Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anďoušek11 Ahoooj, pěkný pátek
, já teda žádné nálady na sobě nepozoruji ![]()
A dneska je mi skvěle…jen mě trochu bolí podbřišek a chce se mi pořád na malou
Ráno vykakuju z postele ještě před budíkem a vždycky odpoledne na mne dolehne únava, ale neusnula bych. Jen chodím celkově dříve spát, než je u mne zvykem
![]()
Já mám taky divné nálady, ale mě rozhodí všechno i bez těhotenství
Mám teď docela stres v práci, ale snažím se zas tak moc nestresovat, říkám si, že musím být v klidu ![]()
@Kája322 @89Luca @Emka1990 Holky, vy máte kamarádky, kolegyně, kterým to léta nejde a každou těhotnou špatně snáší. Já mám tuto zkušenost bohužel vlastní. Byly doby, kdy jsem byla psychicky fakt hodně hodně blbě, pak jsem si to v sobě srovnala a začala se soustředit jen na sebe a na mou rodinu. To mi hodně pomohlo, nesrovnávat se s ostatními. Mně ale ani tolik nevadily těhotné kamarádky, jako hulící a ožralé cigošky (pardon). Musela jsem se smířit s tím, že život je nespravedlivý a že to tak zkrátka je.
Co se týče toho, jak se (ne)chovat k těm, kterým to nejde, tak tohle vadilo mně nebo naopak mi to pomohlo:
@Jezelia píše:
@Kája322 @89Luca @Emka1990 Holky, vy máte kamarádky, kolegyně, kterým to léta nejde a každou těhotnou špatně snáší. Já mám tuto zkušenost bohužel vlastní. Byly doby, kdy jsem byla psychicky fakt hodně hodně blbě, pak jsem si to v sobě srovnala a začala se soustředit jen na sebe a na mou rodinu. To mi hodně pomohlo, nesrovnávat se s ostatními. Mně ale ani tolik nevadily těhotné kamarádky, jako hulící a ožralé cigošky (pardon). Musela jsem se smířit s tím, že život je nespravedlivý a že to tak zkrátka je.
Co se týče toho, jak se (ne)chovat k těm, kterým to nejde, tak tohle vadilo mně nebo naopak mi to pomohlo:
- Radovat klidně, ale s rozumem a decentně, a hlavně hlavně se nechlubit tím, že vám to vyšlo na první dobrou, nebo že jste se ani nesnažili a takové ty kecy. I kdyby to byla pravda, tohle je tabu, to ubližuje hodně.
- Bohužel v době mé největší krize otěhotněla švagrová a já neposlouchala doma nic jiného než každou pitominu ohledně jejího těhotenství, porodu a pak když se jí narodilo dítě, tak opět každou prkotinu (hele, ono si zkoumá ručičky, hele, ono si to prdlo!) A pak takové ty kecy „Až ty budeš maminka, tak teprve pochopíš.“ Ne, ne, ne… Klidně se o těhotenství bavte, ale tak nějak normálně a hlavně občas.
- Pro mě bylo lepší, když ti, kteří věděli, že máme problém, se o tom se mnou bavili. Projevili nějaký zájem, jak jsme na tom a tak. Nemám o IVF problém mluvit, nestydím se za to, ale všem samozřejmě na potkání nevyprávím, že jsme to museli podstoupit. Tím ale nemyslím dotazy typu „Tak co, kdy už budete mít to dítě?“ Nejhorší byla a stále je ta varianta, že někteří se tomuto tématu u nás zásadně vyhýbají a špitají si s ostatními. Nevím, jak u kolegyň máte blízký vztah, ale u kamarádek nebo v rodině si myslím, že je lepší projevit zájem než čekat, než se ten dotyčný rozpovídá sám… Ve vhodný okamžik.
- Ještě doplňuju jeden bod - kamarádka mě neskutečně vytáčí tím, jak brečí, že má dva kluky a jak chtěla tu holčičku. Co bych já za dva kluky dala, kdyby byli a byli zdraví.
Přesně tak.jak holky vsechny píšete my se teda nesnazili až zase tak dlouho
ale i tak kdyz přišla nešťastná švagrová ze je tehotna a ze nevi co budou delat ze dítě nechtěli tak to mě položilo… a pak jsme take poslouchali a vy nechcete? A porad nic jo pijes? A tak co už? Meli by jste neco dělat?! Příšerny tyhle keci byli to nejhorší..
A tet jsem rada ze se to povedlo a věřím že bude miminko zdravé i kdyz bych si přála holčičku tak kdyby my dali vybrat ať je to klidně chlapeček hlavně ať je zdravý
to je nejdůležitější dneska jsem ještě po tydnu udelala test a čárka je úžasná takže snad
![]()
Jinak dneska je mi po dvou dnech docela dobře
tak jsem rada a nalad ani nemám ale jsem strašně unavená, bleda a slaba
ale nějak holky to prostě zvládneme
![]()
Ahoj, tak se přidávám také k prosincovým
Zatím jsem 4+2, potvrzeno z krve a termín porodu mi dle ms vychází těsně před Vánocemi ![]()
Taky se hlásím, asi
včera jsem zjistila že čekáme miminko a na clearblue testu mi to ukázalo 2-3 týdny. V pondělí se zajdu objednat a budu věřit a doufat že vše bude v pořádku ![]()
@_0812_ Ahoj, tak jsme na tom časově nejspíš stejně, taky jsem úděsných 4+2. ![]()
@Jezelia píše:
@_0812_ Ahoj, tak jsme na tom časově nejspíš stejně, taky jsem úděsných 4+2.
Ahoj, taky se ti to tak táhne? Mě strašně
Na další ultrazvuk jdu až po Velikonocích, tak doufám, že už by tam mohl něco vidět. Jinak termín mi dle ms kalkulačky vychází na 18.12 a dle ovulace na 17.12 nebo naopak
a při mém štěstí mě to chytne u štědrovečerní večeře ![]()
@_0812_ Hrozně, nakonec chybka, podle ms jsem dnes 4+3, ale co to je den sem, den tam. Já mám kontrolu 16. 4. a pak až 10. 5. Doufám, že bude do té doby vše ok.
Ahoj holky. Tak já jsem to dneska dostala…tak aaspoň už vím na čem jsem..říkám si že aspoň nebudu dál ve stresu a premyslet jestli jsem tehotna nebo pujdu na vyvolavacku…
Mějte se tu pěkně, uzivejte tehotenstvi protože to strašně rychle letí teda ze zacatku moc ne jak se čeká na první kontroly a screening ale pak…Přeji pěkné těhotenství a porod
![]()
Ahoj holky, tak já jsem dneska 4+4, na kontrolu jdu ve středu 17, tak snad už bude bublinka
a termín podle MS mám 21.12.
Jinak je mi fajn, bylo mi špatne jen před očekávanou MS a od te doby už nic, jen snad lehká únava. Přeji krásný zbytek neděle a mavam ![]()
Ahojky holky, držím nám všem palce na kontroly v tomhle týdnu! Sama jsme zvědavá, krvácení přestalo, tak doufám, že nakonec bude vše ok, miminko tam bude a bude se vyvíjet..měla bych být asi tak 6+2 zítra.
Z příznaků dominují bolavá prsa, párkrát se mi udělalo zle, ale bez zvracení a je mi většinu dne zima, takže nosím super teplé ponožky a dávám si horké nápoje.
tak holky po dlooooouhych čtyřech letech se k vám taky muzu přidat
10.4 mi brali krev a hcg jsem měla 65.. 17. jdu na kontrolu a jsem nervózní jak sanky v létě
hádám že nejsem jediná co? ![]()