Poradna duly
Jana Čurdová
jeste s tim Nemeckem- stehovala jsem se odtamtud ted (a od 1.6. pracuji zas v Praze). nezastiram, ze hlavnim duvodem bylo, ze jsem tehotna.
co me prekvapilo v CR (a co jsem predtim jako netehotna nevnimala): za jakoukoliv „kravinu“ se v tu u gyn. plati (fotecka z ultrazvuku atd.). platime preci zakonne zdravotni pojisteni a kdyz mate vyssi plat, neni to malo!
dal- jak je v CR strasne snadne zbavit se nepohodlne zamestnankyne (tehotne nebo matky s malym ditetem)
jeste ke vsemu- ti zamestnavatele to casto opravdu delaji!!!
ale jedno prijemne prekvapeni- jak je snadne v CR bezproblemove a v podstate bez nakaldu zustat DLOUHO doma s ditetem.
takze proste, vsude je neco. v jakekoliv oblasti (hypoteky, bydleni, studium atd.)
ANkar, to bude dobré, taky jsem někde četla že špinění je v těhotenství u některých normální, já ho teda sice nemám, ale prý to není nic nenormálního
takže buď v klidu ![]()
ale, uznavam, jsem hrozna, taky si nedam s tou politikou pokoj a pritom stejnak nic nezmuzu ![]()
chtela jsem nacit jine tema. trochu predcasne, ale… u nas doma vcera probehla diskuse, zda manzel pujde/nepujde k porodu a pokud ano, zda jen na prvni dobu nebo i na cely porod. jak to bude u vas? u nas zatim jasno nemame (ani manzel ani ja).
Ahoj holky, tak jsem si právě volala o výsledky genetiky k sestřičce, říkala, že dopadly výborně:-), tak jsem ráda. Už aby zmizel ten 1cm flek od klíštěte a budu spokojená:-).
Ankar, opatruj se.
Ahoj holky
Tak máme po NT+screeningu, vše je podle pana doktora v pořádku,plujem si v bejváku kam se nám zachce (zatím ) máme všechny ruce a nohy, srdíčko v poho, páteř byla krásně vidět, šíjové projasnění předpisové,měříme 11,8 cm, jsme ve 12+4 týdnu těhu a termín porodu je opravdu na 24.12
Pohlaví nevíme,zatím je to prý unisex ![]()
16.7. jdem pro jistotu i na amnio,ale už mi spad kámen ze srdce, když vyšlo toto,už jen potvrdit pohlaví a že je vše v poho a těšit se na porod ![]()
Ahoj, berry4
nejste na 12tt trochu přerostlí já jsem v 13tt a máme něco přes 7cm. Velikost 12cm je tak kolem 16tt. Koukám na tvůj krásný ultrazvuk
máš tam nahoře napsáno 11,8cm ,a myslím, že to není velikost plodu, ale nějaké měřítko, protože na mém ultrazvuku mám 14cm a na prvním UTZ jsem tam měla 8cm a plod měl 2,7cm. To je jen můj postřech, zdali je správný to nevím
pa pa
Ahoj maminy ,chtěla bych napsat něco o UTZ ,když jsem byla ještě na caru ,tak mi dr dělal fotky za dara a svojeho dr platím ,tak jsem se ptala sestry proč a celkem mě šokla ,pojišťovna pořád hradí jen 3 UTZ za celé těhu ,to je síla že ,mi dr dělá na každé poradně UTZ to mám zdarma, ale fotečku si platím .Neumím si představit ,že bych měla za celé těhu jen 3 UTZ .To jsem zažila u dětí před tím ,teď jsem ráda že bobiška pokaždé vidím jak roste .Jinak blahopřeji k výborným výsledkům testu .já si musím ještě týden počkat
.
Taky blahopřeju k výborným výsledkům ![]()
Jinak ty cm jsou tam opravdu dvoje, na té fotečce, taky jsem byla 9+1 a měřilo miminko 2,52cm a nahoře bylo 8cm, takže to je nějaká jiná míra…
Jinak taky jsem slyšela že kamarádka od sestřenice měla jen 3 UTZ za celé těhu, to bych asi nepřežila jako… se těším na každou poradnu až uvidím našeho drobečka… Kamarádka má už dvě děti a chodila k tomu co já, a ten jí dělal při každé prohlídce UTZ tak mě to uklidnilo ![]()
Berry, taky se mi zdáte velcí na 13 týden.Já jsem ve stejném týdnu a máme kolem 6 cm. Ale nádherná fotečka, gartuluji. Štefi neboj, dobře to dopadne
.
Jituško, mockrát děkuji, jsi hodná
.
Cassi, taky jsem si tp přečetla na netu, snažím se myslet pozitivně. Děkuji. ![]()
Lusi, přítele bych u porodu rozhodně chtěla, i když bylo srandovní, že jak mi brali krev na screeningu, tak málem odešel z místnosti, tak jsem mu pak řekla, že co bude dělat u porodu a on, že tam nebude…pak se umoudřil a řekl, že bude stát za mou hlavou, aby nic neviděl. Tak aspoň, že tak
. Říkala jsem mu, že když jsem mimíska spolu splodili, tak ho můžeme spolu i odrodit.
Ahoj Berry, tak termín porodu máme stejný ježíškový ![]()
A odkud jsi? Že by jsme pokecali v porodnici
Já z Ostravy.
A ty centimetry budou asi opravdu znamenat něco jiného jelikož já mám ve stejném tádnu jako ty zhruba 7 cm ![]()
Tak přítek byl hned od začátku pro jít k porodu a já jsem za to ráda. Sice si nejsem jistá jestli tam k něčemu užitečnému bude ( já sama jako prvorodička nevím co mě čeká ), spíše bude jen morální podpora a bude mě držet za ruku, ale to stačí. Důležité je,že oba dva budeme u toho, až se naše srdíčko poprvé ukáže mezi námi
Strašně se na to těšíme
Taky chce jít se mnou přítel k porodu a byla bych ráda kdyby tam byl na všechny doby porodní… hodně jsem o tom četla a i on je sečtělý člověk a myslím že si to naštuduje a aspoň tam bude duchapřítomný když já budu unavená a hotová
Mám v něm velkou podporu a taky už se moc těšíme až budeme mít malého uzlíčka u sebe ![]()
Jinak co se týče pohlaví dítěte… tak tady máte jednu odpověď od MUDr. Kouckého
Na dotaz jestli je možné aby lékař ve 14.týdnu byl schopen s jistotou říci pohlaví miminka, protože prý to říkal s jistotou.
Dobrý den, závidím kolegovi jistotu,protože i já byl např. na superšpičkovém přístroji u své ženy přesvědčen v 16.týdnu,že vidím chlapečka a nakonec jsem rád,že mám 8-měsíční holčičku / neměnil bych
/. Tudíž takhle brzy není možné s jistotou pohlaví určit, to bude až kolem 20.týdne. Tzv. genitální hrbolek mají totiž děti do cca 16.týdne zhruba stejného tvaru a vzhledu , liší jen sklonem klitoris a penisu a ani „mistr světa na ultrazvuk“ není schopen s jistotou odlišit …:-)))
Další dotaz který by vás mohl zajímat:
Dobrý den, moc vás prosím o radu nebo váš názor. Nyní jsem v 36.týdnu těhotenství a bydlíme v paneláku, ve kterém se vedení družstva rozhodlo natírat všechny podlahy, schody, zábradlí atd…, nevím, čím to natírají, ale je to neskutečný zápach, jakoby nějaký aceton, ředidla nebo já nevím, co to je. Bydlíme sice až v 5. patře, ale stupačkama a škvírama ve dveřích se to rozšiřuje všude, takže toho máme plný byt, že se to nestíhá ani větrat.
Už to tak natírají 14 dní a já to musím každý den dýchat, jsem z toho nešťastná, bojím se o malou, aby pak neměla nějaké dýchací problémy…????
Odpověď pana MUDr. Kouckého:
Dobrý den, na ulicích se občas také nedá dýchat a výfukové plyny jsou MNOHEM toxičtější vůči plodu než barvy,laky apod. …a přesto lidstvo ne a ne vymřít…:-)