Zrušení porodného

Napsat příspěvek
Velikost písma:
sophinka
12.6.10 12:46

a čeho ses vzdala ty? nebo z čeho žiješ?

• Citovat
  • Upravit
30309
12.6.10 12:46
PetraJ píše:
farska píše:
PetraJ píše:
Holky, Vy, co jste tak proti porodnýmu - upřímně, kolik z Vás se ho vzdalo? Asi moc ne, co?
Myslím, že kompromis by byl, nechat porodný na první dítě, u dalších zrušit. Rodičák vyplácet třeba jenom do třetího dítěte. Mít čtyři a více dětí je dost nadstandardní a kdo jich chce mít tolik, ať si je uživí sám.SOPHINKO - ty mně fakt bavíš. Sama máš 6 dětí, u kolika z nich si se vzdala porodnýho nebo rodičáku? To je sice hezký, že teď vyděláváš na naše dávky, ale taky i na svoje, ne? Pokud vím, chodíš sice do práce, ale zároveň pobíráš rodičák. Je to sice legální, ale když ti tak strašně vadí vyplácení soc. dávek, tak udělej něco pro stát a vzdej se ho. :nevim:
PETRO,
ty jsi pojedla vtipnou kaši ,koukám 8-o 8-o 8-o
A to jako proč? Mně bylo úplně jasný, že se ozveš zrovna ty, když budeš mít čtyři děti.

Já budu mít dětí čtyři.
Možná taky pět, nebo šest…
A stejně , nemyslím si,že KDYŽ JICH NĚKDO HOLT ZVLÁDNE VYCHOVAT A UŽIVIT VÍC, má být bit systémem 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
12.6.10 12:48
sophinka píše:
nikolen…spoléhat sama na sebe je v pořádku :palec:
ale navážet se tady do oné menšiny proto , že vám seberou porodné…ubohost. a gino veřejně takto mluvit , no nevím je to skoro hanění národa a rasy :nevim:

Já mám pocit, že se píšu něco jiného, než ty čteš :nevim:
To tedy mám ke svému textu ještě připsat, že samozřejmě nejsem rasista, jako všechny ostatní (a taky mám kamarády cikány, jsem totiž z Kladna) místo slova cikán, na které jsem prostě zvyklá, používat slovo Rom (což mmch není to samé co cikán) nebo používat slova „menšina“ . Sorry, jsem prostě moc upřímná. Nehaním ani rasu, ani národ, páč cikáni jsou stejné rasy a stejné národnosti jako my :wink: jen mi prostě vadí, jak se jich každý bojí a proto mají větší soc. dávky než ostatní, to je celé.

Příspěvek upraven 12.06.10 v 12:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27012
12.6.10 12:48
farska píše:
PetraJ píše:
farska píše:
PetraJ píše:
Holky, Vy, co jste tak proti porodnýmu - upřímně, kolik z Vás se ho vzdalo? Asi moc ne, co?
Myslím, že kompromis by byl, nechat porodný na první dítě, u dalších zrušit. Rodičák vyplácet třeba jenom do třetího dítěte. Mít čtyři a více dětí je dost nadstandardní a kdo jich chce mít tolik, ať si je uživí sám.SOPHINKO - ty mně fakt bavíš. Sama máš 6 dětí, u kolika z nich si se vzdala porodnýho nebo rodičáku? To je sice hezký, že teď vyděláváš na naše dávky, ale taky i na svoje, ne? Pokud vím, chodíš sice do práce, ale zároveň pobíráš rodičák. Je to sice legální, ale když ti tak strašně vadí vyplácení soc. dávek, tak udělej něco pro stát a vzdej se ho. :nevim:
PETRO,
A to jako proč? Mně bylo úplně jasný, že se ozveš zrovna ty, když budeš mít čtyři děti.
Já budu mít dětí čtyři.
A stejně , nemyslím si,že KDYŽ JICH NĚKDO HOLT ZVLÁDNE VYCHOVAT A UŽIVIT VÍC, má být bit systémem 8-o

Ano s tím souhlasím s tím zvládne vychovat :palec: a vtom je právě ten rozdíl to ta jistá menšina nezvládne protože děti envychovává ale pořizuje jen kvůli penězům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27012
12.6.10 12:49
Gina108 píše:
sophinka píše:
nikolen…spoléhat sama na sebe je v pořádku :palec:
ale navážet se tady do oné menšiny proto , že vám seberou porodné…ubohost. a gino veřejně takto mluvit , no nevím je to skoro hanění národa a rasy :nevim:

Já mám pocit, že se píšu něco jiného, než ty čteš :nevim:
To tedy mám ke svému textu ještě připsat, že samozřejmě nejsem rasista, jako všechny ostatní (a taky mám kamarády cikány, jsem totiž z Kladna) místo slova cikán, na které jsem prostě zvyklá, používat slovo Rom (což mmch není to samé co cikán) nebo používat slova „menšina“ . Sorry, jsem prostě moc upřímná. Nehaním ani rasu, ani národ, páč cikáni jsou stejné rasy a stejné národnosti jako my :wink: jen mi prostě vadí, jak se jich každý bojí a proto mají větší soc. dávky než ostatní, to je celé.

Příspěvek upraven 12.06.10 v 12:49

s tímhle souhlasím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
12.6.10 12:49

Teda,

že se to zvrhne na 'kdo se vzdá porodného,je vítěz a kdo se nevzdá, tak nemá co diskutovat ' by mně ani nenapadlo..... :think:

ŠKODA!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
12.6.10 12:51
Crystal87 píše:
farska píše:
PetraJ píše:
farska píše:
PetraJ píše:
PETRO,
Já budu mít dětí čtyři.
A stejně , nemyslím si,že KDYŽ JICH NĚKDO HOLT ZVLÁDNE VYCHOVAT A UŽIVIT VÍC, má být bit systémem 8-o
Ano s tím souhlasím s tím zvládne vychovat :palec: a vtom je právě ten rozdíl to ta jistá menšina nezvládne protože děti envychovává ale pořizuje jen kvůli penězům.

Chápu Tě,ale neumím si představit,jak tohle ‚odstupňovat‘ a určit,kdo řádně a kdo neřádně vychovává......
Až někdo kápne na řešení tohohle problému,měl by dostat NOBELPRIZE :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
12.6.10 12:54

No to co clovek volil to ma..CSSD slibovala penize,u ostatnich stran bylo jasne ze penize budou brat a ne davat.

Ja rodila dite protoze jsem ho mit chtela,ne protoze jsem dostala 13tisic.
Je pravdou ze nektere maminky za tyto penize nakupuji vybavicku ale pokud planuji mit dite tak snad vim kolik co stoji a za porodne vse nekoupim.
Uz na zacatku tydne jsem cetla rozhovor s Necasem ktery rikal ze se bude setrit na rodinach s detmi.

Mmch to se tady musi kazda diskuze zvrtnout v hadky????????

Příspěvek upraven 12.06.10 v 12:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
12.6.10 12:55
farska píše:
Teda,

že se to zvrhne na 'kdo se vzdá porodného,je vítěz a kdo se nevzdá, tak nemá co diskutovat ' by mně ani nenapadlo..... :think:

ŠKODA!

Heh, myslíš jako, že se někdo individuálně vzdá porodného (popř. jiných dávek) ve prospěch státu, přestože na něj má nárok. No, já už v jiných diskuzích pátrala, jestli třeba takový exot existuje a nikoho jsem nenašla :mrgreen: a ani se nedivím :mrgreen:

Příspěvek upraven 12.06.10 v 12:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
12.6.10 12:55
Taminka píše:
No to co clovek volil to ma..CSSD slibovala penize,u ostatnich stran bylo jasne ze penize budou brat a ne davat.Ja rodila dite protoze jsem ho mit chtela,ne protoze jsem dostala 13tisic.
Je pravdou ze nektere maminky za tyto penize nakupuji vybavicku ale pokud planuji mit dite tak snad vim kolik co stoji a za porodne vse nekoupim.
Uz na zacatku tydne jsem cetla rozhovor s Necasem ktery rikal ze se bude setrit na rodinach s detmi.

Máš někde link na ten rozhovor s Nečasem, prosím Tě?
Docela by mně to zajímalo :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27012
12.6.10 12:56
farska píše:
Crystal87 píše:
farska píše:
PetraJ píše:
farska píše:
PetraJ píše:
PETRO,
Já budu mít dětí čtyři.
Chápu Tě,ale neumím si představit,jak tohle ‚odstupňovat‘ a určit,kdo řádně a kdo neřádně vychovává......
Až někdo kápne na řešení tohohle problému,měl by dostat NOBELPRIZE :oops:

to ano!je to prostě problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
12.6.10 12:56

Já jsem to teda všechno tady nečetla to bych tu seděla do večera, ale něco Vám povím. Souhlasím s Lizbeth ať si myslí každý co chce, že dávka porodné je nadstandart. Sami politici řekli, že porodní ano, ale jen sociálně slabším a to rozhodne městský úřad nebo úřad pod který dotyčná spadá, co se týče rodičáku už jsem to tady zmiňovala v jiné diskuzi, rodičovský příspěvek je přepych jako blázen v ČR. Polsko má nárok na rodičovskou dovolenou 6 měsíců a pak nazdar matko co se týče ŠPANĚLSKA je to úplně to samé a my tu brečíme nad rozlitým mlíkem, není to trapné jako? Sestřenice tam žije a aby s malým mohla zůstat doma tak musela jít na pracák a to musela ještě k tomu dostat výpověd ze zaměstnání ona. Nemohla jí dát sama, proč? Protože by nedostala papíry na pracák a nedali by jí ani kačku. CO takhla začít prostě šetřit nekupovat si kočáry za tisíce a tisíce a oblečení se značkou??? Jako klidně se teď do mě obujte mi to nevadí, ale vím o čem mluvím na měsíc jsme několik let měli jen 2800kč na jídlo pro dva lidi myslím na veškeré jídlo a patří tam i prací prašky a čistící prostředky a tak, prostě prachy nebyly a jak se nám narodila malá nebylo to o nic lepší, porodné jsme uživili to neříkám, ale jako kdyby nebylo tak by prostě nebylo. Nakonec jsme museli rozprodat co se dalo abychom mohli aspon malé kupovat speciální mléko, které musí mít, teď jsme na tom už líp, ale vím své.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27012
12.6.10 12:58

Dobře plány plány človkě může plánovat ale život si to zařídí po svém…já prvního syna neplánovala druhého teda už ano.Ale někdo třeba dítě neplánuje najendou se stane a bohužel je třeba v blbý situaci,tak by stát měl snad pomoc a ne mu ještě šlápnou na krk ne?Však to vrátí pak až půjde do práce tka co na tom…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
12.6.10 12:58
Gina108 píše:
farska píše:
Teda,

ŠKODA!
Heh, myslíš jako, že se někdo individuálně vzdá porodného (popř. jiných dávek) ve prospěch státu, přestože na něj má nárok (např. teď ještě jo). No, já už v jiných diskuzích pátrala, jestli třeba někdo takový exot existuje a nikoho jsem nenašla :mrgreen: a ani se nedivím :mrgreen:

No ,já si taky nemyslím,že někdo takový existuje!
Nicméně,z příspěvku PetryJ jsem nabyla dojmu,že když ‚chápu případné zrušení porodného a ještě jsem se nikdy ve prospěch státu ničeho nevzdala a ještě i to porodné si navíc hodlám nechat‘,tak jsem DIVNÁ a NESTANDARTNÍ :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
12.6.10 13:00
LadyRebeka píše:
Já jsem to teda všechno tady nečetla to bych tu seděla do večera, ale něco Vám povím. Souhlasím s Lizbeth ať si myslí každý co chce, že dávka porodné je nadstandart. Sami politici řekli, že porodní ano, ale jen sociálně slabším a to rozhodne městský úřad nebo úřad pod který dotyčná spadá, co se týče rodičáku už jsem to tady zmiňovala v jiné diskuzi, rodičovský příspěvek je přepych jako blázen v ČR. Polsko má nárok na rodičovskou dovolenou 6 měsíců a pak nazdar matko co se týče ŠPANĚLSKA je to úplně to samé a my tu brečíme nad rozlitým mlíkem, není to trapné jako? Sestřenice tam žije a aby s malým mohla zůstat doma tak musela jít na pracák a to musela ještě k tomu dostat výpověd ze zaměstnání ona. Nemohla jí dát sama, proč? Protože by nedostala papíry na pracák a nedali by jí ani kačku. CO takhla začít prostě šetřit nekupovat si kočáry za tisíce a tisíce a oblečení se značkou??? Jako klidně se teď do mě obujte mi to nevadí, ale vím o čem mluvím na měsíc jsme několik let měli jen 2800kč na jídlo pro dva lidi myslím na veškeré jídlo a patří tam i prací prašky a čistící prostředky a tak, prostě prachy nebyly a jak se nám narodila malá nebylo to o nic lepší, porodné jsme uživili to neříkám, ale jako kdyby nebylo tak by prostě nebylo. Nakonec jsme museli rozprodat co se dalo abychom mohli aspon malé kupovat speciální mléko, které musí mít, teď jsme na tom už líp, ale vím své.

Souhlasím se vším, jen doufám, že o porodném nebudou rozhodovat pouze úředníci na MěÚ, komu ho přidělí. To by v tom byl zase bordel. :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat