Poradna duly
Jana Čurdová
ahoj holky, koukam, ze uz nakupujete. ja zatim mam akorat to, co moje mamka vytahla po nas (4 deti) a ji a sourozencich (3 deti) takze snad nebudu muset do 3 let kupovat vubec nic
uz jsme to probraly, nektere veci vyhodily, ale vetsina pouzitelna. tak spis uvazuju, ze musim neco koupit ja, abych si udelala radost (asi fakt spis sobe, protoze miminu je to jedno
).
jinak my si taky urcite NENECHAME rict pohlavi (uz i babicky to snad zkously). at je to poradny prekvapeni, darecek.
jeste- taky jsem uvazovala o satkovani, hlavne kvuli mnozstvi schodu v okoli bydliste, kdyz chci kamkoliv. jak moc rychle se clovek nauci ty uvazy? je nutne se to zacit ucit uz pred porodem? nebo to nechat byt, ze ono se to proste napopate, napodesate… podari?
Lenka1987 píše:
Jinak mě strašně učaroval kočárek od ABC designu http://www.malvik.cz/…n-Cobra-2010
Pro holčičku s růžovou a pro chlapečka samozřejmě s modrou
Leni, tak ten kočárek je śenzační, moc se mi líbí, taky
.
Vítám všechny nově příchozí
.
Holandanko…těšíme se na poznatky ze zahraničí, super
.
O šátku jsem takly hodně přemýšlela, ale nejdřív bych si to potřebovala vyzkoušet. Takže ještě počkáme. času dost
.
Ankar http://www.umc.cz/…icko/node/70, píšou tam, že je určitě lepší a třeba se to naučit ještě před porodem… Já teda bez kurzu vůbec nevím jak bych k tomu přišla, a asi to ani nebudu užívat, neznám nikoho v okolí kdo by to dělal ![]()
Co se týče šátku, tak ten je pro mě jasná věc, zaprvé všude kolem jsou schody a máme i mezonetový byt s dvojema schodama, navíc třetí patro bez výtahu… prostě schody kam se podíváš. Četla jsem na téma nosit vs. nenosit už obrovské množství článků a vybrala jsem si z toho pro sebe, že jednoznačně nosit jak jen to půjde. Tak uvidíme, co budu jednoho dne říkat, až budu celou zimu tahat v šátku mrňouse, možná pak ještě ráda sáhnu po kočáru. Ale zatím hraju silnou hrdinku ![]()
A kabát je drahý, já vím, ale na druhou stranu je zároveň těhotenský i nosící (se dvěma různýma vsadkama, jedna s dírou pro mrně) a navíc tohle je naše první mrně, ale rádi bychom časem ještě 1-2 další tak si říkám, že ho snad dost unosím. Ale hlavně jsem prostě marnivá baba, a vím, že i v zimě a s břichem se budu chtít líbit
![]()
No tak já mám teda z šátku strach
Přijde mi, že uvázat nějakou látku na uzel.. já nevím no, bála bych se, a navíc cena je srovnatelná s klokánkou, co se dá koupit atestovaná, takže když už volila bych toto, ale na zimu mi to nepřijde moc praktické
My sice taky nemáme výtah, takže pár schodů vyjít musím, ale to se zvládne přece ve vajíčku ![]()
no, co se týče certifikace, tak ten šátek co mám (Hoppediz) jí má, českou i německou, krom toho z německa nějaký certifikát něco ve stylu „zdravý život“
Já na certifikace moc nedám, ale prostě to asi není jen tak ledajaký uzel.
Ale kapsu budeme nejspíš kupovat taky, pro budoucího tatínka. Přeci jen jeho 2 metry a mých 168cm jsou trochu nepoměr, potřeboval by delší šátek, tak bude mít kapsu. Říkal, že už se těší, jak si bude pyšně vykračovat s prckem v kapse na břiše
Do kapsy se mrně určitě líp dává, zas šátek je univerzální a dá se uvázat na spoustu způsobů, každé má něco. A jinak k šátkům bývají i příručky s technikou vázání, samozřejmě jsem neodolala a hned něco podle návodu zkoušela šmodrchat a dopadlo to docela dobře, tak jsem usoudila, že to snad i po technické stránce budu zvládat ![]()
Pardon za dlouhé řeči, jdu se učit, zkouška z holanštiny volá ![]()
Aho, vítám nově příchozí.
Já jsem začala se synem šátkovat a později a moc se mi nedaří - nezvykl si a tak se mrská, že už se mi těžko podaří ho uvázat. Takže používám Manducu (ergonomické nosítko), ale za chvíli to s břichem nepůjde. S miminkem bych chtěla začít hned. Právě přemýšlím, jestli to zvládnem jen se šátkem a kočárkem a nebo bude nutný ten dvojkočár.
Ahojky holky ![]()
Já jsem zatím pokoupila jen jedny gatě a jedny šaty pro sebe.
Na mímo asi nic kupovat nebudu, dostala jsem od kamarádky strašnou haldu věciček pro holčičku i pro chlapečka (ona má oboje), takže snad nebudu nic moc muset pořizovat. Je to jako nové, ty dětičky to fakt moc neunosí.
A co to bude si nechci nechat říct, moje kolegyně z práce měla 100% předurčeného chlapečka, takže ani moc neřešil jméno pro holčičku, všechno modré a teď mají krásnou holčičku
Ona chděra rodila císařem, tak když nám její manžel volal, že mají holčičku, ona to ještě ani nevěděla.
My jsme se dohodli, že to vědět nechceme.
Chci jít sice na 3D ultrazvuk kde by to mohlo být vidět, ale potvrdit od Dr. to nechci. Ať je nějaké překvápko ![]()
A kočárek už mám vybraný pěkně dlouho… Je to tenhle, nevím, jestli jsem ho už náhodou nevnucovala ![]()
Líbí se mi že je odpružený (máme chatu skoro v lese a plánuju tam být převážnou část léta) a je moc dobře skladný.
Tak to je náš favorit ![]()
http://www.detskydum.cz/…2010-799201/#…
Tak to jsem nakonec překvapená, že je nás tolik, kdo si to nechce nechat říct. Ovšem holky, jak jsme byli na velkém UTZ ve 20tt, tak jsme tam toho pindíka poznali i sami - tak nevím. ![]()
JOJ ten kočárek hezkej, ale já plánuju teda koupit max. do 8 tis.
A to ještě není ani s autosedačkou
Já jsem teda z Ostravy, tak nevím jestli tady máme levnější kočárky či co, ale kamarádka kupovala tak před 10ti měsíci kočárek úúplně se vším všudy i s vajíčkem, nový a za 8 tisíc, takže víc jít moc nechci ![]()
No tenhle je dražší, to je pravda, ale chci ho nechat i na druhé děcko.
Navíc ho budeme pořizovat v Německu a tam vyjde ten komplet (sporťák, korbička + autosedačka) asi na 16 tis, což si říkám, že je pro 2 děti únosné.
Moje kamarádka dala 30 tis za kočárek. Sice ho taky měla na 2 děti, ale to už i připadá fakt ranec…
Já jsem si dala limit 20 tis, do toho se musím vejít
Čím míň, tím lépe ![]()
Mrzí mě že hodně těch kočátků nemají to odpružení, to bych z toho dítěte tam u nás fakt vyklepala duši ![]()
halucinka píše:
Tak to jsem nakonec překvapená, že je nás tolik, kdo si to nechce nechat říct. Ovšem holky, jak jsme byli na velkém UTZ ve 20tt, tak jsme tam toho pindíka poznali i sami - tak nevím.
Hm, toho se taky „bojím“, že to poznáme sami
No když to uvidíme, tak to uvidíme, no. Ale raději bychom překvapení ![]()
Ahojky holky,už jsem tu dlouho nebyla ,nešel mi net.Tak jak si to tu dočítám ,koukám že už nakupujete nebo pomalu promýšlíte co vše bude potřeba.Já čekám svoje první mimi a v okolí nemám nikoho kdo by mi něco půjčil,to znamená,že si vše budu muset koupit sama.Nad kočárkem jsem už přemýšlela a stále vyhrává casualplay s4 nebo ještě jeden jemu podobný.Ale budu ho kupovat až na poslední chvíli.Příští týden mě čekají triple testy,tak už začínám docela stresovat.
Ahoj Moki, ty testy dopadnou určitě dobře
budu držet palečky. Já na triply jdu až 12.7,jelikož má doktorka bude mít 2 týdny předem dovolenou a budu kvůli tomu uset přijet až ze slovenska, kde strávím 16 dnů. To už snad i to pohlaví bude znát.
Jinak v partnerově rodině jsou samé děti a velká výbavička všeho možného,ale nikdo nám nic nenabídl, takže to taky budeme vše kupovat sami. ![]()