TP prosinec 2010

• Fotoalbum (28)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8078
15.6.10 12:23

Ahojik holky,štefi OVE,tak s těma utz mě to bylo řečeno mým doktorem jinak.každá žena,ať těhotná,či nikoliv,má např.u vzp hrazeno celkem 12utz do roka.jelikož jsem se léčila s neplodnosti už i minulý rok,utz nám za rok 09 vyšly pokrýt s pojišťovny.
ale letos,už jsem v březnu,ještě jsem ani nebyla těhotná,měla 12utz,a tak když jsem si šla na začátku dubna potvrdit vytoužené,vymodlené těhu,musela jsem za ten 13tý utz zaplatit 300+50za foto+30kč poplatek:-)naštěstí,tu mají službu takovým mamčám jako jsem já,že jsem dala ve 12t poplatek 1 000kč,s tím,že mám do konce všechny utz pokryty.tak všude je to jinak,záleží asi fakt na doktorech atd.mějte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5159
15.6.10 12:39

Ahoj. Manžel u porodu snad bude - teda jestli to stuhnem nějak vyřešit a umístit k někomu malého. Byl i minule a byla jsem moc ráda. Oni by ani stejně nedovolili tatínkovi nic jiného, než stát za hlavou (alespoň ve Vítkovicích), takže toho fakt moc neviděl. A špatné vzpomínky na to určitě nemá.
Mi taky řekl doktor pohlaví až ve 20tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3776
15.6.10 12:41

Jituš jj MUDr. Koucký je z porodnice.cz taky si myslím že dobrý odpovědi má hodně lidský přístup a taky mě utvrzuje čím dál tím víc v tom, že ne vše co se píše je pravda, např. u té stravy, že by těhotná neměla paštiku, párky, hermelín, nivu a bůhví co ještě, se ho tam taky jedna ptala že snědla grilovaný párek a hermelín jestli se nemohlo něco stát, tak taky odpovídal jako že by ho zajímalo kde to ohledně té stravy čteme a že si máme položit spíš otázku, jak by to jako mohlo to dítě poškodit… Taky si myslím, kdysi se 90% toho co se dnes dočtem nevěděli, jedli sádlo a bůhví na co přišli prostě jedly vše, poprvé do poradny šly v 7. měsíci a my jsme všichni zdraví… takže číst, ale nepřikládat tomu až takovou váhu, já když chci vědět něco tak si napíšu tam a pan Koucký mi vždy dobře odpoví :) A uklidní, beru ho za supr doktora a taky bych takového chtěla i když některé jeho názory se shodují s názory mého gynekologa ale přece jenom on je vyhlášený gynekolog v ČR :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3776
15.6.10 12:59

Další odpověď na pohyby co by vás taky mohla zajímat, myslím že dost užitečná :) I když asi ještě brzy :D

Dobrý den,pravidla pro vnímání pohybů jsou nastavena od cca 28-30.týdne, aspoň deset epizod pohybů během 12-ti hodin…do té doby by jste pohyby měla vnímat aspoň „nějak“, tzn.i třeba nerovnoměrně během dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4407
15.6.10 13:33

Ahoj holky blahopřeji všem ke skvělým výsledků a jen tak dál po celé těhu :potlesk: :kytka:

Já jdu až 30.6. na krev a 15.7. do poradny to si ještě počkám ale už teď se moc těším :dance:

Dneska v noci mě chytla 2krát křeč do břicha tak snad se nic nestalo mimískovi :nevim:

Jinak Berry a Lenka mají opravdu krásný ježíškovský datum :palec: Já bych si tedy přála být na vánoce už doma tak snad mimísek nebude otálet :lol:

A tatínek u porodu nebude, bojí se. Tak se mnou bude jen po tu první dobu porodní, sice mě to mrzí ale nutit ho nechci, třeba názor během těhu změní :think: Ale jinak na to že je to naše první mimčo tak je na mě moooc hodný a milý :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3776
15.6.10 13:55

Ohledně „zakázaného“ jídla v těhu, co se píše na všelijakých stránkách, opět odpověď MUDr. Kouckého

Dobrý den, osobně, včetně mé ženy samozřejmě, jsme se v těhotenství řídili jednoduchým pravidlem: těhotenství není nemoc. Takže si s chutí dávala plísňové sýry, saláty, dobré víno atd…:-) Základním pravidlem je dodržet datum spotřeby. Nic víc. Že je kolem toho napsána spousta nesmyslů, zejména některé rádobyodborné servery v tom přímo excelují, je věc druhá,bohužel,mi pak přibývá práce zde…jestli se chcete trápit a stresovat, čtěte tyto nesmyslné informace dále,jestli si chcete těh.užívat, doporučil bych se nijak neomezovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5159
15.6.10 14:01

Cassi, to jsem ráda, že jsi mi to potvrdila, já se cpu Hermelínem furt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3776
15.6.10 14:10

No tak já občas :) ale víš jak nic se nemá přehánět :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2323
15.6.10 14:33

Ahojky holky :-)
Tak já jen odpovím krátce na ta vaše témata.

Manžel u porodu být chce, jestli tam nakonec opravdu bude je věc druhá. Já bych byla moc ráda, ale on má hrůzu z krve, z injekce atd. Aby jim nakonec nepřidělal práci :-)

Ultrazvuky mi říkali v CARu, že VZP hradí max 7 do roka a max 3 za čtvrtletí. Ostatní prý musím platit. Tam jsem je platila, u mého Dr. neplatím za nic - ani za ultrazvuk, ani za fotky (překvapivě).

A co se týká jídla tak baštím co mi mimísek dovolí :-) Takže v pohodě :-)

Mějte se kráááááásně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4960
15.6.10 14:50

Já taky jím, na co mám chuť :palec:
Jinak co se týče porodu, přítel se zpočátku cukal, že nesnáší krev a tak jsem mu vysvětlila, že bude muset hlídat, aby nám bobuláča při porodu nevyměnili. To na něj zabralo :lol: Teď si pomalu na tu myšlenku zvyká a začíná sondovat po kamarádech :palec:
Jinak o víkendu máme svatbu-kdyby některá z Vás měla návod, jak vyslat tchýni na měsíc, zaplatím i zlatem :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
15.6.10 15:14

Velikost mimíska-doplnění

Omlouvám se všem,za nejasnost,respektive za neúplné info,kterým jsem tady nejspíš udělala zmatek. :oops: Mimi má od hlavy k zadečku 5,9 cm, celkem i s nožičkama (jako kdyby v narovnaném stavu) 11,8 cm. Tak nám to bylo vysvětleno panem doktorem. Taky jsem se divila,jak je už velké, ale když to řekl doktor, asi to tak má být :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
15.6.10 15:26

Pirrippi- vyslat tchyni na mesic :mrgreen:
napada me uple pubertalni reseni ji treba opit. ale asi radsi ne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
15.6.10 15:27

a jeste GRATULACE ke svatbe :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
15.6.10 15:37

Leni tak to gratuluju, já jsem bohužel z Brna,tak to se nesetkáme. :-? Jinak pokud neporodím dřív,tak toho 24 ho je u mně konečný termín porodu ,at se děje co se děje, nesmím přenášet,takže ráno nasmažím šnycle, hodím do kabele i s věcma do porodnice a salátem a frčíme rodit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2426
15.6.10 17:28

pirripi:-), nemám návod na tchýni, jak se jí zbavit (já mám moc fajn), ale bývalý kolega z nemocnice (doktor) se nám spolupracovnicím při obědě onehdá chlubil, jak se zbavit tchýně: pořídit si zlou rasu psa:-) a víte, že to zafungovalo? prý se od nich odstěhovala, když jí párkrát asi zubama chytil za ruku, jak nám říkal s úsměvěm… a pak ještě přišel na to, že koupí takového psa ještě jednoho - pro manželku - a netrvalo dlouho a rozvedli se, takže mu zbyli dva pejskové, kteří mu pomohli k vytouženému klidu…
co dodat, snad tohle nebudeš potřebovat:-).
Užijte si hezky svatbu:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital