Poradna duly
Jana Čurdová
Děkuju Vám holky za pěkné přivítání:-)
tak co se týče porodného,jsem tak půl na půl.věřím,že někomu to opravdu moooc pomůže,ale zase šetřit se fakt musí.byla bych pro,aby jej snížili na polovic a nechali tak,aby se mohlo porovnat,jestli to státnímu rozpočtu vůbec něco pomůže:-)a rozhodně by politici měli začít i u sebe,jako ty jejich náhrady na dopravu,auta,řidiče,stravu,bydlení a Bůh ví na co ještě:-(vždyť kolikrát za život maminka to porodné dostane?a kolikrát do roka dostávají oni odměny,náhrady,bonusy a úlevy…opravdu ze mě nemluví závist,ale když šetřit,tak Všude!
Jo a s klíšťat mám též strach,milujeme procházky lesem,celá rodina,ale jsem ten tip,co tam strčí jenom ruku a už jich mám na sobě ze 5kousků…tak to teď raději omezím
zatím paaa
no uz je vidim jak delaji skrty u sebe
…
paradoxne mne by to porodny ted pomohlo vic nez u prvniho preci jen jsem 3 roky doma a korunek se tolik nedostava, navic manza v praci maji taky penezni skrty, Bibi pujde do skolky…takze prilepseni na kazdy mesic by z toho bylo… no ale je fakt ze stim nic neudelame a muzeme doufat, ze to statu opravdu pomuze…
no pokud by to nechali jen socialne slabsim tak na to ve vetsine dosahnou zas jen ty co pro prachy rodi ![]()
Raven, máš pravdu. je to začarovaný kruh
, všichni kolem škrtají s penězi, jen politici asi ne
. to by chtělo na ně petici
pokud by si tedy dali říct, jako že spíše asi ne.
ahoj, resily jste, co pomaha na zacpu. ja tento problem nemam, ale pote, co se objevily v obchodech sice silene drahe, ale taaak uzasne dobre broskve a nektarinky, tak jsem jich schopna sezrat (to opravdu nejde nazvat snist) tu kilovou bednicku denne. a to opravdu se stolici pomaha, az moc!
ahojky holky, po dlouuuuhhhéééé odmlce
dělají nám novou koupelnu a já se k počítači nedostanu
do toho jsem od minulého týdne pořád v jednom kole a už to pomalu nezvládám
a co vy ostatní těhulky?? p+kn+ nám to utíká že.. pomalu se blíží červenec a pak už to bude fofr, dovolené a začátek škol a uffff
děsně to letí ![]()
Ahoj holky, ráda bych se k vám ještě přidala. Jmenuji se Kristýna, je mi 24 let a čekám první mimi.PM 25.2. TP 2.12. tento týden začnu 16.týden ![]()
Ahoj holky
koukám že se názory na porodné moc neliší a máme je skoro stejné
Každopádně já jsem taky pro aby se nejdřív začlo šetřit a těch nahoře jelikož oni ty jejich příspěvky na busy jídlo doktory a já nevím co ještě nepotřebují, výplaty mají dost velké a nevíc třeba k čemu mají příspěvky na busy když mají všichni auta a do busu by ani nevkročily
Podle mě by měly začít šetřit jinde a ne na normálnmích lidech kterým se to porodný třeba fakt hodí. Sama za sebe můžu říct že se nám opravdu bude hodit přčci jen mimísek něco bude stát a zrovna moc pěněz nemáme ![]()
Taky nechápu ty maminy jak jsme se dočetla v jiných diskuzích které píší že jich se to už sice netýká(mají už děti a porodné dostaly)ale že jsou pro zrušení porodného…no ještě aby nebyla pro- když svoje porodné už dostaly a teď jim je to jedno že jiným to pomůže…zajímalo by mě jestli by byly takové frajerky a když by to bylo možné tak by ho třeba vrátily, když teď jsou pro zrušení ![]()
No každopádně můžem jen dufat že když to zruší tak to bude platit až od nového roku.
Jinak já mám z klíšťat tak yhrůzu a už vůbec při pomyšlení ža bych je musela vyndavat takže asi do lesa moc chodit nebudu ikdyž mě to mrzí jelikož ráda chodím na houby ![]()
Vítám Kristaven ![]()
Ahoj holky,
vítám nové tváře ![]()
A nemůžu se nepřidat ke komentáři porodného… Vnímám to jako jednorázovou podporu toho miminka a jsem jednoznačně proto, aby zůstalo zachováno. Mateřská i rodičovský příspěvek je výsměch, ale respektuju to.
Co mi vadí tak děsně, že už jen tím psaním tady se vzteky zajíkám, je např. zastrpování mzdy - ti co vydělají nad 100 000 měsíčně mají směšné daně. Těm se to pak hlásá o sociálních dávkách.
Jednoznačně jsem pro zavedení progresivní daně, omezení těch všech doživotních rent vojákům a policistům a minimalizování náhrad politikům.
Tam se rozhodně ušetří mnohem víc než tím, že se budou krátit mateřské a rušit porodné…
Je to fakt na dlouhou diskusi, do pár řádků se to nahustit nedá. ![]()
http://leteckaposta.cz/558081013
dopsán seznámek těhulek, nové maminky, zda-li máte tip, co čekáte, a chcete se pochlubit, tak nám to také napište:-). díky.
Ji
Ahoj maminy .vítám Kristýnu ,psala jsem už do diskuze ohledně porodného a úplně se mi zvedl tlak a to ho mám nízký
,Nejvíce mě zaráží že všichni politici ,jestli to jsou nový nebo starší ,šahají po penězích rodinám s dětmi a ne podívají se na ty lidi co mají miliony z nelegálních obchodu viz daň z paliv .Ví, že jim tam unikají miliardy, ale nikdo z tím nic nedělá .Obyčejný člověk jen dělá a platí daně a když dluží korunu tam mu vezmou dvě a s nimi se nic nedělá ,jen si udělali dojnou krávu z našeho státu .Nechápu proč bych neměla dostat porodné ,když porodím dalšího daňového poplatníka ,platím daně za vše co si koupím ,pracuji celý život ,tak bych za to mohla něco dostat od státu ,jsem ročník, který už důchod od státu nedostane ,tak jednorázoví příspěvek můžou dát.některé maminy co psali že porodné nepotřebuji mají možná bohatého muže tak můžou porodné dát třeba na charitu .Já ty peníze použiji pro své mimčo moc mi ty peníze pomůžou .Názor že porodné zneužívají určitá menšina ,tak ta ty peníze dostane jinak než porodným, když jí zruší .Narozdíl od nás co pracujeme celý život si to umějí vyřvat.kdo příjde zkrátka budeme mi obyčejné maminy