Hořovice, paradox - přitom v Plzni jsou 2 nemocnice bez této možnosti. Tak to je zase můj názor.

Včera jsem jinak byla na TN screeningu, tak to zatím, dle doktora vypadá nadějně. Miminko o 1cm poporostlo za týden a dumlalo si prst :andel: . Ode dneška mi napsal doktor neschopenku. Krásný den všem. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5159
10.6.10 08:43

Jitko, vpodstatě máš pravdu, souhlasím s tebou. Já bych měla šílený strach rodit mimo nemocnici, když si uvědomím, co všechno by se mohlo stát.
Ve Vítkovicích, kde jsem rodila, se snad alternativní porody nedělají, ale zase tě nenutí ležet celou dobu na porodním lůžku, sestra nám vykládala, jak to bude úžasné ulevovat si ve sprše a skákat na balóně apod., no a když přišlo na věc, nutili mě jít na balón, já ale nechtěla ani za nic, měla jsem takové bolesti, že jsem se nemohla ani pohnout, natož hopsat a dělat podobná alotria, tak jsem prohlásila, že se z toho lehátka nehnu. :lol: Ale porod celkem rychle postupovatl i tak, ty silné bolesti byly asi způsobené tím.
Někdo jiný si zase tyto možnosti moc chválí, to fakt člověk dopředu nenaplánuje.
A jaký chceš porod, do vody nebo něco jiného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3776
10.6.10 08:52

Jituš tak to gratuluju k neschopence a tiše závidím :palec: Jinak si taky myslím, že si nevybereš, co se zkomplikuje… Já to nějak neřeším, hlavně ať porodím zdravé miminko které bude z plna hrdla křičet, a co se mě týče, tak já už to pro něj nějak přetrpím :) Nemám z toho obavy, ani strach, spíš se už těším až budu mít drobečka doma :) A na Vítkovice slýchávám samou chválu, hlavně co se personálu týče a to je hodně důležité, stopro budu rodit tam, doufám, že kol Silvestra moc rodiček nebude :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
10.6.10 09:16

Ahoj holky,
koukám,že se tu rozjela debata o porodech.No já se připojim,jsem zdr.sestra v nemocnici a mám k tomu jasný postoj.Alternativní porod by měl být dostupný hlavně v soukromých nemocnicích,ať mají maminky tu šanci. Ale nemůžeme chtít po fakultní nemocnici,která má limit od zdr.pojišťovny,kolik může mít ve směně sester,aby nám tyto nadstandarty poskytovala.Posílají se sem komplikované porody a věřte,že maminky jsou pak vděčné,že jim a miminku zachrání život. A personál se logicky věnuje komplikovaným a ostatní nijak nevymazluje.Jen pro vaši informaci,máme jedno z nejnižších novorozeneckých úmrtí na světě!!!Takže mě to tak vyhovuje,až budu chtít rodit alternativně,sama si vyhledám kam budu muset dojet.Ale viděla jsem tolik komplikací při porodu u normálního průběhu těhotenství,že to určitě riskovat nebudu :roll:
Jo a Luu jsem taky jihočeský a na NT jdu ke svému gynekologovi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2426
10.6.10 09:40

Bebu, také mám zdrávku a pracovala jsem ve FN:-).Vím, o nízké úmrtnosti v ČR, chválihodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1246
10.6.10 10:01

Tak holky jsem doma ze screeningu. Ultrazvuk dopadl výborně a ještě čekáme na krev. Jeden celý dlouhý týden.
Mimisek má 6.5 cm. Celkem macík :D
Ptala jsem se na pohlaví a prý to ještě nejde vidět. Pak se ale zahleděla a prý možná chlapeček,ale ruku do ohně by za to nedala. Tak nevím jestli to brát v potaz či né :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2426
10.6.10 10:23

Leni, toje krásná zpráva :hug: . 6,5cm :kytka: :andel:
také mi přijde dlouhé, čekat týden na výsledky genetiky, ale dle mého doktora, měřil nt atd., tak to prý bude určitě dobré, tak doufám, že ano.
Tak držím palce, ať nám to čekání rychle uteče :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
10.6.10 10:27

.-) Leni krása! Hlavně,že je malé v pořádku, týden uteče jak voda. Mně to čeká příští týden,vysledky budu vědět ještě tentýž den. Nemůžu se dočkat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
10.6.10 12:22

ahoj holky,
hlasim se ze screeningu. vysledky budou za tyden, mam si zavolat. na utlrazvuku pres bricho nebylo moc videt (pry mam zaklonenou delohu), vaginalnim lepsi (byly videt kosticky!), ale stejne ne sije (na NT). tak vypit hodne vody, pockat a znovu pres plny mocak. dite se moc co se tyce pohybu nepredvadelo (je po ranu line, po kom to asi ma :mrgreen: ), ale snad vse v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1246
10.6.10 12:29

A myslíte holky, že mám brát v potaz to, že řekla, že to bude mžná kluk, ale že by zan to ruku do ohně nedala? Já totiž nevím, jestli se tím chlubit tatínkovi, nebo ještě ten měsíc počkat? Jelikož další KO máme až 12.7 a to jdeme hned na další screening

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3776
10.6.10 13:27

Určitě bych s tím počkala, ve 12. týdnu je ještě moc brzo podle mě… a jistotu nemáš defakto nikdy, u kluka asi jo, ale nevím, jestli tak brzy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
10.6.10 13:55

ahoj holky, hlasim, ze jsme se vratili z dovolenky, snad trochu odpocati, ale je fakt, ze s tim mimcem uz to neni takove leharo jak driv :)
v utery jsem byla na screeningu, podle doktora je vše ok, ale radeji mam prijit za 4 tydny znovu na kontrolu.
a jestli teda muzu pridat trochu svych zkusenosti.. rodila jsem ve Zline, byla jsem moc spokojena, mame tam balony, skoro ve vsech boxech jsou vany, zidlicky na porod, no snad vsechno co se u moderniho porodu pouziva. porod vedou porodni asistentky, pouzivaji aromaterapii, muzu si donest vlastni hudbu, lekar se ucastni az samotneho porodu. byla jsem moc spokojena.
jak tady uz nektera z vas psala, prvni noc jsem byla vdecna za to, ze si maleho nechali u sebe a ja jsem se mohla naposledy vyspat :)
a co se tyce screeningu - mame u nas 2, jeden soukromy a druhy v nemocnici, soukromy stoji 1400,–, v nemocnici nic. Ale pokud napise lekar doporuceni, protoze ma podezreni, je i ten soukromy zdarma.
U prvniho tehu jsem byla naprosto v poho, tak me tam lekar neposlal, zaplatila jsem si ho sama, ted kvuli toxoplazmoze to mam zdarma..
konec romanu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital