Zrušení porodného

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33315
12.6.10 10:27
Crystal87 píše:
Tinuvien píše:
Asi budu radši, když žádné porodné nebude, než když se stát bude ještě více zadlužovat. Jsem spíš pro větší daňové úlevy pro rodiny s dětmi, než neustálé snižování/zvyšování nějakých příspěvků.Prostě každý je odpovědný sám za sebe a za svůj život a má se podle toho chovat.
Samozřejmně, když nastanou výjimečné situace, jako je nemoc, nebo problém matky uživit dítě, tak stát má pomoct, ale ne berličkou napořád. Věčné zneužívání dávek mě teda zvedá ze židle víc.Ikulko a tys s prominutím volila koho? Ono tihle voliči k tomu měli asi svoje důvody…
tak já nemám pocit že by maminky dávky zneužívaly.Spíš je zneužívá jistá menšina které se změny nedotknout jelikož si vyřvou zas jiné dávky jako vždy a stát jim to dá!Takže nejdřív at začnou šetřit na nich!

Jasně, v tom máš pravdu, ale i tak je všech dávek v našem státě trochu moc.

Kamčo jsem mladá studující maminka z MS kraje a prostě to fakt není o tom, co nám, kde stát dá…takhle bych opravdu žít nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
12.6.10 10:29
sophinka píše:
myslím,že je to vpořádku,přece nerodíme děti pro odměnu od státu.

souslasím … lepší sebrat porodné, než snižovat mateřskou, protože neznám žádnou maminku, kterou by přimnělo „přestat pracovat a rodit děti“ jen kvůli porodnému.

Neříkám, že se ty peníze leckde nehodí, to ano, ale bohužel jsou častěji zneužity k vydělávání na dětech a soc. dávkách :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mellanie
12.6.10 10:29
Ikul to si myslím taky a jak tak pokukuju a pročítám ,tak k tomu určo dojde,že poníží i rodičák..
Ikulka píše:
Tak teď si sáhněte do svědomí… zvlolili jste si to to sami… teda ti co volili Top09 a VV.

Nám by to teda do začátku výrazně pomohlo.

A tohle je jen začátek, jestli půjdou dolů i sociální dávky, bude to znamenat i razantní snížení rodičovského příspěvku.
  • Citovat
  • Upravit
27012
12.6.10 10:31

však to tam píšou ne že rodičák půjde dolů o 10%…tak já radši at sníží mateřskou na tu nemá nárok každý a tne co na ní nárok má má nějaké jisté ale porodné je prostě pro každého ne jen pro někoho což mi přijde fér

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
12.6.10 10:33

rodičák sníží určitě, všechny pravicové strany to měly v programu. Ale na druhý straně měly také v programu podporu zaměstnavatelů ohledně zaměstnávání matek s dětmi, podporu výstaveb jeslí a školek, tak za těchto podmínek potom klidně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mellanie
12.6.10 10:35
LIZ jen reaguju ..Nemyslím si,že by to bylo trapné.
Skoro na každé diskuzi kde jde o peníze,Sofi přispívá a vždy velmi negativně.Takže mě to nepřekvapilo.Nikdy sem nereagovala-až teda dnes,bo si prostě myslím,že nemá pravdu.
Lizbeth píše:
Kamccaa píše:
SOPHINKA:TEBE sem četla už na jiné diskuzi..tvé názory se mi fakt nelíbí a nesouhlasím s nima.Sory.
Kamccoo - tak tohle se nedělá..Néé opravdu - upozornovat ne to co kde kdy řekl a jak moc nám to osobně není sympatické - to patří jinam. To je dětinské..fakt trapas. :roll:
  • Citovat
  • Upravit
12978
12.6.10 10:35
Crystal87 píše:
však to tam píšou ne že rodičák půjde dolů o 10%…tak já radši at sníží mateřskou na tu nemá nárok každý a tne co na ní nárok má má nějaké jisté ale porodné je prostě pro každého ne jen pro někoho což mi přijde fér

A co je fér na tom, že na tom bude " bit" ten kdo pracuje a ten kdo na mateřskou nemá nárok je na tom stejně??? myslím, že mateřská je dost férová - vyděláváš, tak dostaneš tolik a tolik..Prostě to má svůj smysl.
Porodné ( přestože je to velká pomoc - s tím souhlasím, nejsem žádných horních deset tisíc) mi smysl nedává ( jako dávka).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
12.6.10 10:38
Crystal87 píše:
však to tam píšou ne že rodičák půjde dolů o 10%…tak já radši at sníží mateřskou na tu nemá nárok každý a tne co na ní nárok má má nějaké jisté ale porodné je prostě pro každého ne jen pro někoho což mi přijde fér

crystal: ano na mateřskou mají nárok pouze pracující ženy, ta by se naopak snižovat neměla, ty ženy si to našetřili + zároveň odvedly státu nějaké peníze. Rodičák by se, za výše zmíněných podmínek, klidně snižovat moh. Pokud budou mít matky možnost pracovat a méně čerpat dávky, tak se to taky určitě odrazí na rozpočtu, přece jen těch nepracujících (a nikdy nepracujících) je pořád hodně, lidi by měli být více motivováni k práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
12.6.10 10:39
Kamccaa píše:
SOPHINKA:TEBE sem četla už na jiné diskuzi..tvé názory se mi fakt nelíbí a nesouhlasím s nima.Sory.
:nevim: co dodat,názory se různí,hádat se už s nikým nebudu. mělo to přijít o pár let dřív
  • Citovat
  • Upravit
27012
12.6.10 10:40
Lizbeth píše:
Crystal87 píše:
vidíš to až moc černobíle jenže tekové není nic.....Udám příklad známí se snažili o dítě několik let nedařilo se ..oba měli práci zázemí vše…najendou přišli oba o práci,ona po čase otěhotněla ale bohužel už nemá nárok na nic jen na 4letý rodičák…on sehnal sice mizernou ale aspon nějakou práci,ona bohužel ne…dítě si nechají je vymodlené ale porodné je pro ně opravdu docela důležité v tétot situaci…takže třeba v tomhle případě mi to fér rozhodně nepřijde!
A co je fér na tom, že na tom bude " bit" ten kdo pracuje a ten kdo na mateřskou nemá nárok je na tom stejně??? myslím, že mateřská je dost férová - vyděláváš, tak dostaneš tolik a tolik..Prostě to má svůj smysl.
Porodné ( přestože je to velká pomoc - s tím souhlasím, nejsem žádných horních deset tisíc) mi smysl nedává ( jako dávka).
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
12.6.10 10:40

Také nemohu souhlasit s názorem, že studenti a mladí lidé jsou chudáci. Nejsou. Jsou svéprávní a musí přemýšlet, že existuje něco za něco, takže pokud chci od státu brát, měla bych mu prve něco dát, jinak si to beru z cizího…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
12.6.10 10:43

Jdu s kůží na trh. Hned na začátku informuju, že jsem studentka posledního ročníku VŠ, tj. mě zakládání rodiny s mužem čeká (v nejbližších letech).

Obrovské schodky rozpočtu a dluhy, které tento stát má, nejsou hlavně způsobeny platy politiků, nákupem tanků a já nevím čím. Majoritní položka v rozpočtu (skoro polovina) jde na Ministerstvo práce a soiálních věcí. A to je bohužel místo, kde se musí šetřit. Nedávno psali, že se zavede školné. Študáci křičí: proč zrovna šetřit na školácích? Vzdělání je důležitý!
Maminky křičí: Proč šetřit na rodinách, rodiny jsou důležitý!
Až budou snižovat důchody? Proč na důchodcích? Vždyť my jsme tu pracovali pro stát a on si nás neváží!

Nejlepší je asi vzít od všeho něco :-?.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
12.6.10 10:46

Samozřejmě Crystal, že jsou tu lidé v tíživé situaci, kterým např. porodné vytrhne trn z paty.. To já vůbec nezlehčuji a už poněkolikáté píši, že je to jistě velká pomoc..

Ale z principu sociálních dávek ( prostě obecně) tato dávka je jaksi navíc. Takový je můj pocit.
Mateřská je spravedlivá, rodičák na úrovni takové, že se nepaseš v parku je také dobrý, ale porodné je prostě bonus. To, že na to někdo čeká jak na smilování boží je smutné, ale jistě to nebude jediná věc, kde stát začne řešit. Akorát toto jsou stránky maminek, tak se tu zatím bavíme o úsporách na maminkách. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27012
12.6.10 10:51

Lizbet no nevím když je maminka doma 4 roky(nemá třeba výběr a přes manžu to udělat nemůže) bere 3800 ted to sníží…nevím znám plno maminek co se kdžy to sníží pást asi půjdou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5697
12.6.10 10:54

mě se tedy porodné už s největším pravděpodobností týkat nebude, přesto si dokážu představit, že bych ho nedostala. Na tom se ušetřit dá… ve spoustě zemí taková dávka vůbec není.

souhlasím s tím, že bych uvítala spíše daňové úlevy - na přídavky nedosáhneme s manželovým příjmem, ačkoli 75% toho jde na hypotéku, to nikoho nezajímá. Nevadí - představa vyběhávání milionu papírů na sociálce a jinde kvůli pár stovkám - to si je radši odpustím.

Dovolila jsem si ten přepych, že jsem šla na mateřskou na VŠ, školu si dodělala s batoletem, doplácela jsem x tisíc za prodlužování studia atd, to vše je jen můj problém. Ale prosím nepište, že když státu nic nedám, nemůžu po něm nic chtít. To mě opravdu rozčiluje. Byla to moje volba, neudělala jsem nic špatného. Že jsem před tím nepracovala? To je moje mínus, neměla jsem nárok na PPM apod. Porodila jsem státu další plátce daní a manžel - živitel rodiny, odvedl na daních dost. Proto tedy po tom nikomu nic není, kdo kdy a jak má děti. Souhlasím s tím, že pracují matky, které si odpracovaly, mají nárok na PPM a v té výši, protože si to zaslouží. Porodné ať klidně nedávají a rodičák sníží, nemám děti pro peníze a nějak je uživíme, uskromníme se a bude. Ale všichni, co byly volit a ať si každý volí, co chce - si zvolili podle svého svědomí. Tohle se vědělo před volbama, že to takto dopadne. Někde se ty peníze vzít musí - ale určitě se všichni shodneme na tom, že by měli vymyslet nějakou schůdnou cestu, jinak to dopadne v tomhle státě špatně.
Ruku na srdce, vy opravdu věříte, že když vezmou porodné a sníží rodičák a mateřskou, tak se něco na tom schodku změní? Jednostranně to nikdy nejde… Zase se to „ztratí“ někde jinde. volila jsem, co jsem volila, ale příliš důvěry v nich nedávám. No třeba mě příjemně překvapí. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat