Poradna duly
Jana Čurdová
ahoj holky,
vitam nove tvare, obzvlast Jancu kousek od vsetina, konecne prvni, co je pobliz zlina ![]()
jinak se chci taky vyjadrit k porodnemu..
vicemene souhlasim s Halucinkou. miminko bych si poridila klidne i bez porodneho, jak uz tady nekdo napsal, stejne jsme za to poridili neco nepodstatneho, pac vetsinu veci jsme meli uz nakoupeno dopredu.
Myslim, ze socialni podporu v materstvi mame na rozdil od spousty zapadnich statu velice dobrou. Malokde maji MD placenou 3 roky! (nekdo dokonce 4).
Kdyz mi babicka rika, ze driv musely do prace uz po pul roce.. mame se fakt dobre.
A v Thajsku bychom si jako kralove zili i my
tritydenni dovolenka vcetne letenek, masazi, ubytka a vseho nas vysla na 20 tis.. 2× si odpustim chorvatsko a muzu do thajska ![]()
Příspěvek upraven 14.06.10 v 16:14
Jane, to je sice pěkné, ale Německo na to narozdíl od našeho státu má. To je celý problém. Kdybychom na to měli, ať klidně dávají porodné i 60 000.
jane.cz- pracovala nebo zila jsi nekdy dele v Nemecku? a popr. kde? ja ano a nejak vidim jine Nemecko nez ty.
ono nikde neni zivot jako pirko.
Jani, tak to tak vidím, že bysme se měly všechny těhulky sejít v Praze a demonstrovat před politiky
, každá z nás máme v lecčem pravdu.
Je smutné, že toto politiky nenapadne, že na to zase musí přijít ženská, těhulka. I když, oni ten problém jistě vnímají, jen dělají mrtvé brouky.
danuska01 píše:
ahoj holky,
vitam nove tvare, obzvlast Jancu kousek od vsetina, konecne prvni, co je pobliz zlina
jinak se chci taky vyjadrit k porodnemu..
vicemene souhlasim s Halucinkou. miminko bych si poridila klidne i bez porodneho, jak uz tady nekdo napsal, stejne jsme za to poridili neco nepodstatneho, pac vetsinu veci jsme meli uz nakoupeno dopredu.
Myslim, ze socialni podporu v materstvi mame na rozdil od spousty zapadnich statu velice dobrou. Malokde maji MD placenou 3 roky! (nekdo dokonce 4).
Kdyz mi babicka rika, ze driv musely do prace uz po pul roce.. mame se fakt dobre.
A v Thajsku bychom si jako kralove zili i mytritydenni dovolenka vcetne letenek, masazi, ubytka a vseho nas vysla na 20 tis.. 2× si odpustim chorvatsko a muzu do thajska
Příspěvek upraven 14.06.10 v 16:14
děkuji za milé uvítání Danuska01:-)
Jitka Hr. píše:
http://leteckaposta.cz/558081013
dopsán seznámek těhulek, nové maminky, zda-li máte tip, co čekáte, a chcete se pochlubit, tak nám to také napište:-). díky.
Ji
Děkuji za připsání:-),jinak se mi to na telefonu neoběví,tak hned jak budu na pc,kuknu:-) jinak při Nikol,jsem ani nevěděla,že jsem těhotná,žádné nevolnosti,bolesti,atd.za to teď je to fakt „peklo“.proto si myslím,že by to mohl být kluk.manžel by byl nejšťastnější na světě,i když já bych brala spíš princeznu:-)no ať je to,co je to,hlavně ať je to zdravučké!jo a říct si to od doktora nenechám:-)ani v Niky,jsme si to nenechali říct a můžu říct,že po tom 30ti hoď.porodu,to bylo to nejkrásnější překvapení na světě:-):-):-):-):-):-)
Jani, ty si rodila 30 hodin? Jejda.....
, ale překvapení jste tedy měli krásné, viď? tak to my jsme se doma dohodli, že si necháme říct pohlaví miminka, až to půjde poznat. Ale ve své podstatě nám je také jedno, zda-li to bude holčička či kluk:-), hlavně že bude miminko zdravé a o to jde
.
Bohužel ano,30hoď.vyskytly se nám nějaké komplikace,ale naštěstí všechno dobře dopadlo.nikol měla 4150g a 52cm.bohužel to tím porodem neskončilo,ale 2dny po porodu mi zjistili,že mi tam zašili tampon,tak to byl takový můj druhý „porod“ale to bych tu raději moc nerozepisovala,ať zbytečně nestraším…potom jsem teda 2měsíce neseděla:-(tak doufám,že teď už mě nic nepřekvapí:-):-):-):-):-):-)a přesně jak říkáš,hlavně to zdravíčko!!!
Ahojte holky, hlásím se po vikendu (slunečném i bouřkovém):). Zase jsem začal špinit, tak ležím a ležím a jsem smutná, tak jsem si říkala, že překlenu te 12 týden a bude vše ok, a zase tohle. Už je mi z toho do breku. Špiním teď skoro každý týden a pěkně se u toho nervuju. Už si moc přeji ať je vše v pořádku a můžu si na plno užívat těhulkování.
JInak k porodnému…každá má na to jiný názor, já se připojuji k tomu, ať dělají škty nejdřív u sebe. Jsou to úředníci a úřednický plat ( asi podle toho kde, ale u nás nic moc) velmi slabý podprůměr. Co tam dělají (spí, využívají všech aktivit a zapojují se do hlasování). Měli by jít příkladem hlavně oni. Já jsem ochotna akceptovat vše, ale ať začnou u sebe, pak to bude pro ostatní pochopitelnější. Nevím je to můj názor, dost mě to štve. Berou tam kde dle mého nemají. Kdyby aspoň dali porodné 2× a po třetí nedávali, tak ještě budiž. No nic je to můj názor,vím, že se mnohým líbit nebude. Petici bych klíďo podepsala. Takže můžete někdo něco vymyslet, může to prokolovat celé emimino a pak se to poslat na hrad
. Pěkný den všem.
halucinka píše:
Jane, to je sice pěkné, ale Německo na to narozdíl od našeho státu má. To je celý problém. Kdybychom na to měli, ať klidně dávají porodné i 60 000.
Protože mají úplně jinou politiku. To je prostě kolotoč. Nebudou peníze mezi lidmi, lidi je nebudou utrácet, neporoste HDP, poroste počet osobních bankrotů…
Já rozhodně nejsem zastánce sociálních dávek, ale nenávidím ty, kteří začínají redukcí sociálních dávek, to je jjen edna z cest. A ano, pro politiky nejméně bolestivá, protože nemusejí udělat vůbec nic.
Proč je tady podpora zahraničních investorů? Proč mají daňové prázdniny?… to jsou tisíce proč…
Ano - je pravda že není Německo jako Německo, to taky souhlasím. Ono nejsou ani Čechy jako Čechy - Chomutov a Most jsou na tom taky úplně jinak než střední Čechy.
A praktickou zkušenost mám ze Švédska - to je sociální politika že by z toho jeden brečel - a taky na to mají. Ochotně platí daně jako hrom, protože všichni vědí, že se nemusejí ničeho bát…
Všechno má své…
A k tomu Thajsku? Já si například odpustím to Chorvatsko asi tak na 5 let - ne proto, abych mohla letět do Thajska, ale proto, že na to prostě nemám. A takových je nás asi většina…
Holky s politikou končím, co člověk to názor. V každém názoru je kousek pravdy…
Hlavně abychom se nedočkali bankrotu (my nebo naše dětičky), protože zatím k němu spějeme a kráčíme svižnými kroky ![]()
Jani a jak stará ja Nikolka? Nebo jsi už psala?
Ankar, já u prvního těhu špinila taky několikrát, jezdila jsem s tím i na pohotovost a pak už ne. Taky mi doporučovali se šetřit, ale nakonec to bylo vpohodě a pak už jsem ani neležela.
To Halucinka:Nikolce bude v srpnu 3,5let.narodila se 12.2.2007 ve 2.52hoď. ![]()
![]()
a s tím špíněním,hlavně se opatrovát a myslet pozitivně a že Bude líp!!!:-)paa