Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojik holky,štefi OVE,tak s těma utz mě to bylo řečeno mým doktorem jinak.každá žena,ať těhotná,či nikoliv,má např.u vzp hrazeno celkem 12utz do roka.jelikož jsem se léčila s neplodnosti už i minulý rok,utz nám za rok 09 vyšly pokrýt s pojišťovny.
ale letos,už jsem v březnu,ještě jsem ani nebyla těhotná,měla 12utz,a tak když jsem si šla na začátku dubna potvrdit vytoužené,vymodlené těhu,musela jsem za ten 13tý utz zaplatit 300+50za foto+30kč poplatek:-)naštěstí,tu mají službu takovým mamčám jako jsem já,že jsem dala ve 12t poplatek 1 000kč,s tím,že mám do konce všechny utz pokryty.tak všude je to jinak,záleží asi fakt na doktorech atd.mějte se
Ahoj. Manžel u porodu snad bude - teda jestli to stuhnem nějak vyřešit a umístit k někomu malého. Byl i minule a byla jsem moc ráda. Oni by ani stejně nedovolili tatínkovi nic jiného, než stát za hlavou (alespoň ve Vítkovicích), takže toho fakt moc neviděl. A špatné vzpomínky na to určitě nemá.
Mi taky řekl doktor pohlaví až ve 20tt.
Jituš jj MUDr. Koucký je z porodnice.cz taky si myslím že dobrý odpovědi má hodně lidský přístup a taky mě utvrzuje čím dál tím víc v tom, že ne vše co se píše je pravda, např. u té stravy, že by těhotná neměla paštiku, párky, hermelín, nivu a bůhví co ještě, se ho tam taky jedna ptala že snědla grilovaný párek a hermelín jestli se nemohlo něco stát, tak taky odpovídal jako že by ho zajímalo kde to ohledně té stravy čteme a že si máme položit spíš otázku, jak by to jako mohlo to dítě poškodit… Taky si myslím, kdysi se 90% toho co se dnes dočtem nevěděli, jedli sádlo a bůhví na co přišli prostě jedly vše, poprvé do poradny šly v 7. měsíci a my jsme všichni zdraví… takže číst, ale nepřikládat tomu až takovou váhu, já když chci vědět něco tak si napíšu tam a pan Koucký mi vždy dobře odpoví
A uklidní, beru ho za supr doktora a taky bych takového chtěla i když některé jeho názory se shodují s názory mého gynekologa ale přece jenom on je vyhlášený gynekolog v ČR ![]()
Další odpověď na pohyby co by vás taky mohla zajímat, myslím že dost užitečná
I když asi ještě brzy ![]()
Dobrý den,pravidla pro vnímání pohybů jsou nastavena od cca 28-30.týdne, aspoň deset epizod pohybů během 12-ti hodin…do té doby by jste pohyby měla vnímat aspoň „nějak“, tzn.i třeba nerovnoměrně během dne.
Ahoj holky blahopřeji všem ke skvělým výsledků a jen tak dál po celé těhu
![]()
Já jdu až 30.6. na krev a 15.7. do poradny to si ještě počkám ale už teď se moc těším ![]()
Dneska v noci mě chytla 2krát křeč do břicha tak snad se nic nestalo mimískovi ![]()
Jinak Berry a Lenka mají opravdu krásný ježíškovský datum
Já bych si tedy přála být na vánoce už doma tak snad mimísek nebude otálet ![]()
A tatínek u porodu nebude, bojí se. Tak se mnou bude jen po tu první dobu porodní, sice mě to mrzí ale nutit ho nechci, třeba názor během těhu změní
Ale jinak na to že je to naše první mimčo tak je na mě moooc hodný a milý ![]()
Ohledně „zakázaného“ jídla v těhu, co se píše na všelijakých stránkách, opět odpověď MUDr. Kouckého
Dobrý den, osobně, včetně mé ženy samozřejmě, jsme se v těhotenství řídili jednoduchým pravidlem: těhotenství není nemoc. Takže si s chutí dávala plísňové sýry, saláty, dobré víno atd…:-) Základním pravidlem je dodržet datum spotřeby. Nic víc. Že je kolem toho napsána spousta nesmyslů, zejména některé rádobyodborné servery v tom přímo excelují, je věc druhá,bohužel,mi pak přibývá práce zde…jestli se chcete trápit a stresovat, čtěte tyto nesmyslné informace dále,jestli si chcete těh.užívat, doporučil bych se nijak neomezovat.
Cassi, to jsem ráda, že jsi mi to potvrdila, já se cpu Hermelínem furt.
Ahojky holky ![]()
Tak já jen odpovím krátce na ta vaše témata.
Manžel u porodu být chce, jestli tam nakonec opravdu bude je věc druhá. Já bych byla moc ráda, ale on má hrůzu z krve, z injekce atd. Aby jim nakonec nepřidělal práci ![]()
Ultrazvuky mi říkali v CARu, že VZP hradí max 7 do roka a max 3 za čtvrtletí. Ostatní prý musím platit. Tam jsem je platila, u mého Dr. neplatím za nic - ani za ultrazvuk, ani za fotky (překvapivě).
A co se týká jídla tak baštím co mi mimísek dovolí
Takže v pohodě ![]()
Mějte se kráááááásně ![]()
Já taky jím, na co mám chuť ![]()
Jinak co se týče porodu, přítel se zpočátku cukal, že nesnáší krev a tak jsem mu vysvětlila, že bude muset hlídat, aby nám bobuláča při porodu nevyměnili. To na něj zabralo
Teď si pomalu na tu myšlenku zvyká a začíná sondovat po kamarádech ![]()
Jinak o víkendu máme svatbu-kdyby některá z Vás měla návod, jak vyslat tchýni na měsíc, zaplatím i zlatem ![]()
Omlouvám se všem,za nejasnost,respektive za neúplné info,kterým jsem tady nejspíš udělala zmatek.
Mimi má od hlavy k zadečku 5,9 cm, celkem i s nožičkama (jako kdyby v narovnaném stavu) 11,8 cm. Tak nám to bylo vysvětleno panem doktorem. Taky jsem se divila,jak je už velké, ale když to řekl doktor, asi to tak má být ![]()
Pirrippi- vyslat tchyni na mesic ![]()
napada me uple pubertalni reseni ji treba opit. ale asi radsi ne ![]()
Leni tak to gratuluju, já jsem bohužel z Brna,tak to se nesetkáme.
Jinak pokud neporodím dřív,tak toho 24 ho je u mně konečný termín porodu ,at se děje co se děje, nesmím přenášet,takže ráno nasmažím šnycle, hodím do kabele i s věcma do porodnice a salátem a frčíme rodit ![]()
pirripi:-), nemám návod na tchýni, jak se jí zbavit (já mám moc fajn), ale bývalý kolega z nemocnice (doktor) se nám spolupracovnicím při obědě onehdá chlubil, jak se zbavit tchýně: pořídit si zlou rasu psa:-) a víte, že to zafungovalo? prý se od nich odstěhovala, když jí párkrát asi zubama chytil za ruku, jak nám říkal s úsměvěm… a pak ještě přišel na to, že koupí takového psa ještě jednoho - pro manželku - a netrvalo dlouho a rozvedli se, takže mu zbyli dva pejskové, kteří mu pomohli k vytouženému klidu…
co dodat, snad tohle nebudeš potřebovat:-).
Užijte si hezky svatbu:-)