Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já bych se taky ráda pridala. Podle kalkulačky jsem 4+2 alw k dr jdu az v utery. Tak uvidíme.
@Kajiii434 Ahoj
Ja cekam taky prvni
Jsem zatim teprv 4+5, nevolnosti zatim zadne nejsou a doufam, ze ani nedorazi
Mne se jen obcas ozve podbrisek a prsa jsou citlivejsi a vetsi (spis takove natekle nebo jak to mam rict
) - a hodne jsou citlive i bradavky. Jinak to je zatim vse, co na sobe pozoruji ![]()
@Kajiii434 co se týká vítaminu tak jsem četla že jedinej vitamín co opravdu má smysl je listovka, zbytek je jen tahač peněz z lidí a zbytečně jsou po nich větší miminka a maminky mají větší sklon k přibývani na vaze
já beru 3/4 roku jen listovku a snažím se jíst zdravě aby mi nechyběli důležité složky ve stravě. S prvním tehu jsem ale taky užívala nějaký preparát, ae teď nějak nemám potřebu nějakých vitaminu
@89Luca S temi vitaminy s tebou souhlasim. Jak se rika, vseho s mirou. Taky mam jen listovku a tu si navic zobnu jen, kdyz si vzpomenu
Jinak se snazim jist hodne zeleniny a ovoce - mam na to i ted vetsi chut.
Jinak jsem si delala snad posledni test dnes rano, moje dalnice je silnejsi nez kontrolni. Tak mi pekne zesilila ![]()
Planujete delat svemu darecku denicek, holky? ![]()
@Čtyřhranka dobre ráno jestlu myslis denicek prvního roku tak ja určitě ano
prvnímu jsem delala tak
a je to super ![]()
Ahoj holky. Včera jsem byla na pohotovosti. Bolelo mě v podbřišku. Miminko je větší odpovídá 8tt, krásné mu tluče srdíčko. Byl to krásný pohled. Akorát mám hematom 2×1cm
moc se bojím. Na další kontrolu příští čtvrtek, teď si mě budou hlídat. Měla jste některá hematom v tehotenstvi?
Dobré ráno.
Máme tu sluníčko, tak to bude krásný den! ![]()
Děkuju moc za rady!
Zkusím teda změnit vitamíny. Ideální by bylo ovoce a zelenina, ale mrňousek momentálně toleruje jen pomeranč, nic jiného. Už teď je vybíravý! ![]()
@Čtyřhranka Zatím mám schované testy a fotku z ultrazvuku. Určitě je to krásná vzpomínka. ![]()
@Lenulin95 Ahojky, já ho mám, respektive už se snad skoro vstřebat.. Na přelomu 5/6 tt jsem byla na pohotovosti pro krvaceni, zaverem bylo, ze je tam kolem gestacniho vacku hematom. Řekla mi, že je to 50/50, dostala jsem Ascorutin, Utrogestan a narizeny klidovy rezim.Ted jsem byla na první kontrole u me dr, bylo vidět embryo i srdíčko, hematom říkala, že už skoro nevidí. Uklidnila mě, že zakrvaceni je celkem časté, že se tvoří placenta. Takze jak jsem z toho byla vyřízena a ve stresu, poté kontrole jsem se hodně uklidnila. Zadne krvácení a spineni už nebylo, už zase začínám s fyzickou aktivitou- procházky, joga. Takže se nestresuj, víc se šetři a myslím, že to bude ok, po další kontrole už budeš klidnejsi ![]()
@eilema já právě nekrvacim ani nespinim. Věřím ze bude vše v pořádku. Ale strach tam je stejně. Moc děkuji ![]()
@Čtyřhranka Deníček jsem začala psát u prvního, ale nedotáhla jsem ho do konce. Ale hecla jsem se, že do konce letošního roku udělám malému fotoknihu s prvními roky života a dám tam i kapitolky o tom, jak byl ještě na houbách. Fotky z UTZ a fotku těhotenských testů atd.
Ahoj holky. Muzu se pridat? Jdu se k vam nabit tehotenskou energii a nadsenim
Vcera se mi potvrdilo, ze zcela neplanovane cekame druhe dite a jeste porad jsem trochu v soku. Nasi male je teprve 11m a tak se trochu bojim, jak to zvladnu. Jeste jsem si ani nepromyslela, zda druhe ditko ano ci ne a je to tu! TP 24.12.
Jinak vsem moc gratuluju!
Já mám právě deníček - tvůj fotodeníček se to jmenuje (od těhotenství do 3 let) a tam to vše chci zaznamenávat. Vím, že mamka dělala a je to moc hezká vzpomínka. Takže to chci určitě poctivě zapisovat a přidávat fotky. Taky mám schované testy, takže po potvrzení u dr se do toho chci pomalu pustit ![]()
Dneska je opravdu krásně a má být celý víkend - to budou po dlouhé době krásné Velikonoce. Tak, holky, užívejte, relaxujte! ![]()
Já psala synovi deníček, ale asi v půlroce jsem nějak přestala
ale jsou tam nalepené těhotenské testy a fotky z ultrazvuku.
Zítra má 3 roky, tak leštím skleničky a myju okna na zítřejší oslavu ![]()
Ahojky holky, mužu se k vam přidat? V utery sem byla na kontrole, doktor říkal, že sem tak 5 týden tak srdicko ještě nebylo.Na netu mi termín porodu vycházel na 7.12.ale tak to asi bude pozdeji. Ted jdu na kontrolu 3.5.tak snad mi to nějak uteče. Spatne mi byva sem tam.Doma mam už dvě holčičky jedna má 7 let a druha 11 měsíců. Sice sme miminko tak brzo nechtěly, ale ted sme moc rádi a tesime se.Snad se nám ted povedl chlapeček.