Zrušení porodného
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Zrušení porodného
Tak maminky a je to tu. Dočetla jsem se o možností zrušení porodného naší skvělou vládou! A to jako že ty peníze stejně většina z ná s z části utratí za mateřství, jako jsou poplatky u gynekologa, za porodní kurzy, za možnost tatínka u porodu, epidurál, pokoj a třeba i přednostní vstup do porodnice to už kurňa nikdo nevidí. Sakra za chvíli bychom ty mrňata už mohli dávat pracovat od 2 let co už jaktaž chodí a mohou státu vydělavát peníze, fakt co se děje je horror
No a co myslíte dotkne se to ještě letošních maminek? Nebo my budem ještě ušetřeny, vaše názory sem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Je pravda, že za porodné si maminky ( či celkově rodiny) pořizují hlavně potřeby pro miminka, kočárek, vybavení či dají na spoření dítěti, nebo prostě proplenkují co já vím..
Ale selským rozumem - co je to vlastně porodné??
To je odměna za to, že JÁ jsem chtěla dítě a JÁ jsem ho prodila.. Tak nějak nechápu, za co vlastně dostávám peníze..
Připadá mi to jako bonus..nemá to žádné opodstatnění jako mateřská či rodičkák. Takový hezký dárek k narození miminka.
Kdyby nebylo porodné - divné by mi to nepřipadalo.
Samozřejmě neříkám, že se mi peníze nehodily, nebo že tím pohrdám, ale logické to moc není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chápu, že pokud by se porodné zrušilo, nastávající maminky z toho nebudou nadšené. TeĎ už porodné jde mimo mě, alě někde se v tomto státě a za této situace začít šetřit musí! A zrovna zrušení porodného mi přijde rozumnější než třeba snížení mateřské. Protože dítě si přece neplánujeme kvůli porodnému, které je jednorázovou dávkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak teď si sáhněte do svědomí… zvlolili jste si to to sami… teda ti co volili Top09 a VV.
Nám by to teda do začátku výrazně pomohlo.
A tohle je jen začátek, jestli půjdou dolů i sociální dávky, bude to znamenat i razantní snížení rodičovského příspěvku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem vytočená ale doufám že porodím než to schválí!Jo co si lidi zvolili to mají(já nevolila ani jednu z těhle stran
)Přijde mi to fakt sprosté .Sice si nepořizuju dítě pro peníze ale když vše zdražují,platy snižují,věci na děti jsou předražené,tak mi to porodné přijde v pořádku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bayuska píše:
Chápu, že pokud by se porodné zrušilo, nastávající maminky z toho nebudou nadšené. TeĎ už porodné jde mimo mě, alě někde se v tomto státě a za této situace začít šetřit musí! A zrovna zrušení porodného mi přijde rozumnější než třeba snížení mateřské. Protože dítě si přece neplánujeme kvůli porodnému, které je jednorázovou dávkou.
jo ale ne tady je plno jiných míst kde by se mělpo začít šetřit ale u maminek a dětí rozhodně ne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojik,já doufám,že letošních maminek „rodiček“ se to týkat nebude.Jinak mě to teda dost rozčílilo.Já vím,že je to spíš takový jakoby bonusek,ale na druhou stranu,já na to porodný čekám jako na spásu.Páč jsem otěhotněla,když jsem byla na pracáku,takže nedostávám od státu vůbec nic a co z toho nic koupit na miminko?
Prostě souhlasím s luciash,jsem rozhořčená a pěkně naštvaná,ale co my s tím naděláme,bohužel nic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Samozřejmě že to každému pomůže - tomu kdo s tím na tuty počítá a potřebuje i tomu, kdo to bere jen jako nadstandart.
Ano zvolila jsem si to a také jsem s takovými zásahy počítala, takže za mě - žádné rozčarování..
Mé svědomí je čisté ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
myslím,že je to vpořádku,přece nerodíme děti pro odměnu od státu.
- Citovat
- Upravit
ahoj,
taky sem se ráno dočetla a hned mě to nazvedlo ze židle. ![]()
Osobně si myslím,že to budou chtít zrušit co nejdříve ,a tak bych se vůbec nedivila,že to stihnou do konce letošního roku.
Mají na to cca 5 měsíců a to je dost dlouhá doba.Takže pokud se dohodnou..myslím že do konce roku bude konečná.Max že by to nechali a platnost nabyde od 1.1.2011.
MĚ SE TO TÝKÁ TAKÉ I KDYŽ TĚHU ZATÍM NEJSEM,a teda dost mě to mrzí ,protože mimíska chceme už delší dobu.A věřím tomu,že kdo začíná od píky -mladé páry,studenti,že jim se tento příspěvěk sakra hodí.
Já mám věcičky sice po 1 dítku,ale zas hodilo by se to na jiné věci např na pleny a prostě na výbavičku jako takovou ,co mimísek potřebuje.
Kdysi se povídalo,že by to měli omezit na počtu dětí-ta myšlenka by se mi docela zamlouvala.MYSLÍM SI ŽE DNES je víc jak 2 děti přepych..a tak bych možná nějaký ten mezník taky udělala.
Nebo nějakým způsobem ponížila.Např na 3 děti porodné dát a pak už to postupně snižovat.
Snad se někoho tímto příspěvkem nedotknu.
ABSOLUTNĚ NESOUHLASÍM,ŽE TO CHTĚJÍ SEBRAT CELÉ A VŠEM.
- Citovat
- Upravit
SOPHINKA:TEBE sem četla už na jiné diskuzi..tvé názory se mi fakt nelíbí a nesouhlasím s nima.Sory.
- Citovat
- Upravit
Bayuska píše:
- Citovat
- Upravit
Kamccaa píše:
SOPHINKA:TEBE sem četla už na jiné diskuzi..tvé názory se mi fakt nelíbí a nesouhlasím s nima.Sory.
Kamccoo - tak tohle se nedělá..Néé opravdu - upozornovat ne to co kde kdy řekl a jak moc nám to osobně není sympatické - to patří jinam. To je dětinské..fakt trapas. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi budu radši, když žádné porodné nebude, než když se stát bude ještě více zadlužovat. Jsem spíš pro větší daňové úlevy pro rodiny s dětmi, než neustálé snižování/zvyšování nějakých příspěvků.Prostě každý je odpovědný sám za sebe a za svůj život a má se podle toho chovat.
Samozřejmně, když nastanou výjimečné situace, jako je nemoc, nebo problém matky uživit dítě, tak stát má pomoct, ale ne berličkou napořád. Věčné zneužívání dávek mě teda zvedá ze židle víc.
Ikulko a tys s prominutím volila koho? Ono tihle voliči k tomu měli asi svoje důvody…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tinuvien píše:
Asi budu radši, když žádné porodné nebude, než když se stát bude ještě více zadlužovat. Jsem spíš pro větší daňové úlevy pro rodiny s dětmi, než neustálé snižování/zvyšování nějakých příspěvků.Prostě každý je odpovědný sám za sebe a za svůj život a má se podle toho chovat.
Samozřejmně, když nastanou výjimečné situace, jako je nemoc, nebo problém matky uživit dítě, tak stát má pomoct, ale ne berličkou napořád. Věčné zneužívání dávek mě teda zvedá ze židle víc.Ikulko a tys s prominutím volila koho? Ono tihle voliči k tomu měli asi svoje důvody…
tak já nemám pocit že by maminky dávky zneužívaly.Spíš je zneužívá jistá menšina které se změny nedotknout jelikož si vyřvou zas jiné dávky jako vždy a stát jim to dá!Takže nejdřív at začnou šetřit na nich!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit